154

DOT

преди 11 години

Ya si priznaite 4e pone 5 godini vsi4ki IT spesialisti karat big truck v usa

153

Анонимен

преди 11 години

като се има в предвид че джон атанасов е българин по произход

152

Анонимен

преди 11 години

Венк, наистина си прав за част от емигрантите (90%). Аз започнах добре платена работа дъълго време след пристигането ми и след почти повтаряне на образованието ми и след бъхтене преди или след лекции. И честно си задавам сега въпроса дали си заслужаваше всичко това. Моите родители се срамуваха да кажат, че уча в университет защото на всичките там децата бяха от началник нагоре. Някой знае ли, че астронавтите на НАСА започват със $65000 годишно, а българите дошли в щатите след една седмца започват с двойно по-голяма заплата. Мехду другото, миналата година в компанията ни започна работа едно момиче от Сиатъл (другия край) две години след дипломирането си като инженер-химик (това е за родените там американци).

151

Анонимен

преди 11 години

Венк, и защо безработицата в САЩ е 20%, знаеш ли?Докога ще говориш кой какъв е от работниците, вместо да погледнеш собствениците на фирмите? Намери едно яко филмче в нета, казва се Залезът на капитализма.И после ще си говорим за САЩ и останалото.Самата икономическа система е гнила, човече. В америка се толерират едни като Енрон - най-умните момчета в стаята, не ми обяснявай как от труда ти зависи "успеха".

150

венк

преди 11 години

Вижте сега! Да остане между нас си. По презумция емигранта би следвало да живее по добре от БГ . И всички се изкарват програмисти,банкери ,инжинери богаташи и прочие за пред роднините в България. Истината е някаде там обаче.Тез дето се изкарват ИТ спецове често са продавачи техници с 20-30000$ годишна заплата. Мит е че сме свръх къдърни и още по голям е че сме трудолюбиви. Тарсим на хляба мекото но това в америка не се толериа.Сега безработицата тук в САЩ е над 20% и един по един си идваме.

149

Анонимен

преди 11 години

Проверих в нета - наистина има такъв човек. Всеки разсдъждава от собствената си камбанария. Ако жена му не си е намерила работа, и при положение, че университетското образование на дъщеря му ще вкара цялото семейство в борчове; при положение че здравните застраховки на семейството му тежат повече от 1/3 от месечните му доходи, сега е ясно за какво става дума. Много емигранти (за съжаление) остават с по-добро образование от децата си (ако въобще успяват да създадат семейство и деца).

148

до 162

преди 11 години

Къде се загуби, бе Марио ?Бях се затъжил.

147

Анонимен

преди 11 години

Ама защо ги говориш врели-некипели с този "собствен неуспех"? Чичо ми години наред беше програмист в Norton и преди 2 години уволниха почти целия персонал, за да намалят разходите си! Не говорете глупости - в САЩ трябва да имаш късмет и нищо друго! Тия простотии за заслуженото възнаграждение на способностите ги забравете! Всичко е КЪСМЕТ в тази икономика, ония с приказките на успеха са болни егоманиаци. А спечелилите на БОРСАТА просто еваха майката на света, ама се хвалят, че са спекуланти! ХА!

146

G

преди 11 години

Иване,май по-скоро злобичката и завистта те е зашлевила,ама айде

145

Анонимен

преди 11 години

Пича от статията е програмист.За добри програмисти със сертификати дипломи и опит,работа има,високо платена е и е напълно възможно да започнеш след седмица,две.За всички останали-мотиката и на плантацията.Болшинството българи в САЩ не са програмисти,обаче.Който е решил да емигрира да си направи добре сметката,че бая зор и то за дълго време ще види!А не после да се прибере в България и да псува американците и да се чуди в какво да ги обвинява за собсвените си неуспехи.На останалите-късмет!

144

Анонимен

преди 11 години

Гледайте "Кръв, пот и лукс" в документални точка ком!

143

Иван

преди 11 години

Хахаха, егото на 162 ме зашлеви яко...Човече, сигурно си много нещастен. Смешно е да си мислиш, че "си заслужил успеха" си. Ами роди се в Зимбабве и после пак ще си говорим.Колкото до къщата и колите, колко точно са ти комплексите, че имаш 3 коли и 4-етажна къща? За КАКВО са ти? Толкова си несигурен в себе си, че не издържаш да не го кажеш дори пред хора, които изобщо не познаваш. Не ми обяснявай колко си щастлив, защото си изтъкан от комплекси и това лъха от всяка твоя дума.

142

Анонимен

преди 11 години

Аз работя на Infinite Loop. Tова е улица в Cupertino, California където се намира управата на Apple Inc. Apple e компания, която произвежда електроника. Аз съм началник там на отдел за програмисти. Ръководя много хора и ние прилагаме тайните на програмирането, цифровата електроника и компютърния дизайн. Преди десет години закупих акции на компанията и сега съм мултимилионер. Живея в голяма къща на четири етажа, имам три автомобила, почивам в най-луксозните курорти. Това е плод на заслужен успех. Като ученик имах наклонности към математиката и програмирането. Решавах само трудните задачи със звездички в учебниците и сборниците, печелил съм много олимпиади. Завърших MIT с отличие и скоро бях забелязан от великия Стив Джобс. Трудът ми бе възнаграден и сега 10 години по-късно съм един от най-големите началници в тази компания. Желая ви успех!

141

Аноннимен

преди 11 години

От тук на там. От сам на .....?

140

Аслъ

преди 11 години

Най-сигурното доказателство, че нямаме образование е безобразно и неграмотно написаното заглавие на статията.

139

Eдин

преди 11 години

Сбъркани сме ЗАЩОТО имаме копи-пейст! НЕ какъв, а ЗАЩОТО! Да сме в ЕС като всички айде, айдее модерно е. Давайте повече от колкото получавате, нормално е. Сега ни заповядаха да не правим АЕЦ, за да сме зависими после. *** сме.

138

Анонимен

преди 11 години

Ворлик разправя много по-интересни неща

137

Анонимен

преди 11 години

тази статия е като изказване на червения екзекутор

136

До 154

преди 11 години

Точно така. Ама естествено българина няма да легне по гръб и да си признае, че се е прецакал. Не че не може да имаш и успех ама трябва да си световноизвестен специалист, а това са единични бройки. Масовите емигранти са квалифицирани бели роби.

135

чалгар-всезнайко съм

преди 11 години

Бе откАде накАде некъв ше си казва мнението по медийте? Що мене не ме питат? АС знам повече и от всичко!!! Подкрепям номер 154- Тя е права! И ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ КОЛКОТО ПО НЕГРъМОТЕН Е ЧОВЕК, ТОЛКуВА ПО ГОЛЕМИ БУКВИ ПОЛЗВА!