132

Реалист

преди 12 години

Време е вече да се строи този блок. Нужни са ни мощности. И всички знаем, че няма до никъде да я докараме с ток от алтернативни източници. Всички видяхме какво стана, когато спряха ТЕЦ-а в Марица изток през зимата. Не само не можехме да изнасяме ток, но и имахме недостиг на такъв за вътрешното потребление. Всеки, който ми каже, че има алтернативи, е пълен наивник. Само ако амбициите ни са на държава от Третия свят няма смисъл да строим АЕЦ, но токът е основата на модерното технологично общество.

131

мария

преди 12 години

Трябва ни ток от турска АЕЦ - ще е по изгодно ! При наличие на шистов газ ,ще газифицираме всички домакинства ! Американското жито е с най високо качество - и най евтино - няма смисъл да сеем жито !!Разберете, на нас ни трябват отбранителни площадки ,с най модерна ракетна техника !!!

130

Анонимен

преди 12 години

НАЙ-НЕКАДЪРНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

129

hes

преди 12 години

Относно защитата на ядрените централи: няма такава техника, при която всичко е предвидено! Падат самолети, че дори и совалки, където защитата е също от множество степени. Основните причини за евентуални проблеми са: 1.Операторска грешка; 2.Отказ на техниката; 3.Форс-мажорно събитие; 4.Терористична атака.

128

hes

преди 12 години

Добре, ще дам пример. Преди две години Норвегия пусна първата в света ЕЦ основана на осмотичното налягане. Строи още няколко централи от този тип. Строи и далекопроводите, по които ще доставя ток на Германия, когато том затворят АЕЦ. Имо множество ПАВЕЦ, които безпроблемно се справят с пиковото потребление. Япония разработва технология за енергия от морския прибой. Има и други разработки, като не всички ще имат разбира се реално приложение, но така е от край време - само малка част се реализират

127

До Hes

преди 12 години

А пък Япония - там е ясно - тази страна традиционно е против ядрената технология по обясними причини. Там общественото мнение е закърмено като противник на ядените реакции и като енергия и като оръжие. Отделно - те си патят постоянно. А относно Фукушима - тази централа имаше по-лоша защита на мощностите от един бг ТЕЦ и никакви резервиращи системи. За сравнение - АЕЦ Козлодуй има 6 степенна защита за аварии - 6 независими системи които могат самостоятелно да осигурят работата на централата

126

До hes

преди 12 години

Като можеш - дай примери. Хайде давай да те видим. А иначе за Германия и Япония - от WW2 насам Германия има забрана за развитие на каквато и да е ядрена технология и ноухау. Всичките им ядрени мощности и гориво са произведени навън и горивото е вносно. При условие, че имат страхотна, мощна индустрия и огромен опит в производството на централи от други типове, те предпочитат да развиват собствения си пазар и индустрия строейки това което им е разрешено.

125

до из инженер

преди 12 години

ти самия си вреден за България псевдоинженерче измислено !

124

hes

преди 12 години

До 131 - инженер с над 28 години съм и стоя твърдо зад думите си. Мога да дам примери за по-модерна технология. Твърдя, че АЕЦ Белене е вреден проект. Минусите, които мога да опиша на няколко листа са твърде много. Германия и Япония вече взеха решение за поетапно спиране на мощностите. Австрия е върл противник на АЕЦ.

123

Анонимен

преди 12 години

До бачкаТОР: "Не можеш да ме убедиш че пържолите са вредни когато в същото време ти ги ядеш."...с тази разлика, че ти самия не само, че не произвеждаш пържолите, но и нямаш с какво да ги платиш !!!

