52

Анонимен

преди 10 години

Всички проблрми в Света идват от Мека-Саудитска Арабия.

51

Валентина

преди 11 години

Туркменистан бледнее в сравнение със Саудитска Арабия. За нея обаче никога не се пише като за проблемна страна, а по-скоро като за нещо любопитно. Като нарочат някоя бивша съветска република за преден пост в борбата за демокрация, и всички агенции започват да повтарят като папагали. Че те 70% от държавите в света са много далече от демокрация! България да не е много по-демократична от Беларус например?! Медиите тук са същите. И тук полицията бие невинни. Но сме верен васал и това ни спасява.

50

Найденов

преди 11 години

Тази статия от началото до края,дословно,дума по дума може да се пренапише като само се сменят имената на държавата и лидера и,например Катар,или Саудитска Арабия,или Йордания,или Бахрейн!Туркмения обаче е авторитарна и диктаторска държава,а горепосочените не са! Е как може да се помисли такова нещо???Щом са стратегически васали на САЩ, и дума не може да става за такова нещо!

49

Анонимен

преди 11 години

До -58.Симеоне какво значи научно доказно бе професоре? в лаборатория или с математическа формула? Чърчил казва Демокрацията е най-лошата форма на управление, но по-добра не е измислена. За вещомана, за който няма други ценности в живота най-добрата форма на управление е тази която му дава свободен достъп до всички материални блага и той е щастлив, като индианец, който вижда блестящо огледалце...дай на селянина IPhone и западна кола и той ще ти е предан до гроб и ще го управляваш лесно

48

someone

преди 11 години

научно доказано е - по-хубаво от демокрацията НЯМА!

47

Анонимен

преди 11 години

i tuk da se zabrani taziprostotiq facebook

46

Анонимен

преди 12 години

Та ние тук като имаме свободата да говорим каквото си искаме, та сме цъфнали и вързали. На политиците изобщо не им пука каквото и да говорим, важното е да не правим революция. Щом като ровенето във facebook и гледането на порно е за предпочитане от това да си сит, добре облечен и да се чувстваш комфортно и сигурно в собствената си страна, значи демокрацията не е за мен.

45

Анонимен

преди 12 години

От тази статия ми се прииска да съм гражданин на Туркменистан, вместо на ***.

44

ддддд

преди 12 години

така трябва да бъде за да има държава и ред....

43

ален делон

преди 12 години

и с всичките пари на света пак са си катъри

42

И друго

преди 12 години

Пълниш резервоар бензин за един долар и ти връщат ресто... Сутийка он 50 гр. черен хайвер - 10 долара... Но иваче е предтъпление да изнесеш например килим - държавна тайна е технологията им.И заплата от 100 долара е много висока...Центъра на града /Ашхабат/ и на юг /към планината Капеттаг/ е строено с много пари, но изпълнителите не са френски фирми, а турски... Иначе езикът им е съвсем близък д турците - всъщност - от тези места турците идват към Европа, тоест - там е тяхната прародина...Оби

41

Анонимен

преди 12 години

"...закусвални Макдоналдс няма..." Откога липсата на този "проблем" за правилното хранене е проблем на демократичните свободи.

40

Lekar

преди 12 години

Завиждам им за това, че нямат Макдоналдс!

39

до 40

преди 12 години

Какви турски държави са те пасли? Или искаш да кажеш мюсюлмански? Те по презумция са винаги съюзени срещу "неверниците", така си е по военния устав, наречен Коран.

38

Анонимен

преди 12 години

Мале мале.. позлатени куполи, улични лампи от ковано желязо.. Защо не вземем да пратим малко *** на специализация в Туркменистан. Така 300- 400 хиляди ***. Пък ако на родните ни политици им домъчнее, нека да ги върнат за изборите и после пак да ги изпратят там. :)

37

муспи

преди 12 години

Човек така е направен, че ако не може да приеме диктагурата като по малко зло - все пак диктатора може да се окаже добър, а и да е лош, възможностите му са ограничени от страх да не си загуби власта, - получава демокрация. Това вече е диктатура на тълпата, в която на повърхноста винаги е измета. Тогава всеки може да си говори каквото си иска защото е без значение, даже измета стимулира тази говорилня, за да се краде по лесно.

36

ZSZS

преди 12 години

Защо всички държави напредватсамо ние буксуваме на едно и също място?

35

aaa

преди 12 години

Пък ние сме си бедни, но свободни. Може да няма какво да ядеш утре ама ще можеш да вървиш по улицата и да си говориш каквото си искаш- гладен.

34

Соня

преди 12 години

Описанието на живота в тази страна ми изглежда като живот в рая ! Почти всичко безплатно,спокойствие - без стреса на пушачи около тебе и силна музика ! В сравнение с България си е направо мечта...Е,само да не се противопоставяш на властта,да не искаш да напускаш страната и да имаш връзка със света... Горе - долу като нашата страна преди 30-тина години,само дето газ нямахме в такива количества...

33

Не!

преди 12 години

Американците нищо не могат да правят иначе ще се съединят турските държави там.