57

Анонимен

преди 11 години

Точно заради тоя негативизъм сме толкова зле, вместо да вземем да се зарадваме, че нещо хубаво се случва, произвеждат се български коли, само се търсят кусури.

56

радо

преди 11 години

Имаме готовността да произвеждаме много компоненти за износ, въпросът е, че никой не ни взема насериозно. В автомобилния завод са инвестирани средства, отворили са се работни места, раздвижва се региона, не виждам просто къде има място за негативни коментари.

55

гмл

преди 11 години

Хората са го написали даже НАЙ-важното е, че колите са достъпни и се правят от наши специалисти на наша територия! Всякакви безмислени коментари са излишни просто.

54

Анонимен

преди 11 години

Браво момчета, продължавайте така.Балканския ни манталитет няма да има край ,тъй че не обръщайте внимание на някои които се гледат какво е направил другия ,а не виждат себе си.

53

инженер

преди 11 години

Ако повече си гледахме работата и по-малко гледахме с негативизъм в чинията на другия, за 20 години все щяхме да сме "отлепили" без значение колко години комунизъм, турско робство и пр.

52

infinityyyy

преди 11 години

kwo li ne proizwejdame, koe li ne sme proektirali, imame palnata gotownost da imame sobstweni marki avtomobili no uvi.Dori v STZ se pravqt i coupeta

51

до 54

преди 11 години

Ако си намалиш заплатата още повече, цялото ишлеме от запад ще дойде при тебе да го "проектираш" - какво странно има?Цялото това безпричинно детинско фуклявене и в статията и в коментарите ми е толкова смешно !!!

50

До 51

преди 11 години

В Епик (Сега IMI) проектираме хадуера, софтуера, лейаута, механиката, извършваме тестовете. След това модулите се насищат и сглобяват в Ботевград. Заводите имат доста голям капацитет, за това произвеждат и неща, които не сме проектирали в София. В Епик 1 бондират и нарязват и чипове. Единственото, което не правим е производството на самите платки които след като се направи дизайна се поръчват, често в българска платкаджийница. Ако това е "силно казано произвеждат" - ми нямам думи - хейтър.....

49

Анонимен

преди 11 години

Сега разбирам защо съвременните автомобили имат толкова проблеми по електрониката

48

Anonimen

преди 11 години

za6to ne se spomenava zavoda v Razgrad, kydeto se proizvejdat butala, butalni prysteni i pro4ie....

47

до Служител на Епик

преди 11 години

Като коментираш/плюеш нещо/някого, виж първо какво е казал и на кого го е казал, и в каква връзка.Не съм стоял по кафетата и за щастие имам добре платена работа.Въпроса е, защо трябва да отидеш в чужбина, за да те признаят и да можеш да станеш известен с постиженията си.А ти си бачкай там с винтоверна и не коментирай без да си прочел хронологията на коментарите.

46

Служител на Епик.

преди 11 години

до "До НФСБ"..АЗ как моига а ти не, защото си ..*** не ти ли ти е казвала да учиш а не да стоиш по кафенетата.Никой няма да те нахрани освен ако не си цветнокож ха ха ха

45

Служител на Епик.

преди 11 години

ЕПИК, Сензор-наит, Седалките в Трудовец. До Бан в София ..Сензор - наит прави 99 % ор ланда сензорите в света.Епик произвежда за Валео, 90% ор сензорите за атвоматични скоростни кутии са от Ботевград завода.На Епик дъщерното развойно звенео до и Илиенци е патентовало и направили чипа за комуниказия в BMW.Тоарек,Панамерата.. К7, почти всички Фиати имат части произведени в ботевград Ботевград.Заключването на волана на BMW е правено в Ботевград. Таблото на Мердцедес е правено в Ботевград..

44

фу

преди 11 години

Глупости

43

Анонимен

преди 11 години

Достатъчен е само да се спомене факта че въпросният Great Wall се сглобява от 20на годишни младежи ни е ясна работата какви коли ще са тия.

42

До НФСБ

преди 11 години

Е и?Като сме били и сме толкова велики, защо неможаха и неможем, и няма да можем да се реализираме в БГ?Защо тънем в мизерия и ниски заплати, а всъщото време плащаме европески сметки за ток,вода,парно и т.н., и спонсорираме 1 милион *** с професия "безработен"?За мен лично, това че някой е постигнал нещо в живота си е лично негов успех и няма нищо общо с това каква националност е бил или е.И е пълна глупост да се бием в гърдите с неговите успехи, това го правят само некадърниците и бездел

41

онбашията

преди 11 години

а добро утро, сетихте се. има доста такива фирми, и дори по-добре, докато тия са западни клонове, има и чисто български, които са лидери на световния пазар, и продуктите им са марка (но не за коли). но тия неща не се споменават много, предпочита се хленченето и вайкането. но докато вие хленчите и чакате бойко да ви вдигне заплатите, хората правят и парите се стичат у джобовете им.

40

НФСБ

преди 11 години

ДА СИ БЪЛГАРИН Е ГОРДОСТ. НИЕ СМЕ СРЕД СВЕТОВНИЯ НАУЧЕН, КУЛТУРЕН И СПОРТЕН ЕЛИТ, ЧИЙТО ОТКРИТИЯ ВПЕЧАТЛЯВАТ ПЛАНЕТАТА...ЩЕ СПОМЕНА САМО ЧАСТ ОТ ТЯХ, КОИТО МОГАТ ДА СА ГОРДОСТ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН... ВСИЧКИТЕ СА ДОСТОЙНИ ЗА НОБЕЛОВИ НАГРАДИ И ПОЧЕТНИ ЖИТЕЛИ НА СВЕТА : 1. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ - автор на История славяноболгарская. 2. ДЖОН АТАНАСОВ - изобретател на компютъра. 3. ДАН КОЛОВ - непобедения борец. 4. РАШКО ЗАЯКОВ - ядрен физик, асистент на Айнщайн. 5. ГЕОРГИ БОЖИНОВ - авиоконструктор, патентовал алероните, създал български самолет. 6. АСЕН ЙОРДАНОВ-авиоинженер, създал аербека, автор на първия учебник по летене в САЩ. 7. ИВАН МОЧЕВ-от екипа на Вернер фон Браун,създател на спускаемия апарат от Аполо до Луната към НАСА. 8. ГЕОРГИ МАНДЖУКОВ - открил най-голямата планета извън Слънчевата система ТрЕС4. 9. ИЛИЯ ВЪЛКОВ/ИЛ БРАУН/- приложил ноу-хау за вода, като гориво при ядрен разпад. 10. ЕВГЕНИ СЪБЕВ-открил лекарството ЛИПОХИВАР срещу СПИН. 11. ВАСИЛ АБАДЖИЕВ - най-значимият инструменталист на ХХ век. 12. ДЖЕЙКЪБ МОРЕНО - най-известния психолог на Новото време, баща на психодрамата и социометрията. 13. Д-р ЩОЙБЕРГ- разработил био-квантова диагностика. 14. КОЙЧО МИТЕВ-създател на софтуер за превод в мобилни връзки. 15. Проф.ИВАН МИТЕВ-откривателя на Шестият сърдечен тон. 16. Д-р СТАМЕН ГРИГОРОВ - идентифицирал бактерията Lactobacillus bulgaricum в киселото мляко. 17.БРАТЯТА КИРИЛ И МЕТОДИИ - създатели на славянската писменост...

39

Хайзенбеpг

преди 11 години

Бългаpите са гениална нация!

38

Петьо-Евреи

преди 11 години

Аз започвм да обичам своето BMW все повече! германска кола със българска елекроника и сглобена във русия супер! :)