22

Язе

преди 11 години

Интересно как гръцките маймуни се оказаха сред топ 3. Бият кепенците в 15:00 на обяд и се прибират да спят. И сега излиза че работели много. След това изречение за топ 3 спрях да чета статията.

21

от 21...

преди 11 години

Темата явно не може да се обхване с 2-3 поста и може би мислим по сходен начин, но вече е крайно време да видим и от държавата адекватна реакция по някои наболели социални проблеми, като в това определение не се вписва повишаването на минималната пенсия от последните дни, напротив вижда се кои са ценни за управляващите (не само тези, а всички за последните 22 г.)

20

пак до 17

преди 11 години

Какво ще постигна като искам касова бележка навсякъде, по-качествено образование, медицинско обслужване или пътища....или каквото и да било, да не говорим за социалната система. На много хора ни писна да ни мерят със западноевропейски аршин само като сме наред да плащаме, ама не става само да се дава трябва и да се взема. Нормални заплати това трябва, другото ще си дойде!

19

от 21 продължение.

преди 11 години

Доходът ми се оказва на глава от семейството голям за 4 члена като дори и да не работи жена ми пак ще го прехвърлим макар и с малко. Защо като отидеш да потърсиш помощ от държавата/мащеха ти се гледа брутния доход, а не нетния както ако искаш да изтеглиш кредит ..... някак си не е коректно най-малкото, а в същия момент някакви полухора да им се вменява, че имат само права и някой им е длъжен?!?! Имам познати и приятели от всички етноси които са част, а не *** в обществото ни!

18

до 17

преди 11 години

Не знам за работодателите, но аз като работник не желая да ме осигуряват на работната ми заплата понеже усещам на гърба си разликата. Осигуряват ни на реалните ни заплати и по тази причина се оказва, че имам само задължения да плащам и аз за да се издържат едни ***, а чистия ми доход не стига за да получаваме детски, не че са много, но все са нещо, а в същия момент се чудим защо не са стимулирани българите да отглеждат деца.

17

Анонимен

преди 11 години

Когато в България ,работодателите започнат да правят разлика между експлоатация и труд, тогава можем да говорим по темата за производителността на труда . Българският т. н. работодател има мислене на робовладелец и манталитет на ориенталец, какъв труд какви 5лв.

16

майна

преди 11 години

каква е политиката на бг. фирма в производствената сфера.!!!производство - персонал 100%10%-можещи и кадърни - заплати-900-1200 лв.40%-покриващи минимума за дадената професия - заплати -400-600 лв.50%-пълнеж,общи работници -заплата-минимума...!!!!!!като всички се осигуряват на минимума!!!!останалото-жълто счетоводство !!!!!!!!!!!

15

Анонимен

преди 11 години

Въпросът не е кой работи най-дълго, а кой е най-продуктивен. Защото има маса държавни чиновници, които просто дремят по 8 часа всеки ден. Пък и след 7-8 час умората си казва думата и дори и да останеш в офиса, вече си разконцентриран и си по-малко полезен. Така, че това с висенето в офиса извън работно време, ако не е инцидентно, а редовно, си е пълна глупост! По-добре работи 5 часа, ама качествено, отколкото 10 часа, ама колкото да не заспиш!

14

Discovery

преди 11 години

Читателите на днес.бг са най-продуктивни!!! Хак да ви е сега!!!

13

zeddd

преди 11 години

Авторът на статията да беше направил и сравнение с България, вместо само да превежда, защото така тази статия доста се обезсмисля

12

Любо

преди 11 години

Колкото до темата - тя не се отнася за България и страните от соца Аз съм работил по часово и на бройка в Бг и на двете места хората се скатават. По часовото ми направиха забележка да не работя толкова много, а на бройката идваше един от шефовете да ме гледа по цял ден че мислеха че лъжа за бройката след като се убеди че не лъжа намалиха цената за бройка А аз АЗ НАПУСНАХ Просто Бя е една помийна яма която трябва да минат поне 100 години за да се изчисти и пак ще смърди и пак си я ХАРЕСВАМ :)

11

Любо

преди 11 години

Ето това е България !!! Няма никакво обединение и за това страдаме всички ! Единия охрана бил другия учител и не могат да се погодят. Г-н охрана да ви кажа трябва да си много некадърен, че да се хванеш в най хубавите си и силни години когато ти е времето да изкарваш и работиш здраво като охрана - и една уточнение аз в мол пенсионер не съм засичал Сотаджийте взимат базово 300 лв и се молят за допълнително за да изкарат и маат вафли . Имате свободни граници и вие блеете Просто е не простимо

10

момиче

преди 11 години

Не съм учителка заради ниското заплащане. Избрах си друга професия. Значи за охранителите се възмущаваме на ниските заплати, а учителките да правят ***? Да ви имам мисленето.

9

До момиче

преди 11 години

ами ходи прави *** като не ти харесва да си учителка А лятото какво правиш да не копаеш градинките на училището

8

момиче до митко

преди 11 години

Това е съвсем друга тема. Все пак на вас не ви се вярва, че някой може да се съгласи да работи за 2 лв на час в София, нали? Ами като ти дават толкова, ще си търсиш допълнителни доходи естествено, ти само на заплата ли би карал, ако ти дават по 400 лв на месец за тежък и психически натоварващ труд?

7

Митко

преди 11 години

До 5, а колко учители издават фактури за частните уроци, които в зависимост от сезона и човека варират от 10 до 50 лева на учебен час (45 мин)?Я всички даскали да декларират всичките си доходи поне един месец и тогава да извадим статистика какви пари получават.И до номер 1... Защото охрана в мола са главно пенсионери, които да добавят нещо към пенсията и, които с един шамар ще ги вкараш в гроба... на тези от СОТ заплатите са им от 700лв нагоре според нивото на риск.

6

7

преди 11 години

Най-смешно е като почнат да правят обобщаващи твърдения за производителност на труда. Защо не вземат да сравнят просто две фирми с аналогична дейност, например шивашки, една западна и една българска :)) да видим какво ще покажат данните. И да не се забравя, че ПТ я измерват в парична стойност, тук има малко камъче :))) казва се добавена стойност. По-голяма добавена, по-висока ПТ се получава.

5

Kondi0

преди 11 години

Гърците в топ 3 -2017 часа,ами за нас остава първото място явно с 2024 часа за 2012...

4

момиче

преди 11 години

2 лева на часа ти се виждат малко за охранител? Малко са, да, ама я си помисли колко учители взимат толкова...

3

...

преди 11 години

Сами сме си виновни, както каза 2. Докато има хора, които са готови да работят за 600лв. при 14ч. работен ден и други подобни случаи, масово работодателите ще предлагат такива ниски заплати. Та кой нормален би се хванал за 2лв. на час в София (трудно ми е да повярвам, че това е истинска заплата, та това са 320лв. на месец)! Вместо хората да мрънкат по сайтовете, да се стегнат и да не се унижават за подобни ниски заплати, но докато има балами ще има и тарикати...