29

Анонимен

преди 12 години

Цените дигат ли се и за фирмите продаващи нашият ток в чужбина или не? Не се вдигат само цените у нас се вдигат!-----------------------------------И все пак тя се въртиГалилео Галилей

28

Анонимен

преди 12 години

Парите във фонда "Козлодуй" не са ли за премахване на старите блокове? Защо ги използва(т/ха) за саниране?Ханде сега банките и строителите за собствена сметка да разчистват. До сега площадката трябваше да е разчистена за новият блок. Защо разчистената от 1/2 блок площадка ще се лицензира пак, да не е имало краставици на нея?-----------------------------------И все пак тя се въртиГалилео ГалилейП.С. И да публикувате и да не публикувате истината пак ще излезе на яве и ще стане това което народа пише/пита.

27

от АЕЦ-а

преди 12 години

Глупости. Руските реакториимат по- дълъг живот с около 40%. Русите не пестят материал!

26

Шоп

преди 12 години

Трябва да продадат тоя реактор и да купят един френски на Арева-Сименс, почти два пъти по-мощен е и с по-дълъг жизнен цикъл.

25

осведомен

преди 12 години

покрай пресното съобщение в руските медии/сайтове за отказа на българия да строи аец белене, се подчертава,че В МОМЕНТА В ЯПОНИЯ СА СПРЕНИ 53 АТОМНИ РЕАКТОРА ОТ ОБЩО 54 В СТРАНАТА, А ПОСЛЕДНИЯ РАБОТЕЩ ЩЕ БЪДЕ СПРЯН НА 21 МАЙ ТАЗИ ГОДИНА. ТАКА СУПЕРИКОНОМИКАТА НА ЯПОНИЯ ,която внася всички суровини и горива, ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ УСПЕШНО БЕЗ ТЕЗИ РЕАКТОРИ. а нас тук ни плашат,че без белене ще идем в каменната ера.ВСИЧКИ КОМУНИСТИ СА ПРЕДАТЕЛИ !!!

24

Анонимен

преди 12 години

Преференциалната цена за производство на ток от слънцето у нас е 0,72 лв./квтч и е определена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране(ДКЕВР)-кому е нужно левче киловат ток?Ква икономика ще има какво развитие какво благоденствие?Във всички нормални страни които мислят да имат изобщо някакво бъдеще цената на тока е символична на фона на доходите които иматЗащо е нужно нещата да се оправят след още 30-40 години когато всички лапачи на власт сега и преди измрат?*** и алчни българи сме

23

Крис

преди 12 години

Стига демагогия господа политици и разни директори. Хора, апелирам да се интересуваме повече от нещата, които се случват. Токът , който излиза от АЕЦ реално не е скъп , скъп го правят посредниците, различните и измислени такси като тази за принос, биоенергия и т.н. Ако сега плащате по 120лв. сметки за ток, при реални цени , с реална надценка , не би трябвало да плащаме повече от 35-40лв. Разбира се, тогава тези фирми и министрите около тях , няма да лапат... така ,че стига заблуди !

22

Анонимен

преди 12 години

Никакъв 7 блок няма да има!Всичко е пушилка докато се уталожат страстите. Енергия ще черпим в бъдеще от Слънцето. ще градим соларни паркове. След 10 г. цените от тази енергия ще се изравнят. Сега е скъпа, но след време ще е друго. Кака Цветелина гради един след друг соларни и вятърни паркове, даже и към биоенергията посяга.Бедна България не може да гради втора АЕЦ! Не ни е и нужна, защото нямаме икономика, която да ползва толкова ток! След 10 г. ще сме с 500 - 700 хил. по-малко!

21

до 20

преди 12 години

ми то по твойта логика,дай да развеем флага с полумесеца,и да *** на всичко до сега...а може и да е по-добре,щото фесовете не търпят *** и *** като тебе

20

ИВО !!!

преди 12 години

Ще минат 10 г. докато се наканят да монтират новия реактор а само след 8 ще махнат още 2 от Козлодуй математика за 1 клас дори и да успеят махат 2 слагат 1 как ще поефтенее електричеството ??? БГ държавата на апсурдите !!!!!

19

ivo

преди 12 години

i 10 bloka da napravim-toka za obiknovennite hora vinagi 6te e skyp

18

Анонимен

преди 12 години

ще почне сега едно лапане за лицензиране и консултиране

17

Е голяма работа

преди 12 години

Турция ще прави 4 АЕЦ-ове.Ще си купуваме от там.Ток ще има и по-добре да не е руские.

16

topor

преди 12 години

Ам чи те цените ги вдигат от 1.07.2012.Основно заради цената на тока от "американската" ТЕЦ Марица Изток.Това е положението.

15

Ей

преди 12 години

Бъдещето на България отиде в канала. Който все още може мисли самостоятелно да се отправя към терминал - 2.

14

Анонимен

преди 12 години

Тиквата пак се е наср***л. Ами за 3 г. оср@ цяла България.

13

Анонимен

преди 12 години

Аз малко трудно схващам логиката и на Мартин Димитров, и на Иван Костов, които твърдят, че когато реакторът се монтира в "Козлодуй", за разлика от монтирането му в "Белене", изведнъж ставаме енергийно независими от Русия. Още по-трудно мога да разбера защо когато реакторът е в "Белене" няма пазар за неговата електроенергия, а като се премести в "Козлодуй" - вече има пазар. Това е най-циничен начин за поредното хвърляне на прах в очите на българския народ

12

batman

преди 12 години

Дреме ми за безделниците в Беляне. По-добре ,че не предприехме ядрения риск... На Бойко не му е лесно , но браво! Той е мъжкар. Щом Станишев плаши хората със скъпа електроенергия ,значи частната ВЕЦ на Курумбашев ще вдига цените.

11

Йуй

преди 12 години

Австрия няма АЕЦ , пък Виена е осветена така, че се вижда от космоса.Не съм чул австрийците да живеят зле. Отказали са се при 4 млд дадени разходи от почти построен АЕЦ край столицата им. Сега е превърнат на Страхотен диснилен, където децата играят на воля. Какво по хубаво от това. А гоце параванов си е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДОБРОВОЛЕН *** НА България за 20 и 21 век. И 100 000 години ли е нужно да сме длъжни на руснаците или 200 000.

10

Загреженопритеснен

преди 12 години

7 реактор но всъщност той ще е трети , останалите са спрени това да не се забравя !С газово-парната централа с какво ще работи с шисфтов газ явно .И всичко е точно Хилари доволна онзи мушмурок които е тук да ни консултира .И ще ядем ток ! Без ток и газ може но без хляб и вода не става другари !