20

Валентин

преди 12 години

с конструктивна максимална скорост, по-малка или равна на 25 km/h, и леки четириколесни превозни средства, както са определени в чл. 149, ал. 1, т. 1, буква "л" (категория L6e);Наистина журналистическото образование не е като юридическото, но как си представяте ситуация, в която 10 годишно хлапе кара "законно" такова превозно средство и с 45 км/ч помита някой на пешеходна пътека, понеже не познава закона за движение по пътищата. Съгласно НК на РБ малолетните не носят наказателна отговорност.

19

Валентин

преди 12 години

работен обем не по-голям от 50 cm3 или не повече от 4 kW максимална мощност нето в случай на други двигатели с вътрешно горене; или не повече от 4 kW максимална постоянна номинална мощност в случай на електродвигател;и Чл. 150а, ал.2, т.1 категория АМ - мотопеди - двуколесни или триколесни превозни средства с конструктивна максимална скорост не по-висока от 45 km/h, както са определени в чл. 149, ал. 1, т. 1, букви "б" и "г" (категория L1е и категория L2е), с изключение на тези с конструктивна

18

Валентин

преди 12 години

Няма моторно превозно средство според законите на РБ за което да не е необходимо свидетелство за управление. За да не си отваряте ЗДП, ще ви цитирам закона:Чл. 149, ал.1, т.1, б.л) (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) категория L6e - леки моторни превозни средства с четири колела и маса без товар (без масата на акумулаторните батерии при електрическо задвижване) не повече от 350 kg, конструктивна максимална скорост не по-голяма от 45 km/h, двигатели с вътрешно горене с принудително запалване с рабо

17

Анонимен

преди 12 години

ей най-после ще мога да си пия и да си карам

16

Иван

преди 12 години

Чудесна екологична количка,но цената за България не трябва да е повече от 2000лв.без каквито и да са печалби за търговците и никакви данъци,както е в цивилизиваните държави...

15

жоро

преди 12 години

за зимата има едни малки, симпатични газови бутилки.... :)

14

Анонимен

преди 12 години

А какво праим зимата на -18 Целзиеви градуса?

13

Анонимен

преди 12 години

Симпатично но не и за България. Туй чудо влезе ли в българска дупка, няма излизане.

12

Анонимен

преди 12 години

От РЕНО яко драпат за следващият "приз"- педи автомобил на годината

11

Анонимен

преди 12 години

За да удовлетворим мераклиите за "книжково" движение, от утре велосипедисти и каруцари на курс :)))

10

Петко

преди 12 години

До номер 10.Жената го е написала правилно...... " шофьор " .

9

до лелята

преди 12 години

Като се научиш да пишеш грамотно (шов. книжка, моля ти се!), тогава ще плюеш по ***. Дотогава си същата като тях, само че с ШОВ. книжка.

8

чичо ви

преди 12 години

Четете правилника за прилагане на закона за движение по пътищата и самия закон. Няма такъв филм - да се кара без книжка!

7

леля ви

преди 12 години

Идеално е за г-н *** - и тока му е без пари, и диплома за 8-ми клас няма да му е нужна (за да си купи шоф. книжка) :)))))))

6

леля

преди 12 години

Идеално е за г-н *** - и тока му е без пари, и диплома за 8-ми клас няма да му е нужна (за да си купи шов. книжка) :)))))))

5

...

преди 12 години

Има бъдеще в тези тип коли, но ... защо ми се струва, че електромобилите все повече приличат на електронните колички за инвалидите .... Тази точно на това ми прилича.

4

Анонимен

преди 12 години

Как без книжка? Като не знаеш правилника ще си самоубиец на пътя.

3

До 1

преди 12 години

Идеята е в скоростта. Ти и с колело не е нужно да имаш книжка, но можеш да развиеш подобна скорост и да си нямаш идея кой е с предимство ...

2

Анонимен

преди 12 години

Евтина, ама мноо грозна бе!

1

Анонимен

преди 12 години

Хубава количка, на добра цена. Но как ще пуснат на пътя някой, който няма книжка? Т.е. без минати листовки и без идея кой е с предимство и накъде може да се завива? Това не се отнася за България. Освен ако не смятат да я карат само в парка или на голф игрището.