37

Tochica

преди 12 години

Близо 92% смятат, че държавата трябва да следи дали има спекула при цените на храните...a ostanalite 8%,koito ne iskat tova, sa sigurno targahite deto izkustveno dvigat cenite

36

Анонимен

преди 12 години

това изследване май е силно нагласено.аз не познавам човек,който да одобрява контрола на цените.за 6 месеца имаме поне 30% инфлация.цените на горивата счупиха всички рекорди,цената на храната се покачи с 30-50%.1 кило кашкавал преди 6 месеца беше 8 лв,сега е 13+чудя се дали на нашите управници не им прави впечатление като влязат в магазина и да видят цените. или те май взимат прекалено много,че не им прави впечатление ????!

35

ии

преди 12 години

Това нищо не е ще видите какво ще стане със цените когато Шеврон отрови Добружа.

34

Гражданин

преди 12 години

Държавата трябва да стимулира земеделието и животновъдството ! Трябва да защити и живеещите по селата от набезите на крадци и разбойници, които ограбват безнаказано и стопанствата и градините им. Само така ще паднат цените.

33

Анонимен

преди 12 години

GROB S TQHNITE LAJLIVI I POPULISTKI STATIIKI ,

32

бай Промо

преди 12 години

83% от населението още си мисли, че в условията на глобална икономика BG Държавата може да регулира нещо. Явно 83% са тотално икономически неграмотни (и де да беше само в икономиката). Чакайте да видим сега какво става.Т10я вдига цените (непрекъснато), цените на горивата растат (и ако спрат до 3 лв. може би ще трябва да черпим), банките вдигат лихвите и начисляват всякакви такси (и комисионни на 'кредитни' брокери), профсъюзите вдигат МРЗ, всички разходи се вдигат ... и цените остават 'същите'.

31

Анонимен

преди 12 години

ако наистина толкова хора очакват държават да регулира цените, то няма нужда от коментар, явно за 20 години нищо не се е променило ;-) народът си е *** и точка

30

Смях

преди 12 години

И да добавя всички проучвания на социолозите /социопати / са предварително написани във централата на ГЕРБ !!!!

29

Анонимен

преди 12 години

Казусът е елементарен - просто сравнете цените на храните с тези в Европа и заплатите тук с тези в Европа и веднага ще ви стане ясно кой се прави на тарикат - дали производителите, или правителството.

28

Смях

преди 12 години

Тези СОЦИОПАТИ пак си противречат...За два сребърника са готови по цял ден да величаят ТИКВЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ !!!!!!!

27

Анонимен

преди 12 години

Кои храни бе, *** от министерството, млякото за 2лв?, новите цени на брашното?, кашкавала и сиренето по 10 лв? Вижте в западна европа как са им цените при техните заплати, това е нелепо1!

26

Анонимен

преди 12 години

Абе до кога ние работещите ще храним по 200 *** пенсионера и по 100 ***? А не се знае дали ще има пари за нашите пенсии!!!!

25

Анонимен

преди 12 години

Баща ми как взима такава пенсия, без да е бил крадец или член на политбюро? Баща ми има 42 години трудов стаж. Направи си сметка какво си работила и какъв стаж имаш. Но с тоя език, дето го държиш, не се учудвам, че си се докарала до такава пенсия. Сега не съм длъжен да те храня, не и след като съм *** и ***. Карай на лебец и кисело млекце и не вий.

24

НМ(народна милиция)

преди 12 години

Знам,че сме идиотска държава,но чак 83% от населението да желаят вмешателство на държавата в частните дела?????? ЛОШО,МНОГО ЛОШО

23

Анонимен

преди 12 години

Какъв контрол на цените бе, нали сме пазарна икономика???!!!! Значи Боко Тиквата и Дянков ще ни цакат с мизерни заплати, а ще искат производителите да продават на загуба????? Съд до дупка и цялата клика на ГЕРБ в пандиза, където и е мястото!

22

КАМ АНОНИМЕН

преди 12 години

*** СЕСТРА МИ ВЗЕМА 116 ЛВ .ПЕНСИЯ И СИ УМИРА ОТ ГЛАД КАТО НАС - ТИ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ КАТО БАЩА ТИ ВЗЕМА 400 И ДРУГИТЕ ТОЛКОВА ВЗЕМАТ - *** !!!И МОЯТА Е 150 ЛВ.И НА МЪЖА МИ - КАК СЕ ЖИВЕЕ С ТАКИВА ПЕНСИИ *** ТАКЪВ !!!

21

CrossFire

преди 12 години

Единственото, което се постига с контрол на цените е да се отблъскват производителите и да се получава недостиг на дадена стока. Да не говорим че много хора просто няма да имат какво да купят дори и да могат да си позволят по-високи цени. Ако цените са наистина високи, производителите сами ще увеличат предлагането, което ще подтисне цените. Другия вариант - да гледате по ТВ как някой си изхвърля/излива проукцията на улицата. Държавата никога с нищо не може да помогне. Само рейтингите си вдигат.

20

НМ(народна милиция)

преди 12 години

Maлко е странно държавата да контролира цените.Това действие ми напомня отминали времена.Следващата стъпка е затваряне на границите,маркиране на населението с татуировки,бодлива тел,кучета и автомати.

19

ВЪЗМУТЕН

преди 12 години

ЗАЩО ДО СЕГА НЕ ВИЖДАМ НИКАКЪВ КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА ВЪРХУ ЦЕНИТЕ ???ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ ПРОДАВАТ НА ЦЕНИ КАКВИТО СИ ИСКАТ А ДЪРЖАВАТА ВМЕСТО ДА ПУСНИ ТАИНИ АГЕНТИ ДА САНКЦИОНИРАТ ТЪРГОВЦИТЕ СИ МЪЛЧИ А НАРОДА СТРАДА - НЕ СМЕ ВЗЕМАЛИ ПЕНСИОНЕРИТЕ АГНЕШКО ОТ 4-5 ГОДИНИ И КАК С ТЕЗИ МАЛКИ ПЕНСИИ - ТЕ НЕ СТИГАТ ЗА РАЗХОДИ А КАМО ЛИ ЗА ХЛЯБ И МЛЯКО/НЕ САМ ВЗЕМАЛА МЛЯКО ОТ 3-4 Г./ И КАК ДА ОЦЕЛЯВАМЕ КАТО СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС И НЕ НИ ВДИГНАТ СЕГА ПЕНСИИТЕ И ОБЕЩАВАТ ЗА ДОГОДИНА?ДА ИЗМРЕМ ЛИ ДОГОДИНА ЧАКАТ ?

18

Анонимен

преди 12 години

Meдиите - в услуга на властта! Срамно и гнусно!