80

rumen221

преди 12 години

За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, - Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... - ОСНОВАТА НА Българската енергетика през следващите 50-100 години е АЕЦ Белене! - Лигнитните ваглища в Мариците свършват след 35 години, а фото и вятърните централи са само дребно допълнение, безумно скъпо хоби!!! - Затова АЕЦ-Белене е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ В нея задължително трябва да се инвестират ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ!!!1. АЕЦ Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки СЕГА КУПУВАМЕ ЗЕЛЕН ТОК ПО 99 СТОТИНКИ, че плащаме на тарикатите дори и зелените жици за свързване !!! 2. ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ - АКО СОФИЯНЦИТЕ ГО ИСКАТ ДА СИ КОПАЯТ ПО СОФИЙСКОТО ПОЛЕ но да не забравят, че след десетина години добив ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА!!!- Земеделската земя е вечна!!! Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва (Софийското поле може)3. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 4,5 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа!ЗА СЕГА ОБАЧЕ ЧАКАМЕ ШЕВРОН ДА НАПРАВИ ТЪРГОВСКО ОТКРИТИЕ, НА АНТРАЦИТНИТЕ ВЪГЛИЩА В ДОБРУДЖА, ЗА ДА ГИ ОБЯВИ ЗА СВОИ- За да се стабилизира енергийния пазар и икономиката ни обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не селско чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!

79

mindo

преди 12 години

Много сте бъгави нюзаааа!!!

78

Защо ли

преди 12 години

Защо в България няма условия за икономическо развитие ? Защото преходът към пазарна икономика след 10 Ноември 1989 година е имитационно-симулативен. По-точно, капиталите са разпределени и контролирани политически чрез централно назначавани отгоре лица, повечето от които са посредствени, безскрупулни и нечистоплътни, а някои направо недоносени. Да, преди 1944 година България е имала пазарна икономика, но капиталите са придобивани по линията на естествения подбор от политически независими, предприемчиви, кадърни и съзидателни личности, които добре умеят да състезават в откритото пазарно море, без спасителни жилетки.

77

ШШШШШШТ

преди 12 години

Млък бре КУКЛЬО.*** смотан.Такива като ги видя и ми се повръща.

76

rotfront

преди 12 години

Лудите ще се налудуват и ще прецакат България. Въпросът е защо умните ги траят? Ненормалните от ГЕРБ , ДСБ -аут едни да чукат бетон други в пандела и ще се решат проблемите

75

до 100

преди 12 години

Правилен ход за Турция и САЩ!

74

славянин

преди 12 години

Правилен ход за кого: за България, за Русия, за САЩ или за Турция!?

73

Анонимен

преди 12 години

...структурния проблем на нашата икономика, ... е високата енергоемкост. Каква енергоемкост бе г-н президент, като няма индустрия. Индустрията е основният проблем за всичко, най-напред за безработицата. Вторият е неправораздаването, непрекратяването на колосалните грабежи, третият опростачването. А не натегачеството за пестене на енергия, та да решите вашите си проблеми да дооскубете хората и да ги допсихясате с ежедневни заплахи. А, и кажете открито моля, имали ли стe и защо черен печат?

72

Анонимен

преди 12 години

И КОСТОВ,И КОМУНИСТИТЕ КРАДЯХА,САМО ЧЕ ВЪВ ВСЕКИ ДЖОБ ИМАХ ПАРИ.И НЕ СЕ ЧУДЕХ УТРЕ ЩЕ ИМА ЛИ С КАКВО ДА НАХРАНЯ ДЕЦАТА СИ.СЕГА БЪЛГАРИЯ Е НА НИВОТО ОТ 1989 ГОДИНА.НАЙ ЛОШОТО Е НЕКАДЪРНИ,НЕОБРАЗОВАНИ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА.БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ПО ТЕЛЕФОНА.ПОЛИТИКАТА Е ЕДНА ПОТУРЧВАНЕ,И ВЪН БЕЛИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.СЕГА *** МЕТАТ УЛИЦИТЕ.АМА КАТО СТАНАТ 2000 000 ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРАЩАМЕ В АМЕРИКА ДА МЕТАТ,ЗАЩОТО НЕГРАМОТНИТЕ СТАВАТ САМО ЗА МЕТАЧИ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. Сигнализирахте за неуместен коментар

71

лл

преди 12 години

Още от освобождението през 1878 Русия се опитва да налага своята власт върху България , а те не разбраха , че ние доброволно няма да им се кланим. Докато не започнат да ни уважават и не променят политиката си спрямо нас , ще получават същото независи по какъв начин БСП и техните лидери Лобират за Руските интереси.

70

до Ивка

преди 12 години

всички знаем къде отиват турските гласове ... и те не са в ГЕРБ.

69

Ивка

преди 12 години

Турчин, никой не ти иска мнението за енергийната политика на България.

68

Ивка

преди 12 години

Ако мен ме бяха избрали след такива масови фалшификации щеше да ме е срам да се покажа, но по всичко личи това не важи за американо-турската партия ГЕРБ.

67

Ивка

преди 12 години

Твоето мнение пък кой го иска? Да върви и да се изказва в турция и америка, чиито интереси обслужва. Тук е БЪЛГАРИЯ.

66

Олд Шетърхенд

преди 12 години

Елементарен си Роско..........айде слушкай Боката, и като ви изкомандват отатък океана зейвате едновременно.....подла ***

65

Анонимен

преди 12 години

Псевдоеколог - вирее в умерените ширини и е наследник на кашкавалените човечета, протестира срещу проучването на шистов газ, скандира за аец, необразован, но с претенции

64

Анонимен

преди 12 години

Освен по-евтин ток с АЕЦ Белене нямаше да ставаме зависими от Турция и нямаше да се налага на Боко да ходи да договаря как ще внасяме енергия от Турция,но той точно с тая цел спря проекта.Американо-турски продажници,пфу.

63

Истината

преди 12 години

Ще започнем да купуваме ток от Турция.Правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция.Не случайно премиерът Бойко Борисов е спрял проекта Белене след посещението си в Турция. Не случайно сега ДПС не подкрепя вота на недоверие, защото закриването на Белене е изгодно за Турция.

62

Какво се случи

преди 12 години

СЛЕД КАТО ХОДИ В ТУРЦИЯ БОКО ИЗНЕНАДВАЩО РЕШИ ДА СПРЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ,ВЪПРЕКИ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПЛАТИЛО НАД 5МЛН ЛВ НА БРИТАНСКА БАНКА ЗА ДА СЕ ВИДИ ДАЛИ Е ИЗГОДЕН ПРОЕКТА ЗА БЪЛГАРИЯ,НО ЯВНО ОТ ТУРЦИЯ СА ГО НАТИСНАЛИ ЗДРАВО СЪВМЕСТВНО С АМЕРИКА И БОКО Е РЕШИЛ,ЧЕ ПОЛОЖИТЕЛНАТА ОЦЕНКА НА ДОКЛАДА,ЗА КОЙТО СА ПЛАТИЛИ 5МЛН ЛВ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА,ВАЖНОТО Е РЕДЖЕП ЕРГОДАН И УОРЛИК ДА СА ДОВОЛНИ.ВАЖНОТО Е ДА НИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ ТУРЦИЯ,ДА РАЗРЕШИ ШИСТОВИЯ ГАЗ,А В ЗАМЯНА ДА МУ КУПЯТ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА.

61

Анонимен

преди 12 години

Знаете ли, че у нас на глава от населението се падат най-много радиоактивни отпадъци, но затова пък те се съхраняват в нелицензирани хранилища.