127

до 136 от Еллин

преди 12 години

Години след това се оказва, че самият Венизелос е бил инструктиран да загуби изборите и Краля да отстрани офицерите му от фронта. Преди това Гр армия вместо да върви към Константинопол е навлизала в анатолската пустиня. Това даде време на Кемал да се въоръжи подкрепата на "европа". Така една в началото 1000% спечелена война, стана национална катастрофа..Днес Венизелос е национален герои. Такива "герои" имаме на балканите..Ситуацията в момента ми напомня точно тази история.

126

до 136 от Еллин

преди 12 години

За съжаление псевдо радикалната левица СИРИЗА, освен безсмислени ходове не предлага нищо реално.Питам се защо една партия, която толкова години винаги е имала смислена позиция и смислени предложения сега ги прави хаотични ходове. От една страна ни водят към избори, но от друга не желаят пълно мнозинство.Историята се повтаря.1921 Ел. Венизелос вижда, че западните няма да допуснат Гр армия да влезе в Константинопол. Губи нарочно изборите. След катастрофата 1922 той печели на ново.

125

до 138

преди 12 години

какво щяло да стане ,ако им спрели парите на гърците...ами нищо ,казваш ,че не можели да печатат пари ,могат и още как .щом фамилията на родшилдови може да печата до припадък шарени хартишки без никаква стойност ,защо и гърците да не започнат да печатат драхми като върнат златното покритие и тогава ционистите съвсем ще се наакат в гащите ,най много ги е шубе юдейските банкерчета ,че дадена държава може да обезпечи валутата си с златно покритие,тогава няма кражба чрез обезценики и плаваща лихва

124

до 136 от Еллин

преди 12 години

Защо Гърция си развали почти напълно отношенията с Русия? Защо вместо да сондираме със съседите ни турци, ние го правим с Израел и естествено се готви договор с Тексако? Защо опростихме дълговете на банките (над 70 милиарда само данъци) а намалихме пенсиите за да спечелим 300 милиона? защо "привилегиите" в трудовото заплащане, които се пише в западната и Бг преса реално се оказва че са едни от наи-ниските в европа? Защо се оказа че не сме най-зле но само за нас говорят? Замислете се..

123

до 136 от Еллин

преди 12 години

именно защото: 1. Преразглеждането на дългът ни е наистина малко стряскащо за кредиторите защото независимите анализи сочат че е завишен с 25% от реалния. 2. Дори и Ципрас подкрепя увеличаване на задължителната служба първоначално с 3 месеца и после с още 3. 3. Премахнаха се всички стимулиращи Гр производство и малък бизнес програми, за които левицата дори не споменава. 4. Защо настъпи такова затишие относно сондажите на газ в егейско море, които продължават с пълна сила?Какво прикрива кризата?

122

до 136 от Еллин

преди 12 години

Сценария ти е наистина възможен НО: 1. държавния сектор в Гр дава работа на около 23% от населението, които имат твърд трудов договор в държавни служби, така, че не са малцинство останалите. 2. Ако в Гърция свием малко безсмислено поддържаната армия от 100.000 войници и намалим разходите за нея (гълта 1/3 от бюджета ни) спестяваме не малко. 3. Състоянието далеч не е толкова критично, както в други страни. НО: става ясно че дори и Ципрас няма желание да се направят правилните ходове.

121

do 136 ot Грък

преди 12 години

Да имам малка представа защото СЪМ Грък от Атина! А коментара 119 написан демек от "грък" е поредната хейтерска простотия! И за цигулката и завистта е МЕТАФОРА - гръцка дума на която се надявам да знаеш смисъла..

120

До 131

преди 12 години

Лошо е, как да не е лошо - лъжеш българите във форуми се будалкаш.''Ако завистта и самозадоволяването бе цигулка щеше да си солист!'' .Няма да съм солист, защото първо завист и самозадоволяване не могат да бъдат цигулка и второ нямам никаква причина да завиждам на никого. Друг е въпроса дали въобще имаш представа от Гърция и дали си грък.

119

МВФ

преди 12 години

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард не изключва възможността за контролирано излизане на Гърция от еврозоната, ако властите в страната откажат да изпълнят поетите ангажименти за намаляване на бюджетния дефицит. Май ще получат по един контролиран шут по *** тия наглеци.

118

репелент за гърците

преди 12 години

Айде стига с тия гърци. Да я закриват тази смотана държава и Европа да си почине от тия кърлежи.

117

do 127

преди 12 години

Stava !!! Ako e iziade ov4ariat !!!

116

Анонимен

преди 12 години

ЕЛЛАС И ТЕФРА!!! след 2500г отново казваме МОЛЛОН ЛАВЕ!

115

до Грък от Грък

преди 12 години

И така да е , какво лошо има?????? Трябва да се гърчим за да си щастлив ли????? Ако завистта и самозадоволяването бе цигулка щеше да си солист!!!!

114

do 125

преди 12 години

А какви са живели по тези земи? по твоята логика и турците са ни завладели!!! Да не говорим, че в източната римска империя гръцкото влияние е било основното!!

113

НЯМА ДА Е ЗЛЕ.....

преди 12 години

....ГЪРЦИТЕ ДА ОПИТАТ И ТЕ ОТ "КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РАЙ"....ха,ха,хааааааааааааааа...!НЕМА ДА ИЗТРАЯТ И ПОЛОВИН ГОДИНА , КАТО ПОЧНАТ ДА ИМ ОТНЕМАТ ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ ....В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА!..АМА ЩЕ МИ Е КЕФ....ДА ГИ ВИДЯ , КАК "СТРОЯТ СОЦИААЛИЗЪМ".....ха,ха,хааааааааааааа....!

112

Анонимен

преди 12 години

Гърците искат вълка да е сит и агнето да е цяло. Ама няма как да стане. Фалит.

111

Анонимен

преди 12 години

Възрастен холандец, който от години има къща в курортното градче Монемвасия на поулостров Пелопонес, е бил пребит от двама мъже, защото им приличал на германец, съобщи в."Катимерини".78-годишният Адриано ван дер Бург е в болница със строшена челюст и счупен нос.Той живее в Монемвасия от 90-те години и според очевидци на инцидента бил нападнат, докато разхождал кучетата си по брега.

110

до 124

преди 12 години

Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да сме благодарни на византийците,че са ни дали земя--Никакви византийци не са ни "давали" някаква земя. Прабългари и славяни са отвоювали тези земи от Римската империя. Гърците са били един от многото завладени народи от Рим. Учи историята преди да се правиш на професор.

109

проф.д-ръ Бай Ганьо

преди 12 години

Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да смеблагодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.

108

до Лаос

преди 12 години

Научи се да говориш и пишеш правилно гръцки,че тогава се прави на грък по форумите. Все едно си написал-един гаща плява да го изядеш нащо магаре.