21

sevtus

преди 12 години

Това с имената на отделните организации сигурно е важно....но нещо по същността на въпроса?

20

ДонДженовезе

преди 12 години

Мафия - СицилияКамора - НеаполНдрангета - КалабрияСакра Корона Унита - ПулияКоза Ностра - САЩМалко обща култура никога не е излишна!

19

Georgi

преди 12 години

Намерете и гледайте филма Il capo dei capi .

18

sevtus

преди 12 години

Всичко това се е случвало във всички европейски държави, но в Италия това продължава и до днес, тъй като от западноевропейските страни, те може би последни влизат в модерната епоха...

17

sevtus

преди 12 години

Мафията, Коза ностра и другите тайни формирования, такива каквито са в Италия, са просто едно наследство от феодализма - когато все още е липсвала реална държавническа власт. Те са урегулирали отношенията между хората чрез своите институти. Когато модерната държава започва да се изгражда, тя влиза в противоречие със старите феодални институти и започва "борба" срещу тях. Всъщност това е борба за това кой да контролира данъкоплатеца...

16

Стършел

преди 12 години

В Италия не само държавата се бори с мафията, а и самите граждани, затова и успеха им е по-голям. Италянците правят бойкот на стоките и услугите, които се предлагат от фирми зад които стоят мафиотски структори. Спрат ли да се финансират, структорите им отслабват и загиват. Това не е утопия това го показва опита на Италия. В България дори и да знаем от кои фирми и по какви начини се финансира нашата мафия, ние си затваряме очите и си даваме парите. Хубаво би било, да не гледаме еднозначно нещата.

15

Стефанов

преди 12 години

Светла му памет на Джовани Фалконе. Той и генерал Дала Киеза поведоха борбата срещу мафията в Италия. И за тази си доблест платиха с живота си. Поклон.

14

До с.

преди 12 години

Не подценявай Уорлик! Той има мнение по всички въпроси! Вместо да пишеш по форумите, търси неговите изказвания в нета! Изключително интелигентен и образован човек!

13

Анонимен

преди 12 години

Коза Ностра и Мафия са две коренно различни неща.

12

с.до притеснен

преди 12 години

Абе какво общо има в случая Уорлик или нашата държава с темата!???

11

До №7

преди 12 години

Като не ти харесва сайта, не го следи! Има още стотици новинарски сайтове в нета! И при повечето няма възможност да се коментира, така че няма да се дразниш!

10

До с.до притеснен

преди 12 години

А има ли едно нещо в държавате да се случи, без този *** Уорлик да изкоментира. *** американец!

9

Митко

преди 12 години

Коза Ностра - добре. Ами Ндрагетата? А Камората?

8

Гошо Тъпото

преди 12 години

Не е...изключено,в...мрежите на италианските карабинери,освен...паламудите на италианскатамафия,да се хванат и някои други...цаци на българската мафия;ха дано,надали.

7

с.до притеснен

преди 12 години

Абе има ли една статия,която да не оакате с *** си антиамерикански лозунги!?Нито за Уорлик ми дреме,нито за италианската мафия!*** хейтър!

6

Притеснен

преди 12 години

Ау, да не са арестували Уорлик? Боже опази!

5

*

преди 12 години

Понякога държавата си има мафия, понякога мафията си има държава...

4

Анонимен

преди 12 години

така е Васе. То и затова държавата ще се самоизяде до 20, 30 години. Както виждаш първият протест на народа срещу това - имиграцията си казва вече тежката дума. Все по-малко млади в страната, все по малко кадри за това и онова. Не един път съм го казвал. Не изберат ли рационалния път първо ще сме ние гражданите, а после ще са те. Държава без народ е като генерал без армия.

3

Анонимен

преди 12 години

Държавата е срещу мафията, но и хората са срещу нея и дават отпор защитавайки и те самите себе си. Тука няма държава, хората не смеят да се изправят и срещу държавата и срещу мафията-няма шанс.

2

Bace

преди 12 години

В Италия държавата се бори срещу мафията това е закономерност . Там се вижда че има воля и за това са уважавани . Производство туризъм където и да чукнете все функционира . Имат ПОЛИЦИЯ , ЖАНДАРМЕРИЯ че и боеспособна АРМИЯ . У нас ситуацията е коренно различна МАФИЯТА Е ДЪРЖАВАТА . Цецо е чиста бутафория всички се смяхме от рехавите му постановки с апартаментите .Цялата държава се тресе от криминалета и корупцията