64

Доберман

преди 12 години

Вместо да приемат по остри закони против продажба и разпространение на наркотици, което е много по опасно за подрастващите, взели да забраняват на обикновения човек едно единствено удоволствие, останало в напрегнатото ежедневие...., да изпуши една цигара спокойно в кафене и прочие. Как ще се намесят там..., в тази сфера, нали ще ги бият след това "мутри". А ние народа...нали сме си послушници...ще им се кланяме. Не мисля че ще проверяват барове за пушене на така наречените "БОСОВЕ", нали?

63

:)

преди 12 години

тази книга и за тоалетна хартия не става! и 100 пъти да я четеш-все таз! пушех я четейки... а и честно казано-не виждам защо трябва да се отказвам от удоволствието си! който не иска да му димя-да не стои до мен!

62

Киркорчо

преди 12 години

Според мен трябва и наркотиците да продават свободно. На держава парите трябва. Тъпотия става - пушенето е забранено, а цигари продават. Алкохол, цигари, наркотици всичко вреди на организма. В паспорта трябва да ставят штамп, че човека е: алкоголик, пушач, наркоман и свободно продават в полицейски участки тези неща, за употреба в къщи. Ако излязал от къщи пиян - затвора 10 години. Держава стане много по богата.

61

анонимен

преди 12 години

май че чатнаха тъпите законотворци..че няма как да те глобят на вън..защото ще трябва след хората да почнат да глобяват автомобили,тецове. хората че палят печки или всичко що бълва дим в атмосферата..няма как да стане защото е глупаво

60

Анонимен

преди 12 години

Хаха. когато отменяха забраната десетки пъти, пушачите си мълчахте и се подсмихвахте, а сега когато запраната е на път да се приеме, изкочихте от мишите си дупки и пишете коментари като луди :)

59

Анонимен

преди 12 години

Следващата стъпка: Цигарите да станат по 15 лева кутията. След това се спират държавните субсидии за производство на тютюн. След което спираме вноса и контрабандата на цигари.

58

Непушач

преди 12 години

Най-после и аз ще почна да посещавам заведения и да си харча парите по ресторанти и барове.

57

Rocker

преди 12 години

До всички пушачи, прочетете книгата на Алън Кар - не пуша вече. Разбира се ако искате да ги спрете ! При мен сработи, щастлив непушач вече година, лесно е.

56

gotina

преди 12 години

Е,изказа се неподготвен(А) за това ,че пушачите са прости хора!!!Няма как да коментирам това-скудоумие!

55

Иван

преди 12 години

Бял съм и съм пушач - леле какъв престъпник се извъдих...

54

Българче

преди 12 години

... да хванат да ни дадат и възможността да си го упражняваме въпросния избор, без да вредим на останалите и без да ни гледат лошо.

53

Българче

преди 12 години

... за пушачи в баровете, добре вентилирани и напълно изолирани от помещенията за непушачи? Защо щом е толкова страшно пушенето, продължават да произвеждат тютюневи продукти - хем на пушачите да ни е гадно, да сме изолирани от обществото, и да ни дискриминират, хем пък определени лица да продължават да получават солидни суми от целия тоя цирк? Разделяй и владей е стара концепция, но продължават да я прилагат и в днешно време, на пример в този случай. Щом ни дават избора дали да пушим или не,...

52

Българче

преди 12 години

Тц, тц, тц, мама му стара, всичко цъфнало в нашата България, до цигарите опряха. Така се случи, че живея в Испания в момента. Естествено, подобен закон беше приет още преди година и половина и беше вкаран в сила незабавно. В момента може да се пуши само на открито и през зимата е голям резил - стоиш като куче навън и мръзнеш с кафето в ръка. Осъзнавам, че не сме само пушачи на тоя свят и че трябва да се съобразяваме, ама никой никога не се съобразява с нас. Защо не направят отделни помещения..

51

Евгений

преди 12 години

Депутатите трябва да направят списък на всичко, което вреди на здравето и психиката, и съкращава живота на хората. Не трябва да се заблуждават, че са ни заблудили, че всичките ни проблеми са причинени от активно или пасивно пушене на цигари. И не само да направят списък, но и да почнат да отстраняват проблемите, и то много по-усърдно от борбата им с тютюнопушенето. Хубава вечер на всички!

50

Анонимен

преди 12 години

то ние, пушачите, като хора уравновесени и оправни, щяхме да му намерим колая, даже и да го бяха приели. Ама сега как ще успокояват непушачите, не знам. Така се бяха наточили милите.. и сега.. ЯДЕЦ!

49

пффф

преди 12 години

Колко много коментари и за какво? За да се плюем помежду си? Така или иначе на закрито (из магазини, институции, училища и детски градини, гари и летища) и СЕГА не е позволено тютюнопушенето. Единствената новост ще бъдат ресторанти (време беше!) и барове. Ако клиентелата им намалее - в ущърб за собствениците им (и евентуално в $$ които държавата взима от тях). Ама сега някой да ми казва, че съм *** защото пуша вече доказва в колко задръстено и озлобено, комплексирано общество живеем!

48

Анонимен

преди 12 години

След като цигарите са вредни за здравето на хората, защо тогава е разрешено производството и разпространението им. Ако някоя храна вредеше толкова много, щеше да бъде забранена на мига. Някой казват това е личен избор. Ами то е личен избор и това да си наркоман, защо тогава не пуснем и наркотиците по магазините?Алкохола също няма да е лошо да бъде забранен. Той е в основата на повечето скандали в семействата и причина за домашното насилие. Заради алкохола стават сума ти свади и сбивания.

47

до 73

преди 12 години

Да се отървем, но всеки по собствена воля, а не да ни го налагат. Или като е такова зло защо питам аз произвеждат цигари, това обаче и на децата е ясно нали. Иначе аз знам, че е вредно и т.н., но си ми харесва на този етап, не искам изобщо да спирам и да се превръщам в бивш пушач, което освен че е много трудно е и по - зле от непушач - всеки път като видя мой приятел как си пали цигара да ми се допушва, не мерси. Само при болест, не дай си Боже ги спирам.

46

gost

преди 12 години

Да забранятпроизводството и вноса на цигари и тогава да претендират за забрана на тютютнопушенето. Лицемерие!

45

гримар

преди 12 години

най зловещата наркомания никотина нека се отървем от него аз ве4е успях направете го и вие