52

!!!

преди 11 години

Това , което заслужава този изверг е да бъде убит бавно и мъчително... да го режат на парчета докато умре !!!

51

Ю 1

преди 12 години

Налазили били китайци, индийци, ***. Защо говорите глупости. Ами какво правят бьлгарите прьснали се по европа, оплаквайки се че нени приемат и дискреминират. Защо бягаме от Бьлгария ? Просто всеки тьрси прехрана за себе си и бьдеще за децата си.

50

bg

преди 12 години

DA SE REJAT RACETE NA OBIECA,,,,,,,DA SI EDE KYRA AKO NEMA KVO

49

???????

преди 12 години

Ако осъдят на смърт и изпълнят присъдата ,дали няма да го превърнат в мъченик и пример за подражание на хиляди европейци останали без работа и перспектива заради налазилите Европа - *** , индийци , араби , турци , китайци ,*** и друга смрад ??????

48

Д А

преди 12 години

Отнемането на живот никога не е оправдано. Смъртна присъда не трябва да има, по-скоро доживотен затвор без право на обжалване. Ако убиеш някого, защото той е убиец, падаш на неговото ниво. Член от семейството ми беше убит и доста съм мислил по този въпрос... но претегляйки всички морални дилеми винаги стигам до това заключение. Колкото до масовия убиец в тази статия - той говори, че би приел смъртното наказание, но си мисля, че доживотен затвор би го уплашил много повече.

47

Lekar

преди 12 години

На лъжливите журналисти да им режат езиците, при повторно нарушение - други органи!

46

Мамантос

преди 12 години

Простолюдието се състои предимно от злобни и безжалостни индивиди (да не кажа ***), независимо от това, че някои от тях са формално образовани и културни и даже -- православни християни. Затова, правилно е, че не се допуска референдум по въпроса за смъртното наказание.

45

да разсъждаваме ли?

преди 12 години

"Смъртна присъда за най-лошите от лошите!"Хм...Интересно заглавие...А кои са тези " най-лошите от лошите"? Тези,които убиват - /умираш само веднаж/, или тези които ни "управляват" вече 14 години -умираме бавно и всекидневно...Геноцид...Та да си дойдем на думата...колко от участвувалите в управлението и ограбването на България не заслужават смъртно наказание ? А ?

44

електро каска

преди 12 години

толерастия до шия, до кога? мулти-етническия модел е обречен на провал.

43

justice

преди 12 години

Каквото и да говорят някои тук, смъртна присъда трабва да има и това е най-логичното наказание за изверги отнемащи живот.

42

Анонимен

преди 12 години

Относно психопатите убийци - най-добре е да ги държат в психиатрия, превърнати в растения с тонове успокоителни. Ако са много зле нещата - лоботомия. По-голямо наказание от това, да не чувстваш че си жив не знам.

41

до 29

преди 12 години

Тук изобщо не става въпрос за убийство но на деца, прочети малко повече по случая.

40

ало, ало

преди 12 години

Помислете малко? По същество, това на което му казвате наказание е изолация, лишаване от правото на свобода (неслучайно скандинавските затвори са като хотели), т.е. обществото ще изолира болния Брейвик. НИКОЙ няма право да отнема правото на живот на никой, защото правото на живот е безусловно (???!!!). Подканих ви да прочетете Камю - вижте как реагираха французите, 50 години след есето, относно медиците ни в Либия !!! "Демокрация без култура е нула"

39

Питър

преди 12 години

Моето мнение е, че такива изверги трябва да бъдат инжектирани с паралитична субстанция и оставени на капково хранене до края на живота им. Така ще имат много време за мислене за злодеянията си, а и никъде няма забрана за такъв вид наказание.

38

Анонимен

преди 12 години

Проблемът идва от насилствено натрапения ни мултиетнически модел, който просто не може да сработи. За справка - САЩ. Има някаква търпимост и зле наложена поносимост между етносите и културите, но пак се събират по етнически и религиозен признак по квартали, градове, че и цели щати.

37

Българин

преди 12 години

В Сащ бият на извергите смъртоносна инжекция, в Китай ги застрелват, а ние ги "интегираме" - писна ми !!!НЕЗАБАВНО премахване на мораториумът върху смъртното наказание !!!

36

varg

преди 12 години

Америка успешно прилагат смъртното наказание във Виетнам,Ирак,Косово,Афганистан

35

Гра

преди 12 години

Аз против смъртното наказание. Око за око, зъб за зъб... доста е старо това нещо. В този краен случай се колебая... може би не толкова дали Брайвик да има такова наказание, а че за съжаление няма да стои доживотно в затвора... Той е млад, а ако излезе не ми се мисли... Наистина си е бомба със закъснител. Против смъртното наказание съм, защото в исторически план по скалъпени процедури в България политическите партии буквално убиват опонентите си, със закона... най-ярък пример е периода 1945-1989.

34

Emo

преди 12 години

Плаши ме това колко болна *** пише тука, която защитава действията и болните мисли на човек, застрелял 60 деца и младежи. Не знам от тайните служби какво спят и не започват да проследяват адресите ви, вие сте бомби със закъснител. Иначе статията е много добра, браво на днес.бг. Лично съм против смъртното наказание, но при такива абсолютно доказани масови убийци - спокойно може да се направи изключение.

33

Анонимен

преди 12 години

Смъртното наказание по принцип удовлетворява нискоинтелигентната, жадуваща мъст част от обществото. Както и спомага за бързо отърваване от потенциално опасни хора за некои хора. Използва се най-често по втората причина. Друг е въпроса, че има групи от така наречени "хора" в голяма тежест на обществото. Тва съд и присъда и евентуално последвало смъртно наказание е чиста загуба на сили и средства...