122

седесар ДСБ СДС

преди 12 години

КОМУНИСТИ МРЪСНИИИИ МАХАЙТЕ СИ РЕАКТОРААА, НЕ ИСКАМ РЕАКТОРИИИ ...ИСКАМ СВЕЩИИИИ ДЕМОКРАЦИЯЯЯ... СААААЩ УРААА НАТООО ДОЛУ РУСКИЯ ТООК СЕДЕСЕ СЕДЕСЕ ДЕСЕЕБЕ ДЕСЕБЕЕ БЕЕЕ БЕЕ БЕЕ БЕ БЕ БЕЕ БЕЕ БЕЕЕ БЕЕ

121

Вентура

преди 12 години

Подръжниците на "зелена" енергия да се отвържат от производството на АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ-овете, като не им изнася. Искам да видя точно колко часа ще издържат да си захранват електрическата крушка на слънчеви панели и ветрогенератори. И преди да им дойде акъла в главата, желателно е да си избършат пяната от устата и спермата от ***.

120

БАЧКАТОР

преди 12 години

Ще повярвам че АЕЦ е отживелица когато Щатите , Германия, Франция, Япония и Русия унищожат своите. Не можеш да ме убедиш че пържолите са вредни когато в същото време ти ги ядеш.

119

Анонимен

преди 12 години

Нормалните хора коли не си взимат от Русия, ние цел атомен реактор :)

118

Безпартиен

преди 12 години

Само бетонна глава може да си позволи удоволствието да купи "таралеж" на изплащане и да си го сложи в гащите, за да произвежда евтина електроенергия за още по мизерни дъжавици.

117

До hes

преди 12 години

Айде като е толкова остаряла технология и е толкова проста - направи една централа. Или ти е под нивото, щото е много примитивна. Айде тогава направи модерен алтернативен евтин енергиен източник. Давай? Какво чакаш? пари ще изкараш много. Не бъди скромен. Еййй писна ми от разбирачи. Бе всеки се извъди специалист по всичко, без да знае дебилни основни неща от началното образование. Ама на него Ядрените реакции са му твърде остарели технологии.

116

Ей промити мозъци

преди 12 години

Писна ми от такива като вас - рушете, рушете, не дайвайте да се строи - нали това искате - да сте в пещерата щото е безопасно. Ама независимите дето са в пещерата лесно идват колонизаторите и ги гътат. Много сте зле ве ей. Даже зомбиран пубер геймър ще ви каже че ако не си ъпгрейдваш базата и не правиш изследвания и не си осигуряваш ресурси скоро идват и те изнасят! Това и децата го разбират. Само маймуни като вас не могат. Божееееее - катерете си се по клоните.

115

T.N.T.

преди 12 години

DO 125DO ORGANIZATORA NA REFERENDUMA "MONARHIQ ILI REPUBLIKA",KAKVO TI KAZA LILIPUTKIN:OTRICATELNIQ OTGOVOR GO IZKAM S "DA"ILI IES--SPRAVKA PRAMOVA.TOQ KREMALSKO 4ERVEN REFERENDUM E SAMO DAOKRADAT MASA PARI ZA NEGO,INA4E"NARODNIQ"OTGOVOR KREMAL GO E DAL.KOI 6TE POSMEE DA NAPRAVI DRUG OTGOVOR...A,STAMBOLOV?...KADE DA SI PROBUTA RAJDIVOTO MNOGOMILIARDNO JELQZO TAPIQ ***?IKINOMIKA,KOQTO SA6TESTVUVA OT IZNOS NA POLEZNI ISKOPAEMI I ENERGONOSITELI IDARJAVA,KOQTO SE KREPI NA TOQG

114

мария

преди 12 години

САЩ има 61 атомни централи с 104 реактора и продължава да строи !! У нас такива ,като госпожа КУНЕВА ги затварят и по най безскруполен начин ни се навират в очите, да ни ръковдят по пътя на газта, към ""камерите"" !!!!!

113

hes

преди 12 години

До 125 - за какъв референдум говориш по тема, която е "терра инкогнита" за повечето хора. Не съм съгласен малограмотници да решават такива проблеми. Или "данъкоплатци" с *** кожа, готови да гласуват за всичко, каквото им се каже срещу 10 лева. За мен гласът на човек като Велентин Босевски например би струвал мото повече от гласовете на милион неуки джентълмени.