65

Анонимен

преди 11 години

Новият Президент на Франция е високо образован,интелигентен и подготвен за този пост.Той има много човешки качества и ще покаже какво може.Саркози го чакат лоши дни и нощи.

64

Анонимен

преди 11 години

Nomer 92 e absolutno prav

63

Анонимен

преди 11 години

За 89, няма да има догодина предсрочни избори във Франция.Първо ще видят утре колко е дълга на Франция ,което е благодарение на Сарко.След това ще изчакат един месец да му падне имунитета и ще му потърсят отговорност за много неща.Новият Президент е високо образован и много добре подготвен за поста си.

62

Анонимен

преди 11 години

ДОГОДИНА ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ В ФРАНЦИЯ ...БЪДЕТЕ СИГУРНИ В ТОВА ...

61

социалист

преди 11 години

Другари, нашето виждане за демократично общество е - богатите да работят по 12 ч. на ден и да се облагат със 100 % данъци. Бедните да не работят, а да получават по 10.000 евро месечно, които да им бъдат носени лично от милиардерите по домовете. Ето, това е развит социализъм.Майтап бе, Уили! Както обичаше да казва извънземния.

60

Анонимен

преди 11 години

И на тези богаташи произхода на парите е тъмен като навсякъде. Има само два начина на доказано добити пари- от наследство и от лотария.

59

sevtus

преди 11 години

До 86, г-н Пряка демокрация, защо не дадеш личен пример и да дадеш простор на своето отвращение от пряката демокрация, отказвайки се от едно от основните права, гарантирани от нея - свободата на словото, след което да се завреш мълчаливо в дупката и да заживееш в своята лична екзистенциална диктатура...най-малкото няма да те обвиним в лицемерие, че критикуваш пряката демокрация, но пък безсрамно ползваш нейните блага...

58

Овца

преди 11 години

а бе 86, самозвания Робеспиер ... ако ти кажа, че съм новия ти шеф и от утре ще ти отрежа 75% от заплатата, ще останеш ли при мене на работа? Или ще се "забулиш в овча кожа"? няма по-дървено нещо от форумните философи, особено залитащите на червено

57

Робеспиер

преди 11 години

Винаги появата на "социалист" е повод за паника, защото винаги свирепите, изгладнели вълци се забулват с агнешки кожи! Пътят към ада е постлан с добри намерения!

56

пряка демокрация

преди 11 години

Представителната демокрация роди Франкенщайн. Тя създаде и уродливия социализъм, при който уж всички са равни, ама някои са по-равни. А в страни като България, Колумбия и Сомалия се развихриха ***, *** и комплексираните случайници. Никаква демокрация не може да вирее в подобни тупраци, тук е необходима само и единствено яка диктатура...

55

пенчо

преди 11 години

Има резон. Без значение *** или не, аз лично не знам как ги вадят тези 150 - 200 хиляди евра на година а живея дълго време в Германия. Защото колкото повече вадиш, толкова повече държават ти ги взима като данъци. Демокрация ли? Именно тази демокрация докара почти целия свят на ръба на мизерията. Богатите стават все по-богати а бедните, по-бедни. Всяка ера си има край. Надявам се скоро и тази фалшива демокрация да рухне.....омръзна ми от капиталистически рекет на всяко ниво.

54

Орлин

преди 11 години

Нормално е за върлите противници на човешкия прогрес да ненавиждат успехите на вропейския социализъм, за които Норвегия е пример. Явно ти си един от тях.

53

Орлин

преди 11 години

Скандинавските държави може да не са разполагат с военна ммощ, но хората там живеят достоен живот, бедност не съществува и обществото е устроено по перфектен начин, което личи по показателите от типа на престъпност, продължителност на живота и покупателна стойност на минималната заплата. Това, разбира се е западната социал-демокрация, която в началото на 20ти век е все още заредена с марксизъм. На организираното работническо движение дължим социалните придобивки, които сега приемаме за даденост

52

до 75

преди 11 години

За кой ли път думата 'социалисти' се използва, като дъвка!По тази глупава логика има държави, където социалисти управляват/ха и цялото им население гладува?!(Сев. Корея и т.н.)Явно некои се правят на УЛАВИ и продължават с абсурдните си сравнения м/у соца в Швеция (любима тема) и примерно българския!?Общото е ... само ИМЕТО!Нямат нищо общо!В Скандинавия политиците от вида на нашия мишок, овчаров, румен петков и т.н *** от БСП отдавна щяха да са в затвора!Та за какъв 'социализъм' иде реч?!

51

Анонимен

преди 11 години

Нищо и никого няма да обложи този ***.А опита ли се, франсетата ще позатънат още и пропаста м/у Германия и тях ще стане реалност.Щото проблемите на Франция не идват от някакво кой знае какво разслоение м/у богати и бедни, от някакво 'ограбване' на труда на 'пролетариата'!Това е типична самодоволна запдноевропейска икономика със застаряващо население и абсурдни социални глезотии създаващи прослойка от търтеи!И тези търтеи си имат партия! :)

50

TT

преди 11 години

Смея да твърдя, че точно тази статия е пълна измислица и поредното съчинение в редакцията на Днес.БГ. Много "факти" не си съответстват и не са верни, както и няма никаква логика между повечето неща.

49

Анонимен

преди 11 години

Държавите с най-високи показатели на чоевешко развитие и най-добре устроено общество са в Скандинавия, където на власт през по-голямата част от 20-ти век бяха и все още са социалитически партии. В САЩ където няма леви партии 30 милиона човека не могат да отидат на лекар и е пълно с бездомници и бедни.

48

мечо пух

преди 11 години

Чудно защо не се насочат към нас. Мистър Бийн ще ги обложи само с 10%.

47

123

преди 11 години

Баба Меркел претърпя поредна загуба на местните избори в Северен Рейн - Вестфалия.

46

Жоро-бг

преди 11 години

Горко и тежко на французите, Германия ще спечели от това, ще доразвие още повече индустрията си, а Франция ще се маргинализира и ще обеднее.