37

Анонимен

преди 12 години

*** западняци все повече се опитват да развият идеята, че убийците всъщност са жертви и трябва да се лекуват.

36

Анонимен

преди 12 години

Т.нар. учени от "Кингс Колидж" са предубедени ***.Първо - да си психопат не означав да си луд. Нито агресивен, нито зъл. Има много убийци, които не са психопати, просто са супер агресивни. Агресията се поражда от много неща. Психопатията е личностно разтройство, при което не усещаш състрадание, съчувствие и вина.Това не те прави убиец. Убиец ставаш, ако освен това имаш проблеми с гнева.А всички стереотипи от филмите на ужасите са пълен фалш. Повечето серийни убиици имат добри семейства.

35

do 38

преди 12 години

а пък Тери Пратчет доразвива теорията, като налага мнението, чрез премоделиране на черепната кутия можеш да премоделираш и харктера на индивида

34

do 41

преди 12 години

Добре де,ама сега трябва да ги пускат на свобода поради невменяемост ли?В случая,за да те осъдят например при пряк умисъл трябва да е съзнавал общественоопасния характер на деянието,предвиждал е неговите последици и е искал или е допускал тяхното настъпване (чл.11,ал.2 от НК).За един такъв човек тези деяния не са общественоопасни.Как ще го осъдиш тогава?Или това състояние не трябва да се приема за оневиняващо обстоятелство, или трябват законодателни промени в тази насока.

33

ЕИМ

преди 12 години

Значи като открият такава структура още от ранно детство... Брадвата и тва е. Neeeeext!

32

съчувстващ

преди 12 години

Да ги лекуват с евтаназия - няма смисъл от друго...

31

do 37

преди 12 години

Пич, вярвай ми, хората се раждат такива. Имам нещо в мен, което не харесвам. Имам възможността да го променя, искам, но не мога. Не става въпрос за убийства и т.н. Какъвто си- такъв си оставаш.

30

Зарята

преди 12 години

А, учените изследвали ли са как влияят забранените стимуланти на сивото вещество, демек на химиците?

29

SS

преди 12 години

Тия откриха топлата вода. Чезаре Ломброзо е описал типичните черти на престъпници, склонни към насилие още преди век - ниско чело, широки челюсти, груби черти, сплескан нос и т.н, Много ясно, че под ниско чело няма да има много сиво вещество и водещи ще бъдат най-елементарните инстинкти и емоции.

28

Анонимен

преди 12 години

Това са пълни глупости! Ако се раждаме такива или онакива, къде е отговорността за нещата, които правим и каква нужда има от правосъдие и наказания при това положение?!? Кучето е куче, и ако те ухапе, то това е защото така е направено. Човек може да избира постъпките си да носи отговорност за тях, освен ако не е луд...

27

S-port

преди 12 години

Че то моите приятели всички са така само аз не съм.Сигурно заради това толкова ме уважават.

26

Темерут

преди 12 години

Е, то е нормално да е така, нормален човек ще извърши ли описаните престъпления? А, как са установили структурното изменение на мозъка, изразяващо се в наличието на по-малко сиво вещество? Сигурно са ги аутопсирали :))))

25

discus

преди 12 години

Никой не се ражда убиец. Какви са тези измислени истории от "Кингс колидж".

24

до 28

преди 12 години

Тези учени, за да са сигурни, че наистина това е по рождение трябваше да изследват тия престъпници като бебета, а не толкова късно. Сега е малко спорно дали по рождение са се родили така или в резултат на различната социална среда и т.н. просто определени дялове на мозъка са останали недоразвити. Не може да се твърди за никой, че се е родил някакъв без съответните изследвания в адекватния момент.

23

Друг масов убиец

преди 12 години

Къде беше Столипиново? Я дайте един линк в Google maps!

22

Az

преди 12 години

Тук под повече и по-малко сиво вещество не се има предвид по-глупави хора. В случая става дума за определени дялове на мозъка. Може да си свръх интелигентен (както много често се случва) и пак да не изпитваш симпатия към чуждото страдание.

21

масов убиец

преди 12 години

върнете казармата - и двете страни печелим!

20

до 24

преди 12 години

А аз какво друго съм казал? Нали точно това казах, че структурата му би била различна ако има различни дялове, а не повече или по-малко сиво вещество в определени негови дялове.

19

struktura

преди 12 години

Това, което са установили е абсолютно безполезно. Според мен и човек с много сиво вещество в предния челен дял на мозъка може да извърши жестоки престъпления. Има много примери за интелигентни хора, които с нищо не са показвали, че са изверги до момента, когато се издънят. Нали все пак имаме свободна воля? Пък и както спомена някой по-надолу, много хора не изпитват състрадание и не са масови убийци.

18

Анонимен

преди 12 години

Лека е само един казва се "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ"