308

АСЕН

преди 12 години

По време на Чернобил, бях войник и мръсните *** ни изкараха на маневри в Божурище. Същата година се разболях от бъбреци, а военна болница беше буквално претъпкана с бъбречно болни войници и момчетата здрави и едри като канари мряха като мухи от бъбречна недостатъчност. Аз също се бях простил с живота, но Господ ме запази, вечно да се слави името му. Сега идете в Иван Рилски и ще видите колко деца се раждат с мозъчни болести. Питах лекарите и всички казват че определено след Сърбия е това.

307

vela

преди 12 години

Здравейте!! Искам да ви кажа че това не е точно така много хора по онова време не са знаели за аварията в Чернобил и много от тях за доживели до 80 -90 години днешни дни. Има деца които в момента се раждат и до няма и годинка развиват рак с неговите разновидности. Според мен напреднатото ежедневие постоянното притеснение и редица друго фактори.Моя съвет към всички е по - малко се притеснявайте живейте си живота защото е много кратък и преди всичко бъдете здрави.

306

Анонимен

преди 12 години

Може ли да обясните по какъв начин ви бърка в здравето обеднения уран, след като той затова се използва, защото е обеднен до безопасна концентрация и освен това няма как да долети от Сърбия в България, защото просто пада и остава в почвата, там където е употребен.

305

Сталин

преди 12 години

България след 1989 год. я опоскаха и не оставиха камък върху камък не комунистите и социалистите , а тъй наречените демократи ,в основата на които бяха стари недоутрепани фашаги ! Няма да споменавам имена ,защото повечето от тях не са вече между живите .

304

Доктор

преди 12 години

То , да е само в Сърбия , с локум да ги нахраниш ! Западняците и САЩ умъртвиха цели народи,не само Стилиян!

303

един човек

преди 12 години

даа,верно е-на всички гейберчета са засегнати мозъците...това е истината...ама дали е от радиацията на чернобил,или от бомбите с обеднен уран и всички гадости дето има в изкуствените плодове и зеленчуци,дето ги правят в камъняка по гръцко и турско..във водата-непочистена,стреса,в саламите и по месата от чуждите резерви-не е ясно,айе със здраве

302

RT%

преди 12 години

А хвърлените бомби с обеднен уран от НАТО в Сърбия нямат нищо общо!

301

Анонимен

преди 12 години

Че то ядем цялата менделеева таблица в насипен вид, кое е истинско? Подобрители, подсладители, че и ГМО-та... Всичко това води до бавно, но неизбежно генетично и биологично ***, организма все пак има ограничени възможности за присособяване и реакция към отровите. Сирене без мляко, майонеза без яйца,безалкохолни от лабораторията на чирака, мазнини от палми ... И най-смешното е, че на всички доказано вредни храни стои надпис: диетично! А облъчването? Безкрайна тема...

300

ДЯДО ГОШО

преди 12 години

НАЙ ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В СЕГАШНО ВРЕМЕ Е ПОЗВАНЕТО ВЪВ ВСИЧКИ ХРАНИ НА РАЗНИ "ПОДОБРИТЕЛИ" 1500- Е-та. СЪС СИГОРНОСТ ТОВА ЩЕ СЕ ОТЧЕТЕ НО ЩЕ БЪДЕ МНОГО КЪСНО. ФАКТ Е ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ РАЖДАТ С АНОМАЛИИ ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ТЪРСЯТ ПОМОЩ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ТУК И ТАМ.

299

анонимен

преди 12 години

аз бях дете на 11, и ядяхме зелени сливи от дърветата около блока, марули и краставици. бяхме голяма тайфа деца, засега не ми е известно на някой от тях да се е случило нещо подобно и слава богу, че не е. става дума за североизточна българия.

298

Анонимен

преди 12 години

Даа, за съжаление, всички сме засегнати, особено родените през 86-та, защото майките ни са яли радиоактивни черешки и марулки бременни, а правителството е криело информацията за аварията.

