27

Й.К.

преди 11 години

Най-изчерпателна информация за общинския празник "Кюстендилска пролет" - приказки, легенди, история можете да намерите на kyustendilska-prolet.free.bg/

26

до батко

преди 12 години

То никъде няма...Освен в помашките села в Родопите.

25

Батко

преди 12 години

Бил съм в Кюстендил - там 16 годишни "девойки" няма !

24

Анонимен

преди 12 години

Браво, браво! Този път наистина е хубава... Няма евтино и чалгаджийско излъчване. Кефи! ;-]

23

Анонимен

преди 12 години

А тия момичета не трябвали да залягат над уроците вместо да се кълчат по подиума? Че да, на 16 са супер свежи и готини, ама физическата красота е до време и ако не си натрупал опит и знания когато е трябвало... всички знаем какво става с бившите Мис-ки като минат 25. Намират си спонсори, ама и това е до време.

22

no1

преди 12 години

Ето това сме ние българите !!! Не можем да се зарадваме истински, не можем да похвалим някой, важното е да обиждаме, да сме против и разбира се да го правим така че да изглеждаме готини !!!Четейки коментарите виждам и колко глупави и жалки хора има в тая страна, при това предполагам млади. Жал ми е за вас долни хорица, жал ми е и за страната ни, която вие погубвате :( Научете се да уважавате другите, научете се да цените българското, традициите и красотата, не бъдете толкова жалки :(

21

тцЪ

преди 12 години

Стига бе! В България да има конкурс за красота, спечелен от действително красиво момиче?! Определено не го очаквах.

20

trb

преди 12 години

...sled tova razbrah che tova sa podbrani prostitutki...

19

Анонимен

преди 12 години

Една девойка мине ли 18 става само за писане на коментари??!

18

Анонимен

преди 12 години

Тези от кюстендилския край дошли в София, обикновено са грозновати напористи селянки, които смятат, че като са взели някакво образование и са върха. Най- грозните и елементарни същества са от кюстендилския край. Единствената им цел е да омаят някой дядо който да ги уреди с дипломи, работа и всичко в столицата. За околовръстното може да са супер.

17

До 22

преди 12 години

Да питаме Харалан Александров.

16

До 17.Не знам какви

преди 12 години

точно са били причините Иречек да реши така. Мен ме смая друго, когато ми се наложи известно време да живея там, а по това време обикалях от любопитство и околните села. Обикновено, в малките градчета, има по 1-2 много ясно изразени,специфично местни антропологични типове, дори в тези населени места периодично да са идвали бежански вълни от другаде. В Кюстендил не е така - твърде разнотипни са и същевременно хубавите са доста. Сигурно някой антрополог знае теории, които могат да обяснят това.

15

До 15

преди 12 години

Сложи си някоя снимка да те видим, и ние ще преценим да ли си "убавец"

14

Продълж. на 13

преди 12 години

Изразих само собственото си мнение.В този район има и други типове хубост,но тези които описах,ме карат да вярвам в сведението,дадено от Паисий Хилендарски - че в началото на Османския период,множество млади бълг.аристократки са били омъжени за "прости орачи и копачи",за да се спасят.Ценя творчеството на Вл.Димитров-Майстора,но той и сам признава,че е търсил типични външности,а не непременно красавици.Затова на неговите картини рядко има изобразени хубавици и повечето от тези платна не са в Бг.

13

Анонимен

преди 12 години

Девойка?Доколкото зная думата иде от девица,та пак питам:Девойка?Кюстендилска пролет това добре!

12

Трабахо

преди 12 години

до 11Това, че на Иречек в края на 19-ти век, са му харесвали най- много кюстендилсите жени, съвсем не означава, че са най- красивите по- принцип. Навсякъде има и хубави и не толкова хубави жени.

11

Лилко

преди 12 години

Фали старо ....*** младо.....

10

До Чикатило

преди 12 години

Защо постоянно обиждаш всички, ти "убавец", ли си ???

9

Продълж. на 11

преди 12 години

Този тип жени са много изящни и са с всякакви ръстове - и миньонки, и средни, и над 170 см. Помня, че още през соца една такава смая гостите от Сф - приличаше на порцеланова статуетка. Местните големци обаче отсякоха - тя да е на второ място,защото победителка трябвало да е "червендалеста,здрава селска мома"! Сега не знам какви са критериите.Вторият тип също е зашеметяващ - типични скандинавки,бели,руси,синеоки. Вероятно този ген е от времето на норманските нашествия на Балканите. /Продължавам/

8

An_nA

преди 12 години

най-са хубавки в националните носии, там по-приличат на 16 :) поне отдалече