246

Анонимен

преди 12 години

Като мътен порой се спуснаха кърджалиите от Бакъджиците надолу в полето. Напред беше Индже с дружината си, а след него, с диви викове и пламнала стръв на вълци, наваляха без ред на луди коне кърджалиите на Сиври билюкбаши, на Едерханоглу, на Дели Кадир и други главатари.Рядко беше се виждало такова страшно сборище: анадолски турци, зебеци, кюрди, даалии и капъсъзи. Хора, събрани от кол и въже, грозни, страшни, някои облечени само в дрипи, тъй че месата им се виждаха, някои в скъпи дрехи, натежали от сърма и гайтани. Нож и пищови бяха затъкнати в пояса на всеки един, но имаше и оръжия, които сякаш не бяха за война, а за сеч и за убийства: старовремешни алебарди с широки остриета като на сатъри, железни куки, боздугани, къси и дълги брадви.Когато тая орда се смъкна в полето, вдигна се такъв прах, че отдалеч можеше да се помисли, че се задава буря. А времето беше хубаво, току-що се пукаше пролет. На север Балканът изправяше синята си верига, огряна със слънце, спокойно очертана и тиха. Ако някой се спреше и се загледаше нататък, щеше да забележи, че тук-там из горите пламват кратки огньове - издигне се някъде тънка струйка дим и секне. С тия огньове дервенджии и харбалии обаждаха на селата да бягат, че кърджалиите идат.Но Индже още не даваше знак да се нападне някое село. Той вървеше на белия си кон, изпреварил малко напред дружината си, и мълчеше. Като че едвам сега се отвориха очите му и той видя колко злочеста е земята, из която вървеше. Пуст беше кърът, без стада, без звънци. Невиждали кой знай откога рало, нивите бяха удавени в къпина и бурен, пътищата бяха тревясали. Не се чуваше дори птиче да пропее.Отгоре на хранения си кон Индже наведе глава и се замисли. Надвечер високи викове, които дойдоха отзад, го накараха да се обърне. Той видя как кърджалиите бързат и напират, видя пламналите им очи и озверени лица, погледна напред и разбра всичко: насреща, не твърде надалеч, се виждаше голямо село. Индже позна, че е Урум Еникьой. Не беше като тия села, през които бяха минали - белееха се хубави къщи, имаше градини, една черква извиваше кубето си и кръстът й светеше като запален. И макар че селото не беше по-далеч от два-три хвърлея на пушка, личеше, че оттам никой не беше забелязал още кърджалиите.

245

Анонимен

преди 12 години

за какво ни е ик.министър като нямаме икономика?но за какво ни е външен министър,като нямаме и собст.външна политика?то и мин.председател не ни трябва--наи добре е да се редуват чуждите посланници на този пост.например--американския--5 седмици,след него некои еврокомисар-3 седмици,за руския-1 седмица.на турския да се поверат некои автономни области като родопите,разград,шумен,кърджали и хасково, и джамията в софия.

244

9689

преди 12 години

Само мутра може да вярва на *** и шестака,или зависим.

243

ново

преди 12 години

"Предават ме своите не можел да си намери място Борисов. А Младенов се свил като мишка и треперел как ще се справи да оправя положението по телевизията. Младенов обмислял версия, че е била наета чужда фирма за организацията на форума в Катар и затова имало провал, но това трябвало пак да хвърли камъни в градината на министерството на Трайков.Да видим."

242

мислене и логика

преди 12 години

Уважаеми Държавници,Гладът изостря мисленето, а ОБИЛНОТО хранене ни затъпява.Не ни подценявайте! Външно министерство е ВОДЕЩО при международни прояви.( Посланик и Мин.Младенов)Те съветват КОГА да се провеждат срещите, СЪОБРАЗНО с МЕСТНИТЕ обичаи.Трайков е само участник в екипа на посещението !Ако Трайков приемем, че е виновен , ТО ТОВА ЗНАЧИ , че Младенов Е В ПЪТИ ПО-ВИНОВЕН !Това още значи, че Младенов СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН !В противен случай оставката на Трайков НЕ Е РЕАЛИСТИЧНА !

241

Анонимен

преди 12 години

много ми харесва чувството му за хумор!!!