297

4ernobil i Fedoska

преди 12 години

abe ako 4ernobilskata radiacia e vinovna- kak stre obiasnite kak edin pojarnikar se prevrysta v Tikvai kak detetnceto na sefiorina staa MVRist ta drunka s edna vrzka kliu4ove za aaah-parta-Mentituk nito edin ne popita koia krvan grupa e Stilian, kakav e markera na kostnia mozak ot koito Stilian ste se nujdae.kolko ot vas sa gotovi da legnat do nego i da dariat krv, plazma i mozak?pone ne mi obiasniavaite zasto Fedoska e tolkova finna v zadnika i debelaska v Pravoto- i tva li e ot 4ernobo

296

Анонимен

преди 12 години

За съжаление си е точно така. Цялото наше поколение е заплашено. А и прави ли ви впечатление още нещо, че младите жени масово имат проблеми със забременяването? Това също се дължи на Чернобил. Ядяхме си плодове и зеленчуци, пиехме си мляко... и сега се чудим от къде ни е дошло.

295

да да да

преди 12 години

322 за съжаление е прав!Толкова много са начините да ни тровят и физически и психически, че едва ли вече има начин да се опазим. Микоплазма..... скритата причина за бум на пневмониите миналата година, но.... фармацевтичните компании си реализираха печалбите.

294

Анонимен

преди 12 години

Чернобил, ама друг път! По никакви показатели болните у нас не са повече от тези в други страни. А всичките ла*на на този свят идват от англичаните. Исторически факт.Дано момчето се излекува и Бог да му е на помощ.

293

Анонимен

преди 12 години

322,вероятно си прав.Но българите не знаят за всички тези вредности,може би само за някои от тях.Въобще някой правил ли е изследване какви са причините за масовите злокачествени заболявания в страната,в това число и влиянието на Чернобил.Изследват ли се зеленчуците и храната която използваме за съдържание на опасни компоненти или това се прави отвреме на време и основно след сигнали или журналистически разследвания.

292

Анонимен

преди 12 години

Успех на Стенли и на останалите борещи се с рака! Но само Чернобил ли е виновен? Много вредни и отровни съставки са включени УМИШЛЕНО в чов. живот за да СЕ РЕДУЦИРА БРОЯ НА ХОРАТА уж по законен начин: живак в жив. амалгама и разл. козм. продукти, използване на канцерогенния алуминий за готв. съдове и кутийки, флуорид в пастите за зъби, тефлон, аспартам като подсладител, доказано канцерогенен, ГМО продукти, разл. подобрители, антисъстарители, оцветители и др. в храна и напитки, пръскане с кемтрейлс чрез самалети и насищане на въздуха с: радиоактивен барий, стронций, наночастици алуминий, вируси, канцерогенни бактерии, мукоплазма вече 6 години в БГ!!! Това не ви разболява? Къде сте българи? Защо спите? Какво ядете, какво пиете, какво дишате?

291

Анонимен

преди 12 години

312, ти поне 12 години имаш ли? Ако махнем настрана неграмотността ти и непознаването на родната кирилица, пак остава въпросчето - коя дъщеря на Тодор Живков е жива? Защото той една щерка имаше и тя почина преди него. Да се върнем на неграямотността, сега юридическа - наказания се налагат на виновния, не на наследниците му, приятелите му, съучениците му или някой друг.Абе с две думи - завърши поне 3-ти клас. И в следващите 10-ина години пиши само във форумите на разните онлайн игрички.

290

...

преди 12 години

Спомням си тия години. Тогава бях на 10 година след аварията се раболях от диабет а едно комшииче 2 години след това получи рак на стомаха и почина 4 години след като му го откриха. Друг приятел от махалата години по късно получи някакъв рак на костите или нещо подобно! Не ни предупредиха тогава! Спомням си!

289

VDCH

преди 12 години

Причините за повишаване на злокачествените заболявания са десетки (храни, начин на живот и др.) Преди 100 г. България е била страната с най-висока продължителност на живот в Европа. Да не би някаква авария да е станала след това. Така че причината за заболяванията са най-различни и не мога да понасям, когато тези теми се политизират.