61

dok

преди 11 години

ochte malko 2-3god. i balgarskia nagal i zloben pacient ,koito iska da sme mu slugi i prostite arogantni jurnalisti chte me hvanat za ...

60

погрешна тактика

преди 12 години

БЛС с пресконференции няма да оправи нещата. Хората искат добро здравеопазване и никак не ги интересува дали лекарите имат добри заплати или гладуват. Даже ако медиците работят за сегашните пари излиза, че са "некадърни". Изходът е да се остойности всяка лекарска дейност и необходимото да се заплаща от наличните средства- от НЗОК и от доброволни фондове. Виж стоматолозите как се ориентираха и сега не бягат от България. А българинът пак си намира пари за зъболекар .

59

до 64

преди 12 години

Те точно такива дето много плюят и псуват срещу емигрантите и пришки им излизат на устите колко гадно било в чужбина при първа възможност биха заминали - стига да има кой да ги издърпа и да отидат "на сигурно". Само дето няма чак такъв ***, който да реши да помага на човек, който до вчера го е плюл и му е обяснявал какъв *** е. Тези плюещите отрова - най-много биха искали да заминат, но никой уважаващ се човек няма да им подаде ръка.

58

Анонимен

преди 12 години

Никой не ви спира да живеете добре в чужбина - пътя. И там заплахите и изнудването. Или си налягате парцалите ако има кой да ви търпи.

57

Анонимен

преди 12 години

Абе Томасе - обзалагам се, че през живота си не си стъпвал в чужбина - ама си дрънкаш колкото да има? Бил ли си, виждал ли си или само слушаш приказките на познатите ти не успели да се докажат там? Майтапа на страна - останеш ли там безработен, ако си работел около 2 години получаваш безсрочна работна виза и винаги можеш да започнеш работа без да те е страх, че шефа ще си сложи некадърната му дъщеря на поста ти понеже му е рода. И парите ще ти стигат, няма да мизерстваш и никой няма да те изкара да проституираш и да ти продава органите това е по-вероятно да стане в България. Наистина и аз не разбирам каква е тая злоба към хората решили да търсят по-добър живот? Като вас си ви кефи мизерията тук живейте си в ***. Втрещявам се като отворя някой форум или сайт и всички злобни мижитурки прекалено прости , за да научат език и страхливи, за да се сборят с действителността в уредената държава в купом започват да плюят по някой емигрант. Ами хванете се научете език, излезте вижте това, че хората имат смелостта да рискуват и някога са учили езици докато вие сте се запивали безпаметно в Студентски град не е техен проблем.

56

Анонимен

преди 12 години

.....И тези пари са им много !!! А, защо статистиката не показва колко хора умориха с некадърноста си !!!Освем за пари за друго не говорят . Тревърнаха се в една лакома пасмина !!!Изобщо не са им малко парите на тези изнудвачи!!! Погледнета какво става по болниците и ще видите .Връщат хора с направления и ги пращат насила в частните си кабинети - срещу заплащане от 20, 35,40 лв, че и повече !!! И после се оплаквет !!! Лакома пасмина !!!

55

анонимен

преди 12 години

Че що да мреме бе човек.Нащите лекари отиват в Белгия ,Франция и Германия, а румънските лекари е България.Да те открехна ли , че ако не искаш да те "оперира" някой, избираш си екип и плащаш 950 лв.така , че средната е "много средна".Такъв феномен има ли го в Белгия,Франция и Германия? А г-н Цв.Дойчинов поиска и 11 евро потребителска такса?А логиката че "да, ама той ще ме оправи" , значи ли , че останалит лекари са пълни некадърници???

54

Анонимен

преди 12 години

Така е.Отворен е пазара-мобилните и приспособимите отдавна са там.Така че, зарязвайте имотите, семействата и стягайте куфарите, а в България каквото-такова, като няма лекари ще се мре и това е. Само тоя номер с рекета недейте го прилага. Положението е зле за всички. Който иска качество и добро отношение и има пари да задоволи потребностите си отива в частна болница може и в чужбина.Тия пари обаче дето държавата ги дава, колкото и да са малко няма да ги разпределя Райчинов или друг тарикат.

