74

лъчо

преди 12 години

Ало, анонимен - Да ти е.а майката

73

пешо

преди 12 години

До кога бандитите от Топлофикация ще извиват ръцете на гражданите? Може би това е изгодно на тяхните покравители?

72

re

преди 12 години

най-висока сметка? за теб нормално ли е 370 лв сметка, при реално утопляващи се 2 стаи?

71

анонимен

преди 12 години

ало ,,софянците,, няма безплатно като по тошово време.и сега ви е евтино по 7 лв.на ден един кубик дърва струва 75лв а в суденото яко се харчи.

70

Анонимен

преди 12 години

С парно е най-евтино, но може да стане още по-евтино, ако се мине на плащане според кубатурата, както си беше по-рано.

69

Анонимен

преди 12 години

Хайде, хайде, не се хвали толкова. От известно време Топлофикация пращат каква е сметката на всички в блока в вид на таблица и там всичко си се вижда. Примерно за януари 2012 - най-ниска сметка 37 лева /само сградна инсталация/ и най-висока сметка от 180 лева за парно. Средната сметка е около 90-100 лева за парно. Там, където е най-ниската сметка няма климатици и не им трябват - относително топло е заради съседите с парно.

68

аз до 73

преди 12 години

човек, ти мо говориш за догатки, а аз за факти ... имам най-ниски сметки за ток/отопление от всички хора които познавам а имам и най-голям апартамент.

67

до 74

преди 12 години

---> стана ми лошо като се прибраш тъй като не очаквах че ще се стопли, понеже навън беше -20 и така бепе от 3 дена ... Е стопли се за 20 мин ...

66

до 74

преди 12 години

Мога да го кажа че са стари, при положение че твърдиш че не топлят или шумят. Незнам каква е причината за тези 8 градуса, но очевидно имаш нужда от ремот, тъй като това са изключително ниски температури. Но някак си не мога да се съглася,че са МНОГ добри, както написа, след като не могат да стоплят стая за 4 часа. Преди 2 години имаше 3-4 дена с минус 15-20 градуса. Бях извън града тогава и бях забравил прозореца окрехнат ---->

65

До 73

преди 12 години

Инверторните климатици БИХА МОГЛИ да харчат по-малко ток, но с същия успех МОГАТ да са като обикновените духалки. Това става, когато навън е по-студенко. Показателите на инверторните климатици ги дават при външна температура от плюс седем градуса, когато са най-ефективни. Поинтересувай се в нета - пише си какво крият производителите и търговците за климатиците.

64

До 73

преди 12 години

Недей да даваш оценки за неща, които не знаеш! Не можеш да кажеш дали климатиците ми са стари или нови или дали са по-ефективни от твоите или не. Климатиците ми са много добри. Е, има и по-добри но те си струват повече пари, а аз ги взех като допълнение, най-вече за лятото и за октомври и април, ако няма парно, а е студено. Имам и split система с три вътрешни тела на едно друго място и последния път след 4 часа работа само в една от стаите, температурата най-накрая стигна до 8 градуса.

63

аз до 71

преди 12 години

Инверторните са по-скъпи, но са по-ефективни и харчат в пъти по-малко ток ...Това, че имаш някакви стари си е твой проблем. Имам познати с парно , за 70-80кв апартамент имат сметки от 200-250 лв + сметката за тока ... айде не, мерси. Старите климатици шумят. За топлата вода няма какво да кажа, защото е супер, НО и аз бих искал да имам евтина такава , уви при капитализма не е лесно.

62

до 68

преди 12 години

нещо не те разбрах, тези 80лв за какво са при положение че не се пуска парно ?Моята сметка беше 260лв в която се включва целия ток, вкл. лампи, хладилници, бойлер, пералня и т.н. и всичко това за 180 кв. площ. Температурата не падна под 23-24градуса и НЕ отоплявах една стая както предположи един умник по-долу, а ЦЕЛИЯ апартамент, вкл. и банята !

61

До 67

преди 12 години

Имам и парно и климатици. Имаше авария в нашия блок и парното спря за оклко 3-4 дни. С климатиците изпукахме от студ - нищо не можаха да стоплят, а са инверторни и не най-евтините. Отделно другите неудобства на климатиците - шумят, духат, често трябва да се почистват, живота им не е особено дълъг - гаранцията е обикновено пет години, а ако ги използваш много и живота им е около 5-10 години. Без ТЕЦ нямаш и топла вода,а бойлера е в пъти по-неудобен от топла вода затоплена в абонатната за парното

60

Анонимен

преди 12 години

Кво се дърляте за едно парно бе ? То Ким я няма вече цял ден !

59

До 67

преди 12 години

За повечето климатици пише, че работят до минус 10 или до минус 15 градуса. Има и до минус 6, рядко до минус 20 и много рядко до минус 25 градуса. Така пише, а доколко наистина могат да работят при тези градуси - не знам.

58

До 92

преди 12 години

Апартамент 100 квадрата, сметка 80 лева. Парното не се пуска, отоплява се от съседите, температура 19 градуса, ако не духа. Ако задуха с градус-два по-малко. В съседния блок, който е същия, но не са се свързали към Топлофикация, климатиците работят яко, температура 8-10-13 градуса, в зависимост от апартамента. Това в студените дни.

57

до гневен

преди 12 години

и според теб тези които нямат парно, как са изкарали зимата ?!? като приятелите на онзи със 130те лв сметка за парно ли ,дето отишли пи родителите ? Защо говориш глупости ? от поне 10г климатиците, които се правят са инверторни ( повечето ) те издържат на работа и при -25 ? Това дето си го написае е все едно аз да ти кажа, че парно ползвателите са изпукали от студ като има авария и няма парно 2-3 дена ...

56

пак аз до 61

преди 12 години

на английски има една дума: ignorant , провери какво значи . Ето това си ти.Как реши, че трябва да имам 46 спални ... имам 2 и как реши че си топля само едната?!?А това за 130те лв сметка за парно ? Парното не е евтина услуга, факт за който говори поредния риск от фалит. А за това, че всеки плаща дълговете на топлофикация, не ми се спори , щото няма смисъл ... вярвайте си ... както вярвате на боко и т.н.

55

до 64

преди 12 години

пич, климатика ми не е спирал и беше 22 градуса у нас.въпрос на апартамен, изолация и климатик.така че не ми разправяй че си гневен