478

пешо

преди 12 години

Българи,събудете се!Не се ли срамувате вече от продължаващата пълна идиотщина на управляващите ви мутроченгета!Няма ли да ви дойде акъла най-сетне!Не искали да са енергозависими от Русия!?Ми като нямаш собствени енергоносители ВСЕ ОТ НЯКОЙ ЩЕ СИ ЗАВИСИМ,БЕ ГОСПОДИ!Толкова ли е далече от акъла?!

477

Цецо

преди 12 години

Така и никой не обясни с какво точно един нов блок в Козлодуй, който в момента е само дим и мисъл в главата на Боко, ще бъде по-евтин от построената почти до средата централа в Белене?Според спецовете, най-бавната, скъпа и негарантирана като успех процедура е лицензирането на нова площадка. Само проучването и проектирането е няколкостотин милиона, които вече са дадени в Белене? Реакторът ще е същия... Начи ако пак платиме всико още веднъж, ще ни излезе по-евтино?Аре стига бееее...

476

Факти

преди 12 години

Вождът е щастлив,Уорлик е щастлив,а българите...кучета ги яли!А от вчера 1 април: Първо: Русия продава с 11% ПО-ЕВТИН газ за България.2. ДКЕВР ПОВИШИ цената на газа в България с 12.73%3. От ДКЕВР съобщиха, че въпреки намалението на цената на рускаия газ, те няма да намалят цената на газа, защото "цената и без това била достатъчно ниска".

475

Ф-1

преди 12 години

Руснаците се чудят на кого да пробутат допотопната си техника от средата на миналият век.Коя европейска държава ще им купи ръждясалите неефективни самовари?дори и в Африка вече не могат да ги продават.Нашите комунисти са готови да заробят икономически поколения за десетилетия,но БГ да остане в зависимостта на Москва."братушки" -а пък ни продават газта два пъти по-скъпо! КОЖОДЕРИ!

474

Аз,Боко!

преди 12 години

Аз,Боко ще продам и майка си за пари! Аз,Боко ще поздравявам на турски враговете на България,ще ходя в Грузия и Турция да договарям отношенията на България с Турция..Аз,Боко разреших подписването на ACTA,но после го спрях,като ме хванаха.Аз,Боко разреших проучването за шистов газ,а после го спрях(временно,разбира се)като разбрах,че се осрах.Аз,Боко ще лижа задниците на Уорлик,Саакашвили и Реджеп Ердоган,само да ми дадат пари.Аз,Боко,пак се осрах,но този път няма връщане назад.Скоро ще внасяме енергия от Турция,ще внасяме газ чрез Турция.Аз,Боко,продадох майка България за пари на Америка и Турция.

473

Българин

преди 12 години

Ако ние не искаме да изнасяме енергия,то турците искат и правят всичко за това.А ние от износители,скоро ще станем вносители и се обзалагам,че ще внасяме енергия от "братска Турция".Скоро ще се затворят и последните работещи реактори от АЕЦ Козлодуй,въобще в съвсем близко бъдеще *** ще увеличат влиянието си над нас,иска ми се да не се окажа прав,но..на там сме тръгнали.И нямам предвид само енергийно,те всячески се опитват да си "сътрудничат" по ред въпроси с България.

472

Българин

преди 12 години

Много справедлив ще дойдеш,явно си от онея демократите с изкривените представи за справедливост :) Има си икономисти,които са казали,че проекта е икономически изгоден,има си банка и то британска,на която поръчаха проучването за АЕЦ Белен,но явно се оказало,че проекта е не просто изгоден,а много изгоден и още след предварителният доклад Боко побърза да спре проекта,докато не е станало късно :) Когато фактите говорят и *** трябва да мълчат.Не забравяйте,че сте българи,а не само едни русофоби с промити мозъци.

471

Реалноста

преди 12 години

Според доклада на HSBC АЕЦ Белене 40 години щеше да работи на печалба,20 години изплащане с печалбата и 40 години всяка година стотици милиони в нашата хазна,да..но продажните ни управници,проамериканските турски гъзоблизци спряха проекта без дори да кажат становищетп на банката,на която платиха милиони за да го изготви.От 20 години нямаме 2 правителства с едно мнение,дори в тройната коалиция,на която се преписват всички грехове почти половината гласове отидоха при НДСВ,но това се забравя.

