64

анонимен

преди 12 години

Какви възове, Селски даскалоливници, пропити от корупция.

63

Винкело

преди 12 години

ААААААА, не така! Язе си искам Пернишкиу университет и те тава си е! Къде иначе винкелокултурата ще намери празни кратуни та да се умъкне у тех!

62

мунчо

преди 12 години

Точно така, на гадните западняци им трябва "материал" и земи. Българите по нивите !

61

ttt

преди 12 години

Да се отнемат и дипломите на тези които вече са завършили, а на починалите вишисти посмъртно. "българите да гледат картофи" и "овчо", а българките да се наредят по магистралата за да преживяват. Това е мечтата на им.

60

ас

преди 12 години

А, всъщност и Америка доста е закъсала напоследък финансово, така че българските студенти може и техните изключително многобройни университети и колежчета да подпомогнат.

59

ас

преди 12 години

Ами да, най-добре всички да ходят да учат в Западна Европа, че в тая криза няма кой да им финансира университетите.

58

jan

преди 12 години

Не да намали вузовете, а да ги затвори всичките.Да останат само начални училища - където ще учат деца избирани на лотариен принцип - едно от сто.Какви са тези компютри? Че и за АСТА - мнение дават. И искат да знаят какво става по света? Ееее не може така -- кой ще ни слугува? Хайде по бостаните, кенефите и миячните.

57

sevtus

преди 12 години

Гурбетчия, ти няма да го съдиш човека, но това не означава, че няма да го съди държавата. Това е престъпление от общ характер, така че няма никакво значение дали ще поддържаш обвинение срещу него или не.

56

пешо

преди 12 години

Естествено, вузовете ни не подготвят метачи и миячи на чинии, а на тях такива им трябват за задния двор.

55

до замислен

преди 12 години

От къде на къде принципът да е "Последните отворили затварят първи". Вярното е най-слабите да си ходят. Има си отдавна извесни критерии за класация. На България и трябват най-много 1-2 Университета; Висши инжинерни Института; 1 Институт по изкуства и един по спорта

54

Анонимен

преди 12 години

Студенти от Пернишкия Университет по Телекомуникации , Компютри и Архитектура (съкратено : П.У.Т.К.А) , днес учредиха нова политическа партия , която ще се казва " Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности ( ПП " К.У.Р.Е.Ц " )

53

Де факто

преди 12 години

С тази девалвация на образованието не виждам как ще се справят. Колко неграмотни висшисти излизат на година. Тук няма никакъв подбор, никакви критерии, учил не учил все взима диплома и то с отличен успех. ***-пульо не знаещ две приказки да върже и едно правилно изречение да напише, ама е висшист и то с претенции. За идейни хора да не говорим, те са толкова рядко срещани всичко се движи по някакъв *** калъп, в който ако не се впишеш си аут. Жалка родна картинка..

52

Замислен

преди 12 години

Едно е да намаляваш университетите на принципа "Последните отворили затварят първи", съвсем друго е да орежат университетите, подготвящи инженери. Вярно е, че в наше време мнението на специалистите не се цени. Това се вижда от строителството между Варна и "Златните пясъци" от 90-те години, довело до пропадането на свързващия ги Панорамен път (наред с паметници на мутробарока). Вижда се и от неспособността на днешна България да поддържа напоителната си система, увенчана с катастрофата в с. Бисер.

51

Бг

преди 12 години

Не да ги намали ,изобщо да ги ---ЗАКРИЕ ,за да се научат студентите колко струва образованието в чужбина и какви отговорности се изискват !

50

optimist

преди 12 години

Гурбетчия, демонстираш липса на най-елементарна компютърна грамотност :)

49

ХА

преди 12 години

Студентите не отговаряли на изискванията на пазара . Според мен всичко си е в реда на нещата . Получават толкова подготвени кадри , за колкото плащат . То не може да претендираш млад човек със библиотекарски знания по специалността , със стаж през годините на обучение и специализации , а да предлагаш 500-700 лв .

48

opa

преди 12 години

Гурбетчия, недей да говориш така, все едно си чужденец, предполагам че и ти си висшист. Това, че живееш навън няма как да заличи корените ти. Колкото и странно да звучи аз се препитавам точно с изработката и продажбата на софтуер в чужбина. Общо взето гладен читав програмист няма... това, че има много висшисти отваря врата на мургавото население да на държавата да започне да се учи да работи, но много рядко някой българин би наел на работа ***, пък и малко *** биха работили без да крадат.

47

селянин

преди 12 години

Световната банка да не дава акъли за вузовете , а да чуем какво препоръчва за намаляване на лихвения процент по заемите ,които е отпуснала.

46

Митко

преди 12 години

Частните ВУЗ-ове не получават никакво финансиране от държавата, а са длъжни да изпълняват всички държавни изисквания, включително и за брой студенти, спуснати от държавата. Ограничете финансирането на държавните университети

45

Анонимен

преди 12 години

а, късно е, Батман откри и в Перник университет вече