150

Анонимен

преди 12 години

Българската държава е рекетьор на собствения си народ и нищо чудно да започнат да облагат с голям данък собствениците на соларни колектори и системи

149

до 192

преди 12 години

Ако народа беше достатъчно образован умен интелигентен и информиран молко трудно щяха да " изкупуват" фотоволтациите за 700 лв вместо за 250. Занижен контрол и *** народ създават сами по себе си прекрасни условия за изграждане на манипулативни системи

148

BG

преди 12 години

Proizvezdam si tok samo za mene ne prodavam.

147

BG

преди 12 години

Tova e napravo fantazia,polzvam solarna sistema i energoto me xva6ta za opincite edna stotinka nikakav giuve4 za tezi razboinici.

146

Другарки и другари

преди 12 години

Облакът от Чернобил достига България именно на 1 май. На 2 май в района на София са отложени толкова радиоактивни вещества, колкото са се утаили през целия период между 6 юли 1969 г. и 31 март 1986 г. За периода 30 април - 2 май радиоактивното замърсяване на приземния въздух средно за страната се повишава няколко хиляди пъти спрямо обичайните стойности преди аварията. Обикновено при такива ситуации населението веднага е предупредено да ограничи излизанията поне в първите няколко дни, да не яде зеленолистни зеленчуци, да не пие мляко... Не и в България. С цел да не се всява паника на хората не се казва нищо. Същевременно в първите дни на май ген. Илия Кашев, началник на Управлението за безопасност и охрана (УБО), което се грижи за първите в държавата, издава заповед снабдяването с хранителни продукти, плодове и напитки да се извършва от наши снабдителни бази след дозиметричен контрол; да се осигури натурална минерална вода, а за хигиенно-битови нужди да се използва дълбоко сондирана вода. Със заповедта се забранява изхранването на животните от фермата Врана със зелена маса до второ нареждане. Докато хората практически се тъпчат с радиация, по линия на УБО в няколко лаборатории в страната започва изследването на всичко, което Богоизбраните предстои да консумират. В интервю за 24 часа от 2001 г. Христо Борисов, който е бил шеф на химико-бактериологичната лаборатория на УБО през 1986 г., разказва за кошмара си да намери чисти продукти. Оказва се, че стопанство Врана е замърсено, дори яйцата са радиоактивни. За известно време хората от Политбюро ядат предимно консерви и сухо мляко.

145

Анонимен

преди 12 години

Ми смятай де!Когато в статията се пише за инвестиция, това определно вкл и земята!Освен това ел. панелите се слагат И по покривите на сградите!Или за АЕЦ не трябва земя?И после: не съм чул след някой 'фотоволтаичен' парк да има потоп - 'загробена' земя, но за сметка на това след АЕЦ "Чернобил" и "Фукушима" има тотално ПОГРЕБАНИ зони с радиус 30км!! Та не знам какво смятате, но човешкия живот и цента на екологията май я нямате за нищо.

144

до 187

преди 12 години

Далаверата с цените за изкупуване и сметката ти за ток няма нищо общо с рентабилноста на технологията!!Не съм сигурен, но доколкото знам в Зап. Европа няма такива огромни префернции, които в края на краищата тормозят крайния потребител.Ясно е, че за пореден път нещата в БГ се извращават до степен в която населението да е против нещо, което по своята същност е добро начинание.

143

един

преди 12 години

А колко е земята ПОД фотоволтаика, която ще бъде загробена. Хайде да умножим ватовете по декарите и да помислим преди да пишем, ругаем и псуваме. Преди всичко да мислим, ако можем де...

142

Луда работа

преди 12 години

Тока от тези централи се изкупува от държавата по 67 стотинки на киловат. Познайте ако 1% от тока започне да идва от такива централи с колко ще скочи цената за крайния потребител? минимум с 10 стотинки, което е 50% скок в цената на тока. И това ще стане в следващите 5 години.

141

Анонимен

преди 12 години

ф-1 хихи бе тъпан напави я таА работа и ми продавай ток по 5 ст, че докато дойде до мен да е 17.Ша та вида кога ше си върнеш парите.

140

ф-1

преди 12 години

Като направиш сметка се оказва,че 1000МВ слънчева енергия се произвежда с инвестиция 2.15 мил евро,което е четири пъти по-евтино от атомната ел.енергияДа не говорим,че е абсолютно екологично.И какво се оказа,че три четвърти от парите с които искаха да заробат БГ отиват в джобовете на руските и български другари! Гадни и крадливи ***!

139

Ибн ал Кан

преди 12 години

Според мен 'фотоволтичните' паркове и др. ВЕИ са добра добра алтернатива, но.. не и по мафиотския начин по който се прави у нас!!Сами по себе си те са достатъчно рентабилни (дори и със сег. технологии) за да се дотират и то на твърде висока цена!!Тези гарантирано високи изкупни цени с години напред ми изглеждат ДАЛАВЕРА!ВЕИ трябва да се наложат с рентабилност и екосъобразност, а не със закрепостяване на населението да плаща скъп ток!

138

до 179

преди 12 години

и още нещо не е необходимо да има директно слънцегреене, и облачно време да е пак си произвежда ток, вярно по=малко но си произвежда

137

до 179

преди 12 години

Тогава можеш да ползваш хибридна система с малък ветрогенератор и солар, моята е такава.Сега за Бг фрмите, които предлага тези неща аз имам доста резерви, не само че продават скъпо ами и нямат наличности, трябва да поръчаш пък да чакаш и т.н. и т.н.......А иначе няма смисъл да си напълно откачен, системата си има датчик и в момент,а в който имаш някаква свръх пикова консумация тя почва да си дърпа от ЕРП-то......

136

Анонимен

преди 12 години

Имам слънчев бойлер с колектор. Много икономична работа.Тази зима съм включил бойлера на ток не повече от 10 пъти. Постояно си имахме топла вода. Важно е колектора да на достъпно мясо за да може да се почиства особено през зимата.

135

Анонимен

преди 12 години

156, уговорката не важи.АЕЦ дава тази мощност постоянно. ------------------- Това е НЕДОСТАТЪК, а не предимство.

134

дзвер

преди 12 години

175, на мене две фирми ми направиха доста по-скъпи оферти.Района в който живея не позволява да съм напълно откачен от ЕРП.За миналата година слънце имаше само 236 дни.Водя точна статистика и се оказва, че има повече от 12-14 дни без слънце.

133

Анонимен

преди 12 години

у нас имам повече от 100 крушки---------------- Ти добре ли си, бе? Ако имаш у вас повече от 100 крушки, значи трябва да имаш къща с 20 стаи поне. Ми ако си собственик на такава къща и се оплакваш от липса на пари, значи нещо не си наред с главата.

132

Анонимен

преди 12 години

Страхотно! Защо не използват същия метод за топла вода за бита ?

131

до 174

преди 12 години

Нищо не пропускам всичко си е ОК, сметките са ми абсолютно точни, ако искаш мога да ти покажа и фактурите за ток