79

човек

преди 12 години

Много мушмороци станаха в тая политика - като се започне от президентчето ни та до подледните ни министри .Боже пази България.А Борисов казва:пред втория мандат ще бъдем по добри вече ще сме се научили.И мога ли да попитам другарю Борисов вие на чии гръб се учихте вече 3 години,давате ли си сметка за това,ама нали народеца търпелив и докато вие се изучавате още ще помизерува.

78

безпартиен

преди 12 години

Продължение: Тук става въпрос за личните МПС. А можите ли да си представите каква сума за гориво би икономисало обществото, ако хилядите щъкащи микробусчета и камиончета из градовете, както и увеличаването на броя на тролеите и тролейните мрежи минат на ток. За лекотоварните е достатъчно и помощни ел двигатели с които да се паркира, маневрира и придвижва с малка скорост, където се харчи най-много гориво и най-много замърсява. Продават такива джанти с монтирани ел двигатели, които подпомагат движениетоИ дават голяма икономия на гориво, като стях автомо-Била може автономно да се придвижва и с малка скорост.Оборудването се избива за няколко месеца до година.Ще кажете тогава откъде толкова електроенергоя? СРеализираните икомии обаче обществото ще може даСи купува по една атомна електроцентрала на всеки2-3 години!!! САМО Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ В НАШИТЕ УПРАВНИЦИ!!!

77

безпартиен

преди 12 години

Спасението е в тока! Синът ми си направи велосипеда на ток. Материалите се продават в интернет. Всъщност едно предно колело с вграден ел двигател 500 вата и 6 малки акумолаторчета / може и употребявани/ за компютър. Нови са по 20 лв. Така с 50-60 стотинки минава без да върти *** с приличната скорос 30-40 км. в час минава до 30 км.ежедневно и достатъчно бързо в града. Млади хора. Оставете бавните коли за кратки придвижвания и дерзайте на ток с велосипеди и електроскутерчета. Бързо, евтино, екологично. И ако във всеки от тристата града в България има средно по 500 такива возила,/в София могат да бъдат и 10000/ то 150 хиляди автомобила дневно няма да закупуват по 5-6 литра гориво, което годишно прави 150000х5х365 дни =476250000 литра, или близо 50000 тона по-малко продадено от Лукойл и същевременно 1190625 лв. спестени от нас. Това са МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА ЛЕВА!!! ПОМИСЛЕТЕ! И ТОГАВА ВЕЧЕ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НЯМА ДА СА ТАКИВА!!!

76

Светльо

преди 12 години

В Румъния горивата са с 20-30 стотинки по-евтини по банков курс, но РОМПЕТРОЛ СЪВМЕСТНО С ЛУКОЙЛ, ШЕЛ, ПЕТРОЛ И ОМВ се споразумяха за монополно високи цени и убиват всички малки бензиностанции. Ако не бяхме продали Нефтохим на руснаците, сега щяхме да държим цените в ръцете си. Но кликата на Иван Костов продаде на безценица всички печеливши предприятия в страната, а останалите на скраб. Разруши икономиката и селското стопанство. Сега не произвеждаме нищо и отиваме към фалит!!!

75

Патриот

преди 12 години

ЕДНО НЕ МИ Е ЯСНО! ИМАМЕ НАЛИЦЕ МИНИМАЛНА СТАВКА НА АКЦИЗ, ЗАПЛАТИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ СА НАЙ-НИСКИТЕ В ЕВРОПА И ОТ ТАМ СЪОТВЕТНО ЛУКОЙЛ ИМА НАЙ-НИСКИТЕ В ЕВРОПА ПРОИЗВОДСТВЕНИ РАЗХОДИ! ТОГАВА ЗАЩО ИМАМЕ ПОЧТИ НАЙ-СКЪПОТО ГОРИВО. ЯВНО, ЧЕ РАЗМЕРЪТ НА ПЕЧАЛБАТА В ЛУКОЙЛ Е НАЙ-ВИСОКИЯТ В ЕВРОПА!!! ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ЛУКОЙЛ НЕ ПЛАЩА НИКАКВИ АКСИЗИ И ДАНЪЦИ ЗА ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ПРОИЗВЕДЕНАТА ПРОДУКЦИЯ, ТЪЙ КАТО ВСЕ ОЩЕ НЯМА ИСКАНИТЕ ОТ МФ КОНТРОЛИРУЕМИ УРЕДИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ!!!

74

краси

преди 12 години

Този европейски акциз няма нищо общо с българските ни заплати.

73

666

преди 12 години

до 102"великите избранници не мислят за тези, от които са избрани"Напротив - точно за тях(него) мислят, иначе тОзи, който го е избрал много бързо и ще го свали.

