58

запознат

преди 12 години

Този новия шеф на КАТ не спира с PR акциите...Лишили 5500 водачи -- ОК, ама те продължават да карат, а на никой от КАТ не му пука тези хора карат ли или не докато са лишени - казано по друг начин контрола на пътя е сведен до нула.Няма хайки за проверка на документите на водачите и те си карат без книжки.Иначе от КАТ са си свършили работата - според тях лишаването от правоуправление и изземването на свидетелството приключва случая, докато лишените се скъсват от каране докато трае наказанието им

57

Анонимен

преди 12 години

Браво на тях

56

Правоспособен водач

преди 12 години

Имам българска шофьорска книжка от 25 г. без да съм участвал в ПТП, да съм шофирал с алкохол и да съм засниман от камера на КАТ. От 2005 г. до момента имам съставени 18 акта. Нямам обаче връчено наказателно постановление, защото КАТ не си направи труда да ми ги връчи, следователно нямам и влязла в сила санкция и де факто не съм наказван. За 15 от 18-те акта вече има изтекла погасителна давност от 3 години и съгласно закона не мога да бъда санкциониран. От 2008 г. ми е изтекла книжката и не мога

55

Баш Майстора

преди 12 години

Не се косете,това са същите хора които си купуваха книжките от 89-та насам.Хора които не познават знаците и правилата за движение,хора без да могат да пишат и четът на Български просто си КУПУВАХА шофьорските книжки.Сега с отнемането на книжката,да се яви отново на изпит,който разбира се никога повече не може да вземе.Само така ще се реши Проблема с Фалшивите Шофьорски Книжки!!!

54

ха-ха-ха

преди 12 години

Оправете си *** система, а не ни баламосвайте с глупости! В белите държави глобите и събирането на глоби е само един от елементите. Крайно време е да се въведат и шоф. досиета и самите премии по застраховките да се определят на база на тях, а не както е тук по измислен начин на база цена и мощност на колата! Кат на някой джигит премията по застраховките му скочи 10 пъти щото има повече от едно нарушение за година ще си мисли как да кара. А има и други неща дет прилагат и дисциплинират

53

Немеца

преди 12 години

До 50:Прав си, но магистралата все пак е най-безопастното място за каране. Така че там стават и най-малко катастрофи. Проблема на българина най-вече е като кара по двупосочните пътища. Там ограничението е 90 - но 99,9 процента от хората карат с поне 110. А този 0,01 процент са с ладите които така или иначе не могат да вдигнат 110. България би се оправила само по два начина - назначение на немски полицаи в България (корупция нула), или камери на всеки 10 метра (милиарди разходи).

52

Анонимен

преди 12 години

В Германия в населено място се шофира с 50 км/ч, а край училища и детски градини с 30 км/ч. Тук е пълен хаос, карат като за състезание, сякаш пешеходците са препятствия от компютърна игра, а не живи хора. Мисленето ни е сбъркано, закона е лек за престъпниците.

51

53

преди 12 години

Е айде стига де, в Австрия те били арестували :))). Няма такъв цирк всъщност - нещата са по-прости и никой не си дава зор да те прибира и хрантути. Просто системата им за принудително събиране е облекчена - не си плащаш в срока агенцията за събиране на вземания има право да ти удържи парите от банковата сметка. Става бързо и ефектно, но за разлика оттук няма как да нямаш такава, защото огромна част от нещата, които ползваш се плащат по ел. път. Междо другото общуването с властите е само по пощат

50

60

преди 12 години

Споко де, нали си се отървал :). Ако те бяха сгазили сега щяхме да четем коментари от някакви ***, че сам си си виновен защото не си ръкомахал енергично и не си показал по безспорен начин, че искаш да пресичаш, че си се метнал пред колата на горката мутра, която е била в техническа невъзможност да спре и че в края на крайщата 120 км. не е чак толкова висока скорост за градско :))))

49

Анонимен

преди 12 години

Преди десетина дни една мутра брадясала с черен Мерседес във Варна даде газ, вместо да намали, аз на пешеходна пътека, едвам сварих да претичам по-бързичко да не ме сгази .Докога такива *** ще има у нас по улиците? Къде е полицията или и тях ги е страх и си затварят очите.

48

sofeto

преди 12 години

" като стигнали колосалната цифра от над 5500."....малко са, това не отговаря на реалноста!!!

47

Анонимен

преди 12 години

До 53Като чета за Страната на неограничените възможности излиза, че там има повече правила и забрани от тук, а нашите тръгнали да хленчат че им ограничавали правата. Тук е свободия и всеки прави каквото си иска без да се съобразява с другия, човешкия живот не струва нищо за нашите джигити.

46

Анонимен

преди 12 години

И много правилно!!!Ако видим статистиката на МВР, явно има ефект.

45

до55

преди 12 години

да пич , съгласен съм с тебе ,такива като Калин !!!!! Няма такъв *** като него , а да не забравя и Странджата и *** и тн побърканяци !!!

44

Българин

преди 12 години

12 на ден и не смогват??? Хм..

43

pero

преди 12 години

В Австрия ако не си плащаш актовете и се събере определена сума идват у вас и те арестуват. В Щатите за неплатени актове... такъв филм "Неплатени Актове" няма. Имах едно аверче карал пиян и изхвръкнал от завоя. Потроши си колата, лежа 3 дена в панделата, взеха му книжката за година, 160 часа обществено полезен труд, няколко хилядарки по адвокати, и на втората година му позволиха да кара с една карта на която има маршрут от вкъщи до работата и обратно, и чак след две години си върна пълните права. Сега е по стриктен и от мен. Не е до манталитет. В БГ полицията е смешна и държавата слаба. По-горното е пример затова как се изкореняват вредни навици.

42

SS

преди 12 години

Прод: Дайте да назначим още лелички. Сега е криза, има много милиционерска рода без работа. Ако трябва, ще се командирова рода от провинцията. Трябва да им се уреди нещо, наши хора са. Да преместват папки, да трупат хартия, и да се оплакват колко е много безсмисления труд. В една бяла държава картончето СУМПС е само спомагателно, всичко е в електронен регистър, полицията си носи GPRS терминал и на секундата проверява историята на шофьора. Това не е много скъпо, направете го.

41

Иван

преди 12 години

Като виждаш, че пътя е скапан защо караш с висока скорост на него? Ето вземи Тракия за пример - дупки, вълнички, може ли на тоя път да се кара с повече от 120? Да не говорим за третокласните пътища. Ама понеже комплексарите са си взели по бърза кола и километража е до 280... Е затова всеки ден трупове по пътя. Помисли малко.

40

Анонимен

преди 12 години

Има още много *** по пътищата които са за спешаване

39

SS

преди 12 години

Виждате ли снимката? Зелени папки като кенефпейпър, кашончета - лъха на старо, мухъл, сталинизъм... и милиционерщина. Трупат хартия и се оплакват, миличките. Сега цялата власт е в тях. Вместо да променят закона - който хванат без правоспособност - конфискация на превозното средство /независимо чия собтвеност е, собственика да му мисли и търси отговорност от сгафилия/, бърза присъда и солена глоба - така е в белите страни. А те се оплакват, служителките не смогвали, място нямали.