19

cekela

преди 12 години

Тъпо ченге - Първа награда *** с брада .

18

mrazq_da_mrazq

преди 12 години

Браво, свършил си е работата!

17

до 18

преди 12 години

Напиши в търсачките ФОРУМ НУМИЗМА и там има теми, в които се обсъждат цените по епохи.Максималната сума, която ще намериш е 150 лв или 75 евро. Отиди изкупи им ги на "балъците" и ги продай после за няколко милиона парчето. Страхотен бизнес модел действай да не те изпревари някой.

16

Киро

преди 12 години

Щом са евтини купувам стотина монети по 10 кинта!?!?!? Има ли желаещи?

15

Анонимен

преди 12 години

били евтини византйиските монети ха ха смех абе що не ми дадеш десетина такива тогава

14

До Гошо

преди 12 години

Както казва 11 монетите от тази епоха независимо от метала не са ценни и пазара е залят с тях, можеш легално със сертификат да си купиш под 100 евро. Дори и да вземат всичките монети те не могат да ги развържат с години и печалбата със сигурност ще е под 100 к евро. Най - вероятно е имало нещо наистина ценно струващо 7 цифрена сума. Тези дето се занимавт се такива неща рядко оставят стойностни неща след себе си.

13

Анонимен

преди 12 години

първата селекция е била по тъмно - а отпадъкът за лолицая

12

Гошо Тъпото

преди 12 години

Явно не са...златни,иначе щяха да ги вземат,с...делвата.

11

no name

преди 12 години

много са зле някой хора които пишат тук,помислете с тези грами,щеше ли да се знае за това ,ако полицай не се беше обадил, и колко от Вас биха постъпили като него,ама е лесно да се плюе доброто дело нали?Браво на момчето,данто го повишат!!!!!!!

10

andrei

преди 12 години

Abe toq e lud-nqma dwe mneniq---ama dwaz po ludi sa tiq deto sa ostawili monetite

9

Трънчо Бодаков

преди 12 години

Към Запознат, Щом поменуваш Елхово .... Явно си запознат.... Кажи на все ослушание , къде отиде златната колесница която преди няколко години откриха край Голям Манастир......

8

Анонимен

преди 12 години

Монетите от византийката епоха са евтини и нямат голяма нумизматачна стойност ако ги изкарат на нелегален търг, а рискът да ги събират е много голям въпреки, че иманярите имат бройкаджии дето следат за пратрул, въпреки че имата полицейски станции да подслушват ченгетата, въпреки че плащата и на ченгетата и на каналджийските шефове. Просто е имало нещо много ценно и са го взели и дим да ги няма за да не разбере АБСОЛЮТНО никой какво са намерили, особено каналджиите и ченгетата покровители от ДС.

7

Съмн.

преди 12 години

Не казвате какви са монетите!Зл.Ср.мед.Много подозр.ми изглежда случката!

6

Анонимен

преди 12 години

Браво на ченгето! Дано честните българи ставаме все повече! А защо са били оставени така монетите - знаете ли колко хора вярват в проклятия? Не е сигурно, разбира се, но е възможно да се е случило нещо и от суеверност някой да ги е захвърлил.

5

Запознат

преди 12 години

И сега от музея монетите изчезват към колекционерите или се заменят с копия, все пак там работят хора за 330 лева. Особено по по-малките населени места като Калофер, Котел, Елхово и т.н. музейните работници (1-2ма) за жълти стотинки са готови да ти продадът всичко! Жалко, много жалко...

4

Инператора

преди 12 години

Как , пък случайно стана ?

3

ico33

преди 12 години

Браво на човека !Но се чудя..тези които са копали и да оставят това съкровище явно са отмъкнали нещо по ценно..

2

МИНАВАЩ

преди 12 години

Трябва да са били *** - иманяри за да са по *** от куките. Явно са копали през нощта и не са разбрали какво са изгубили.

1

Анонимен

преди 12 години

Много смешна история. Видял изкоп и в него разпиляни монети. Ха-ха.