53

RO

преди 12 години

Който не е бил на лекар в Румъния може и да си мисли, че доходите им са по-ниски от тези в България, но реално тук корупцията е нещо обичайно като практика и болшинството си докарват доста високи доходи. Имаше случаи, публикувани и в БГ медии, за болници с недостиг на персонал пордади антикорупционните си политики :-))

52

Анонимен

преди 12 години

до 50, ама пазара в европа е отворен за всякакви специалисти, ако знаеш езика и си добър, ще си намериш работа

51

57

преди 12 години

еми замисли се защо специалистите не се завръщат

50

до 55

преди 12 години

Защото същите баби дето сега им бият физиологичен р-р за успокоение на паниката и срещу 20 лева са платили безплатното ви образование за сметка на високите ткси в чужбина. Само дето уважаваните български лекари (говоря за имена в БГ медицина) от европа ги товарят на самолета и ги връщат в БГ да си практикуват касаплъка както могат - некадърно. Защото в белите държави място за некадърници няма.

49

legaladvice

преди 12 години

Голямо успокоение...

48

кукуф

преди 12 години

до 50Нали това е идеята-безработни лекари няма!В цяла Европа!Затова страните си ги "крадат"-легално,с добри условия за живот,положение в обществото и не на последно място-пари.След като има дефицит като как твърдиш,че лекарите били нагли.Живял съм по времето,когато да започнеш работа като лекар в болница се искаше рушвет.Ама тези времена минаха отдавна,само в главите на подобни на Вас са останали.Пък за безработните икономисти и юристи Европа също е отворена.Ама що ли *** само лекарите ни,а?

47

www

преди 12 години

БРАВО НА НАС - НЕ СМЕ НА ПОСЛЕДНО А НА ПРЕДПОСЛЕДНО МЯСТО .

46

онбашията

преди 12 години

да си лекар е прецаквация, никога не бих бачкал работа свързана с човешки емоции, чудя се на балъците които се навиват. и не си мислете че на запад положението е много розово, нещата и там отиват на зле. решение на "проблема" няма, който си мисли че има е идеалист. аз просто ще направя повечко деца, за да има резерв като се *** положението и сегашните благодатни времена отминат.

45

Анонимен

преди 12 години

На фона на останалите професии лекарите са много добре платени в България. Нагло и тъжно е когато на фона на безработните инженери, икономисти, юристи и всякакви други вишисти, една прослойка където безработни почти няма да натиска државата и обществото приоритетно да се погрижи за тяхното благоденствие. Пошло и много близо до рекет е, когато работиш работа, която ти води принудени клиенти да усукваш ръцете на хората. Жалко е, че не са били толкова упорити когато са учили професията - видно е.

44

az

преди 12 години

няма личен лекар с доход по-малък от 4 000 лв ,а за данъците и осигуровките ,които крият да не говорим,зъболекар,гинеколог,невролог,пулмолог-те са още по-добре платени защото играят с парите от здравната каса за извършените операции-ОТДЕЛНО Е ПОИСКАНАТА БЛАГОДАРНОСТ ОТ БОЛНИЯ В ЕВРО,ТАКА ,ЧЕ ОТИВАЙКИ В ЗАП.ЕВРОПА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ ЧИСТИТЕ ПАРИ СА МНОГО ПО-МАЛКО ОТ ТЕЗИ В БГ

43

Анонимен

преди 12 години

прави са лекарите, но като ще се протестира срещу ниското възнаграждение да протестира цялата държава, защото както техните заплати са 10 пъти по-ниските от средните за Европа, така и на всички останали сектори са 10 пъти по-ниски. Предлагам да организираме един протест за тотално спиране на всички трудещи се в държавата примерно по един ден във всяка седмица докато не увеличат заплатите. Може и по два дни в седмицата. Ама тотално спиране, а не само 10, 20 хиляди човека - всички!

42

gtf

преди 12 години

Не можем да обвиняваме докторите, че искат по-добро заплащане ..но така е и с всички нас. Като изключим големите градове, колко хора получават над средната заплата, че то в бившата соц. Словения минималната заплата е 530+Е. Верно, цените са малко по-високи, но на хората им остават пари и за харчене.. докато тук, повечето се чудят как да не седат гладни.