71

Тихомир Томов

преди 12 години

78 Не е вярно . Първи германците през януари 1945 правят такъв полет , но тогава няма технологична възможност човека да не изгори на влизане в атмосферата . И СССР , САЩ , Англия и двата им франкофонски съюзника окрадоха германските научни постижения и се надуха до спукване

70

РУСИЯ И ЕВРОПА

преди 12 години

Русия първа изведе космонавт в космоса, Русия първа и ще го колонизира ! А ония в САЩ винаги са дишали и сега ще дишат праха от Русия и Европа ! Напред и огромен успех !!!

69

Анонимен

преди 12 години

Че са *** подражатели *** са, това е наследство от световните войни. Откраднаха някоя немска технология качиха парче желязо в космоса първи, пратиха човек първи макар и с огромен риск за живота му, нещо за което на руснаците не им пука и толкова им беше. Самолетите им даже са забранени по летищата в белия свят, няма руски телефон, руски компютър руска кола, гледай кво правят американците и китайцте. То само с пукане на водка и продаване на природни блага не става работата.

68

Анонимен

преди 12 години

И защо след като совалката е нещо толкова скъпо и безсмислено, руснаците се напъваха да направят нейно копие - Буран? Или трябваше да го направят, за да разберат това? Толкова ли са ***, та не можаха да направят един предварителен разчет? За мене това говори, че рашките са просто едни *** подражатели.

67

Анонимен

преди 12 години

Добре де, но защо тогава русските автомобили копират западните, а не обратно? 100% от руските марки са някакви копия - лицензни или трофейни- на нещо западно? При бойните самолети изоставането е 10-15 години, а при цивилните е просто трагедия?

66

Анонимен

преди 12 години

То такива са пияните *** колхозни руски *** нямат коли, телефони, самолети, ОС, позиционираща система, нищо съществено в космоса или където и да било, но ни обясняват колко велика технологична нация са. Без факти без аргументи без нищо, просто тропат с червено ботушче и твърдят :). Да ама така не става за пред червения измиращ електорат. Сетете се за една руска марка нещо си което да е популярно по света, аз ще ви кажа 20 американски :). Даже компа от който пишете глупости е от САЩ :)

65

dp 71

преди 12 години

Нещо ти убягват фактите :), русия нямат самолет пето поколение и скоро няма да имат, а някои отдавна имат, нямат и свястна кола или компютър или ОС. нямат и успешна междупланетна мисия, нямат никакво изследване за марс, нямат кацания даже тук на земята на самолетоносача, а какво остава на луната, нямат никакъв съществен сателит. То усвояването на космоса не се състои в това да изстрелваш парчета желязо, а в изследвания снимки, данни, анализи, а познай кой ги прави тия неща :)

64

пак за 72

преди 12 години

Даже няма да си направя труда да ти давам оценка на коментара, защото ще си падна в очите.

63

за 72

преди 12 години

***, несвързан, *** ***. Първо, китайците си направили всички ракети по света и то преди много стотин години. Второ разгледай информацията за МКС (достъпна за можещите да четат)

62

ЗА 70

преди 12 години

Абе онзи ден направихте изтребител 5-то поколение. Кви сте вий бе. Изпратили Първия сателит в космоса, Първия човек в космоса, Първите космически апарати до Марс, Венера, Луната.., Първата построена космическа станция и продължавате да строите МКС(защото още не е построена), тръгнали да се договарят с Европейската космическа агенция, която е известна с изключителните си постиж.......... намерения в областта на космическите изследвания.

61

за 69

преди 12 години

Абе ***, онзи ден направихте кола с автоматична скоростна кутия ( направена от други, понеже с те некадърни) .........велики сте само ,като се напиете ,иначе сте смешни с напъните си,като македонците :) .......А авторът на книгите за сина на турския поданик О.Б беше убит по заповед на Сталин. Зантересувай се какво е станало с другия .........двама бяха

60

До 58

преди 12 години

"Вие сте жалък, нищожен човек!" би казъл синът на турския поданик. Хлъц, това от къде беше!? Жалко създание, Русия е велика и не стои на "крадените от световните войни технологии", лаjно!

59

xxl

преди 12 години

Спора тук е като между дяда Либен и Хаджи Генчо. Що си не погледнете посраните потура а сте тръгнали да коментирате неща дето хич не разбирате.Едни други хора ги умеят тези неща. А Вие ........ ех Боже .....

58

Анонимен

преди 12 години

"На срещата е било решено също да бъде продължена дейността на съвместните групи за сътрудничество в областта на научните проучвания на космоса и на елементите на бъдещата инфраструктура на обекти, изпълняващи полети на НИСКА ОРБИТА.". Руснаците ще си останат още дълго на ниска орбита.

57

Анонимен

преди 12 години

...марсианска расгителност, май дървета, на фона на скали на повърхността на Марс. По клоните няма маймуни, а марсианските хора не са пожелали да се снимат.

56

Анонимен

преди 12 години

САЩ не си сътрудничат с Русия, а просто си плащат за транспорт. Възлагат рутинните и лесни неща на друг, който го прави хем добре хем достатъчно евтино. И така съсреточават сили върху по сложните трудни и уникални мисии, като повечето им са доста успешни.Аз когато си платя на един бакшиш да ме закара някъде, това не е сътрудничество.

55

Киркорчо

преди 12 години

Европейци толкова ***, за да пътуват на Марс с руснаците на ракети, кои то направил Вернер фон Браун във 40 година и след това доработил малко Коралев. Друга техника за космос руснаци нямат, а имат само големи проблеми. Те и без Марс фалират скоро.

54

славянин

преди 12 години

И САЩ и Европа и Китай и Индия и още много други си сътрудничат с Русия, но сините талибани у нас казват, че това е най-голямото зло за България! Нарича се ''първосигнална пещерна истерия'' и е неизлечима психическа болест!

53

ФАКТ

преди 12 години

Абе хората правят нещо заедно, а *** спорят кой е по- по - най.

52

ДО 27

преди 12 години

Ако си прочел заглавието на репортажа там пише ЕВРОПА И РУСИЯ се договориха а не ЕВРОПА И САЩ. Това да ти говори нещо.