470

За умни и мислещи

преди 12 години

Докладът на консуртанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН ПО 100 ОТ 100 ВЪЗМОЖНИ ТОЧКИ !!!1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК, ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени и за газови и трябваше само да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!5. НАЙ-ВАЖНОТО!!!- С парите за строежа на Белене могат да се санират 50 000 жилища, което е 2,5% от 2 000 000 домакинства и при 50% ефективност ще се постигне икономия от 1,25%..., ВМЕСТО ОБЩАТА ЦЕНА ДА НАМАЛЕЕ С 30% ПРИ СЪЩИТЕ РАЗХОДИ!!! СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!- БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВНИЦИТЕ И, ОТ ВРАГОВЕТЕ И, И НИЕ, ПРОСТИЯ НАРОД МОЖЕМ ДА Я ПАЗИМ!

469

никола

преди 12 години

Гацо,а сега си сложи ръка на сърцето и кажи заради кой вече не изнасяме такава продукция,а внасяме,но първо помисли и тогава отговори.

468

До Гацо

преди 12 години

Не забравяй че България снабдяваше с микроелектроника половината източен блок. Продажби на стойност 3-4 пъти по-голяма отколкото на гореспоменатите зеленчуци, с които ни залъгват управниците че били основния пазар. През 89-та започна производство на микропроцесори от ново поколение с CMOS технология. Интел ги въведе чак през 95-та и сега 100% от произвежданите нови модели са такива. За няколко месеца - преди да затворят заводите през 90-та бяхме 6години преди останалите в света....

467

Гацо

преди 12 години

До преди 20 години България изнасяше:металорежещи машини, мото и електрокари, електротелфери, метали, влк. уранов концентрат, мъжка и дамска конфекция, обувки, платове, парфюмерия и козметика, лекарства, всякакви специалисти и преподаватели, пресни плодове и зеленчуци, плодови, зеленчукови и месни консерви, млечни продукти, зърно и зърнени храни, калцинирана сода и азотни торове, и най-вече - ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ!Сега изнасяме малко ток и много ***!Нека някой каже след 5 години какво ще изнасяме?

466

Офффф

преди 12 години

Всеки разправя колко ток плащал, ама не видях един да се замисли колко плаща индустрията. Те машините в заводите които са основен потребител да не работят на фотосинтеза? Нали за да са конкурентноспособни родните производства като плащат скъпия ток, трябва да ви бръкнат в заплатите. И то доста. Значи без АЕЦ първо взимате по-малка заплата, а после и плащата повече и за капак ТЕЦ-овете всяка година изхвърлят стотици хиляди тонове отровни газове и се разкопават хиляди декари плодородна земя за въг

465

БългаринМразиТурци

преди 12 години

Когато затворят и последните 2 работещи реактора в АЕЦ Козлодуй от къде ще взимаме ток ?!? Или съседите от Турция ще ни помогнат да станем независими от лошата Русия и зависими от приятелска Турция...

464

Българин

преди 12 години

След 5 години в АЕЦ Козлодуй ще остане само 1 реактор,а след още 2 и той няма да работи.Да ни е честито проемариканското правителство,да ни е честит премиера Уорлик.

463

Анонимен

преди 12 години

velikan turcia vece postroi atomnata si centrala a vie samo ste sanuvate za centrala

462

сметката на тока

преди 12 години

добре, в момента плащаме по 23 ст за киловатчас доставен до потребителя. Очевидно е, че ако АЕЦ продава на стотинка и половина, останаото до цената без ДДС се получава от разпределителите - трите октопода които смучат БГ. тогава къде трябва дасе концентрира напрежението от енергийната дискусия? върху разликата от 1,5 ст до 5-6 ст от нов АЕЦ или върху мафията на електроразпределителите които смъкват по три кожи? за мен този дебат е политически и мафиотски, и решението не е взето в България.

461

Анонимен

преди 12 години

Като си толкова "запознат" вземи да кажеш и каква е цената на 1kWh, произведен от ТЕЦ. Тогава пак се изказвай неподготвен.

460

Анонимен

преди 12 години

Ей майка им да *** на тия ***. Искат да сме зависими от *** и това е. Бойко Борисов от 2 години е казал, че ще подкрепи Турция за ЕС. Само му трябва файда. Ето я - ще сме енергийно зависими от тях. Вместо ние да им изнасяме, ще внасяме от тях на гигантски цени. Но ще са "най-ниската оферта" защото гърците ще искат повече.И по цял ден гледайте турски сериали след това.

459

Анонимен

преди 12 години

Ще си плащате екологичен ток, за да не замърсявате планетата, а който няма пари - да изкара или да седи на свещи, както са правили баба му и дедо му. Ай сиктир!