72

В. Иванов

преди 12 години

Отново е факт, че великите избранници не мислят за тези, от които са избрани.Простичка истина ...сваляне ставката на акциза - 20 % .Всичко е игра на думи ............ във вътрешен и международен мащаб.

71

Советски петрол

преди 12 години

Тия слепи и прости ли са та не виждат че Лука си има собствени находище и техния петрол няма нищо общо с международните борси. Той трябва да е в пъти по-евтин защото не го купуват а си го копаят.

70

Анонимен

преди 12 години

Умника Златев ви казва, че ако РъБъ излезе от ЕСъ ще поефтинеят горивата, как не се сетихме бре, колко е лесно. Хем няма да има правила за минимален акциз, хем делаверките ще си вървят никакви измервателни уреди няма да се слагат. Слушайте Златев и ще прокопсате, нъл-тъй?

69

Анонимен

преди 12 години

Държавата може да направи акциза да не зависи от цената на петрола. Например акцизът да е 80 ст. на литър гориво. При повишение на цената на петрола, цената ще се вдига само върху суровината, а акцизът ще остава постоянен.

68

Тодоров

преди 12 години

Не искаме НАМАЛЕНИЕ на горивата искаме УВЕЛИЧЕНИЕ на ЗАПЛАТИТЕ!!!!

67

Анонимен

преди 12 години

По думите на Добрев обаче не е ясно дали това е възможно, защото "в момента сме на минимална ставка и дори не сме достигнали минималните нива на ЕС", поясни той.---------------- Съгласен съм да спазваме ЕС нивата и ставки за горивата ,няма проблем същото упражнение да направят и със заплатите и пенсиите на хората,ГАРАНЦИЯ няма да има НЕДОВОЛНИ!!! Господа изравнихме се по много показатели сас повечето държави в ЕС само в сектора заплати нещата адски много куцат... .да променим сега тях?!

66

Анонимен

преди 12 години

Крайно време е евроидиотите от брюксел да спрат да определят квоти, ставки, акцизи и.т.н

65

Анонимен

преди 12 години

Проблемът се казва Лукойл.., но на никой не му стиска да го каже!През януари бях в Мунхен, където дизелът струваше 1,31 евро..Ако бг акциза е най-нисък, как така горивото е на една и съща цена?!

64

Анонимен

преди 12 години

Има само едно спасение Терминал 1

63

Анонимен

преди 12 години

младежа дали знае какво мисли дянков по тоя въпрос ? ще го подлъзнат и него набързо

62

хр б

преди 12 години

дойде време ставайте

61

rumen221

преди 12 години

ДЕЛЯНЧО,- ПЪРВО МАХНИ ДДС-то НАЧИСЛЕНО НА АКЦИЗИТЕ(ДАНЪК ВЪРХУ ДАНЪК!!!- С НИСКИ ДОХОДИ И БЕЗКРАЙНИ ИКОНОМИИ НЯМА ЗА ДА ПОСТИГЕМ НАЦИОНАЛНИЯ СИ ИДЕАЛ: Благоденствие на ЦЯЛАТА Българска нация!ОТ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ В ИКОНОМИКАТА И ОБЩЕСТВОТО, ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯБюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза; Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми червени, сини и татарско-циганскиОткъде пари ли?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! - За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжки като на работещите граждани 37.5%... и само при това условие данък девидент може да е с нулева ставка Изхода е ОТМЯНА НА ВАЛУТНИЯ БОРД и Преработка на бюджета Заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР... , В КОЯТО ДА СЕ ДЕПОЗИРАТ ПАРИТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И СРЕБАРНИЯ ФОНД ПРИ НИСКИ ЛИХВИ (ТАКА С ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ ЩЕ СЕ СВАЛЯТ ЛИВИТЕ!!!) 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земеделска земя до 1 000 декара САМО НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, безлихвени земеделски кредити чрез ББР до 100 000лв. и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиоративните системи...3. Световната рецесия Всички държавни пари да се внесат в ББР. Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза СПЕШНО строителство на реверсивни газови връзки със съседите и незабавно Строителството на АЕЦ-Белене 33% от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове, защото глобите за парникови газове ще ни върнат в каменнета ера....5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем демокрацията в България НЕ на свръх-либерализма, и следните реформи:- Тотална реформа в МВР и Съдебната система- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- ЧАК КОГАТО ТОВА СТАНЕ РАЗБАВАЙ БОНУСИВсичко останало е от "Лукаваго...

60

нана

преди 12 години

до биби 73Бибче,на колко си години,мило....А иначе си уникално тъпо парче,честно.За първи път си позволявам подобен коментар,но не можах да се Одържа/както съм сигурна,че би написала/...Нищо лично,хайде със здраве