337

Венци

преди 11 години

като направят паспортизация, освен ,че ще си платим на фирмите, дето ще я изготвят, после ще ни вдигнат данък сгради, ако е в минем в по-високо ниво. Много сте ясни. Пари нема действайте, ама много Ви бавим и станахте нагли.

336

GOMOR

преди 11 години

Браво бе Лилянке, ти за кой работиш и кой ти плаща заплатата? Щяло да е ефтино. Кои фирми ще издават тескеретата и колко комисионни ще си делнете с бат Бойко?Нямам нищо против паспортизацията ама да я почнете от селата и *** махали. И последно, за къв у...й ми е тоя паспорт?

335

Перник

преди 11 години

Прочетете.......news.zapernik/354610.html

334

Баш Майстора

преди 11 години

Най-добре е да се направят на всички Згради ама задгранични паспорти !!!

333

от Русе

преди 11 години

Като не знаят какво да направят, с техническите паспорти се захващат. Нали сградите щяха да имат паспорти за енергийната им ефективност? Май още нямат! А относно конструктивната сеизмична осигуреност имаше подготвени оценъчни карти за паспорти още след 4 март 1977 год. и указания за усилване на строителните конструкции. Все още и сеизмични паспорти сградите нямат. И не са нужни. Само за аварирали сгради е нужна преценка. Иначе, ако има пари за усвояване до 2014-2016 год. - може!

332

Анонимен

преди 11 години

Пред тези крадци и рекетьори от ГЕРБ, дори *** изглеждат акто ангелчета.

331

anonimen

преди 11 години

Лиленце, проектите на всички сгради са в общината, обследвайте, никой не ви пречи. Обадете се на всички чиновници на които днес вдигате заплатите и ще чакат и бонуси , да не спят. Имате огромна бездействаща администрация, да започва да работи. Оставете хората на мира, само такси мислите, не виждате ли ,че хората умират от глад и нямат пари дори за лекарства.

330

Анонимен

преди 11 години

Преди няколко години имаше задължително картографиране на имоти по селата , отново извършено от лицензирана / аз го възприемам , като наша / фирма . Да не ви разправям какъв образцов хаос настана . Май пак нямаше виновни , но фирмата си прибра парите !

329

IQ146

преди 11 години

Много добра идея! Но... защо обучават конструкторите във ВИАС? И защо е това лицензиране? Долу лицензите в строителството. Дипломата от университета ТРЯБВА да е достатъчна. И тогава ще има и конкуренция, и цените ще паднат. А тази строителна камара, освен синекура на Пешов, каква друга работа върши? Като иска държавата да ни задължава, да не ми налага лицензираните от нея, които ни изнудват с небългарски цени. На тия цени да ходят да обследват сгради в Германия!