240

SOS

преди 12 години

ДО 285:НАПИСАЛ СИ ПРОСТОТИИ НЯКОЛКО ПЪТИ БЕ ***.КАКВА МУЗИКА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ПО ВРЕМЕ НА МОР!!

239

2 + ? = 4 ! ! !

преди 12 години

Е , О.К. Разбира се , че външно министерство е водещо при международни прояви.Трайков е само участник в екипа на посещението ~!Ако Трайков приемем, че е виновен , ТО ТОВА ЗНАЧИ , че Младенов Е В ПЪТИ ПО-ВИНОВЕН !Това още значи, че Младенов СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ! В противен случай оставката на Трайков НЕ Е РЕАЛИСТИЧНА !!

238

работник

преди 12 години

Не харесвам Трайков като министър, защото не си получаваме заплатите редовно,икономиката е в колапс.Това не означава че имам положително отношение към Борисов... Абе...*** са...

237

н

преди 12 години

ХАРИС (ХАРУЛА) АЛЕКСИУ- Богинята на гръцката музикаидва в София за концерт!!!

236

е

преди 12 години

ХАРИС (ХАРУЛА) АЛЕКСИУ- Богинята на гръцката музикаидва в София за концерт!!!

235

ф

преди 12 години

ХАРИС (ХАРУЛА) АЛЕКСИУ- Богинята на гръцката музикаидва в София за концерт!!!

234

Анонимен

преди 12 години

В този случай Трайчо искрено си го каза какво как било през последните седмици. Обаче преди това, а? Кога ще излезе един пич и на български език да артикулира кой дърпа конците на нащите "политици". Ние всички знаем, ама съвсем друго е да се обяснят действията им с това какви са интересите на техните господари от Русия и САЩ.Напрактика никой не защитава интереса на българите, защото те не са парламентарно представени. Парламентарно представени са единствено олигарсите и монополистите.

233

Анонимен

преди 12 години

Дааааа, Николай Младенов го е играл к*рва. Сами ги го забивате в ГЕРБ - няма нужда опозицията да прави каквото и да е. А-а-а забрайх - то опозиция и Герб сте едно и също котило, само отвреме-навреме сменяте фигурантите. (това с цел да заблудите народа, че уж нещо се променя)

232

Анонимен

преди 12 години

Не мога да разбера,за какво се дърлите в сайта!Налице за БЕЗУМНИ лъжи и ДЕБЕЛАШКИ приказки от оня пикльо,външния и най-вече от премиера!Хора,българи,става дума за министри,одобрени от НС,предложени от премиер-министъра в неговия екип!Това не са махленски историйки!Това не е махленско мачле!Ясно е като бял ден-такива форуми се организират от външното министерство!Трайков беше ли на форума ,а НЕ НА ПЛАЖА?От показаното за форума БЕШЕ!Ясно е очевадното - който не е лъжец АУТ!

231

Още един фигурант

преди 12 години

Снощи гледах в Панорама заместника на Трайков. Нямям думи новият е пълен ***. Говори само клишета, нищо конкретно. Е не може млад човек на 33г. да управлява мега министерство в условията на криза. Просто още един фигурант в БГ правителството.

230

електорал

преди 12 години

Имаше един свестен министър в това смотано правителство! Поздравления, Трайков, че не се огъна на БокоБоко!

229

Vesso

преди 12 години

Не искам да защитавам никой.Но ние сме си матреал и за да се докопат до власта или да останат в нея политиците трябва да ни угодят на невежеството и простотията.Например да пращаш министър да сваля пазарната цена на яйцата за да се хареса на електората си е пълна простотия.Затова Дянков,Найденов и Младеновците ще оцелеят в кабинета.А дори и Кристалина Георгива да стане министър, скоро ще бъде обругана от опозицията и тълпата, и изхвърлена от премиера.

228

днес ...

преди 12 години

пътувайки във влашкия влак, направление Черквица - Плевен днес научих, че министър Московски е от ... комунистическо семейство; е, питам се аз, за такива ли хора си дадохме гласовете през 2009 година ...Ами то разлика вече няма между БСП и ... ГЕРБ!

227

Анонимен

преди 12 години

Пак резил за страната!