328

румен221

преди 11 години

ПЛАНИРАНО Е...!ОТ ЦВЕТЕЛИНКА БОКОВА...- ДО 2016 ГОДИНА 2 500 000 БЪЛГАРИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ЖИЛИЩА...! ЧЕ СИ ГО И КАЗАХА...!- ПОМИСЛЕТЕ - ЗАЩО НЕ ПОЧВАТ ОТ НАЙ-СТАРИТЕ... СГРАДИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ПОЛУСРУТЕНИ САМО СЕ ОГЛЕДАЙТЕ НОВИТЕ (НАЙ-ВЕЧЕ ПАНЕЛКИТЕ) СА ПРОЕКТИРАНИ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 8-*** СТЕПЕН ПО РИХТЕР, А ВИЖТЕ В ПЕРНИК И ИТАЛИЯ ПАЯНТОВИТЕ СЕ СРУТИХА!!!ЗАЩО НЕ ПОИСКАХА, ПРИМЕРНО:- СТРОЕНИТЕ ДА 1950Г ОЦЕНКА ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА - ДО КРАЯ НА 2013Г- СТРОЕНИТЕ ДО 1960Г ОЦЕНКА ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА - ДО КРАЯ НА 2014 И Т.Н.- А ПОЧВАТ ОТ ПАНЕЛКИТЕ СТРОЕНИ 80-90ТИ ГОДИНИ...- ЗА ПАСПОРТИТЕ ЗАЩО НЕ ИЗПОЛЗВАТ ПАРИТЕ ОТ ФОНД КОЗЛУДУЙ???В РУМЪНИЯ САНИРАНЕТО СЕ ПРАВИ С 50% ЕВРОПЕЙСКИ И 40% ОБЩИНСКИ ПАРИ!!!!!!!!!!!!И ПОСЛЕДНО:- ПО КОНСТИТУЦИЯ, ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕННА, А СДРУЖАВАНЕТО ДОБРОВОЛНОЕ ДА, АМА НЕ - КАРАТ НИ НАСИЛА ДА РЕГИСТРИРАМЕ ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ-ООД, КАТО ЗАЛАГАМЕ НЕПРИКОСНОВЕННАТА СИ СОБСТВЕНОСТ ЖИЛИЩАТА- Е ТЕ ТОВА, ПРИЯТЕЛИ, Е СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗМА ЕКСПРОПРИЯЦИЯ НА СОБСТВЕНОСТ, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ДЪРЖАВАТА (СИРНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ ОТ СВОЯ НАРОД!!!- УХ, ЧЕ СМЪРДИ НА МАФИЯ ВСЪЩНОСТ НЕ!- НА РЕАЛИЗИРАЛА СЕ МАФИЯ(КОЯТО НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИ НАРИЧАТ ОЛИГАРХИЯ)!!!

327

До всички

преди 11 години

Не се притеснявайте за тези паспорти..... Само панелните СГРАДИ у нас са над 600 хиляди. Лицензираните фирми за обследване са около 400. Сега разделете 600000 на 3 и ще видите, че за една година трябва да се обследват 200000 сгради. Това значи, че на една фирма се падат по 500 сгради/год. ( 2 а ден)! А, останалите едно и двуфамилни сгради,промишлените сгради!? Е, и Дядо Господ да дойде, това няма как да стане. Безумни измислици на *** провинциални ***.... Тази дебелата от къде се пръкна ?

326

ОК

преди 11 години

Трябва да имат паспорти сградите- вярно е- НО да се разработят и осигурят от държавата, а всяко домакинство да заплати еднаква сума, не по-голяма от 30 до 30 лева! На управляващите трябва да им е ясно- че БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ НЯМАТ ПАРИ

325

Samo minavam

преди 11 години

Партизанската внука се цели по далече.Българите имат много жилища,голяма собственост,а това са източници на доходи.Сметнали са го.

324

възмутен

преди 11 години

Абе,хора,не виждате ли, че тези най-нагло навлязоха в личния ни живот и пространство чрез явно рекетиране на високо държавно ниво! Съсипаха ни финансово, сринаха нацията ни и държавата в пропастта и сега най-нагло рекетират отвсякъде! Докъде ще стигнем бе хора? Да ни влизат по домовете насила с полиците за застраховки и разни измислени сертификати? Това ли искаме бе?

323

antiES

преди 11 години

само дето дебелото Лилянче подминава една подробност,че през 2016г никой няма да си спомня за ГЕРБ

322

Анонимен

преди 11 години

може ли аз да се нагърбя с прибирането на задължителните застраховки? само кажете на Дянков, чр това не е още един сребърен фонд и ще бия през пръстите!

321

Анонимен

преди 11 години

можем да изискаме проектите и на всички *** бараки, да видим на какви земетресения са проектирани да издържат

320

Анонимен

преди 11 години

ей сега ще погледна проекта, сградата в която живеят родителите ми е строена през 1897, със сигурност е записано в проекта на каква степен на земетресения издържа...

319

Анонимен

преди 11 години

Хич не е много - 4 лв/кв.м - 50 квадрата кутийка апартамент, ръсиш се с 200 лева за тоя дето духа.

318

Анонимен

преди 11 години

Поредната подигравка с хората!!! Как ще оценят бараките на ***??? Може би и за това ще се намерят помощи (за тях), които ще се разпределят за сметка на тези, които си плащат данъците...