22

Анонимен

преди 12 години

Продажно *** си ти сарко,продажно.

21

Анонимен

преди 12 години

Значи не само Сарко е крал Кадаифа, но му е и давал, нали така, друзя "пито-платено". Относно историята, да и турска е била Северна Африка, затова и тя е много занемарена, ориентализмът си оказва думата върху културата. Мърсотията властва по тези земи, вземете за пример и гнусния Кадафи, адски противен беше.

20

ххх

преди 12 години

Кадафи има собственност в цяла Европа,най-хубавите хотели са негови,но и са притежание на жена му и децата му,това няма да бъде скрито от журналистите и няма да бъдат ограбени.Даже и с войната всичко е в тяхно владение.

19

л

преди 12 години

Нека да не се забравя че северна Африка е била и турска.Египет,Тунис,Алжир и Либия.

18

2

преди 12 години

Кадафи е със огромна собственност в Париж,Дефанс,Сградата на Фнак /взема наем по800000 хил еро на месец/Много вили и апартаменти,плюс пари във френските банки.Всичко това беше показано по френската телевизия и за собственността на Бен Али/Тунис /и на египитския раис.Те притежават най-хубавите имоти в Париж,цели улици,хотели и гранд хотели,паласи и т.н.

17

До 13

преди 12 години

Продължение ...Имали са италиански крал, преди Кадафи, които хората помнят и обичат това време. Кадафи,*** обезглавява цялата интелигенция и обединява неуките камилари, за да ги командва по-лесно. Не забравя, Киренайка е била завладяна от Александър Велики, после е било римска провинция, там са по-интелигентните хора. Кадафи държеше под власт камиларите. Те за разлика от нас имат истински десиденти, не сравнявай Либия с нас, ясно ли ти е, за твое сведение съм там и съм наясно с нещата!!!

16

Пеци

преди 12 години

Е, да де - преди Кадафи либийската интелигенция обслужваше италиански колониални пуяци, за да направи престоя им там по-поносим. При Кадафи доста западна и източна интелигенция - инженери, лекари, учители, превиваха гръб за благото на либийския народ... хахаха! Иначе си умно парче! хаха!

15

До 13

преди 12 години

Територията позната сега като Либия е била владение на различни народи, като финикийци, картагенци, гърци, римляни, вандали и византийци, които са управлявали цялата територия или само част от нея. Либия се дели традиционно на Триполитания, Киренайка и Фесан. В Древна Гърция Либия се употребява в по-широк смисъл, обхващащ цяла Северна Африка на запад от Египет. В някои случаи името се отнася дори за целия континент Африка. Имали са преди бае ти Кадафи интелегенция ***, а не като теб ***.

14

Мамантос

преди 12 години

*** чифутска ***!

13

до 4

преди 12 години

Абе, ти у ред ли си? Ем е немало Либия преди Кадафи, ем е цъфтела! Цъфтели са у офисите на Тотал и Ени, дето са си карали и вода за пиене от Европа!Кадафи свали бедуините от камилите и ги качи на коли, построи най-величественото хидротехническо съоръжение в Африка и докара водата до всеки дом, построи пътища, болници, училища! Всичко това с парите от нефта, които вече не отиваха в джобовете на мазни търгаши по веригата, а влизаха в държавната хазна и работеха за народа!Ходи сега да видиш как е

12

Цъки

преди 12 години

Не е тайна, че френските и италианските политици са най-големите ***! Там няма как някой свесен да изплува! Тях първо ги купуват, после ги пускат в политиката да вършат работа на когото трябва. А един политик се тепа като мухата - с вестник! хахаха

11

Чичо Митко

преди 12 години

И аз знам, че войната в Либия беше заради либийските кинти във френските банки. Това за петрола се явява допълнителна полза, нещо като бонус.Те семейство Кадафи какво можеха да извадят и за Берлускони, ама той поне се опъва до последно за тая война и до последно се опитваше да помогне с каквото може на стария си приятел. Затова и Кадафи не пусна нищо за него, иначе там какво мазало е, не е истина!

10

Анонимен

преди 12 години

Оказа се обаче, че гномчето Сарко много повяече го е шубе какво могат да извадят срещу него американските ***, отколкото Кадафи. Беше му показано със Строс-Кан как могат да се развият и с него нещата, ако се ослушва. Затова този път френските рафали свършиха цялата *** работа, а американците гледаха отвисоко. Е, Сейф го натопи, ама какво от това - все пак му остана шанс да отрича и убеждава, не е като да ти сложат белезниците за некоя по-смръдлива история...

9

Анонимен

преди 12 години

Че това новина ли е ?

8

сарко

преди 12 години

ами да, *** винаги са на печелившата страна. един ден с кадафи, после с краля на саудитска арабия, на 3ти ден в вашингтон да ги плюят, кво да се пари света е такъв. ***

7

Анонимен

преди 12 години

Африканския валутен фонд, Централна банка на Африка и Африканска инвестиционна банка - все идеи на Кадафи в напреднала фаза на реализация щяха да е^ат мамата на ЕС и САЩ. Финансовото, а след това политическо обединение на най-богатите на ресурси африкански държави не можеше да бъде допуснато. Кадафи е бил ана финалната права, като е разчитал с този подкуп да направи Саркози зависим и по този начин да намали съпротивата на ЕС.

6

Дончо

преди 12 години

Разбира се, че е вярно! Ето и хронологията на събитията:Кадафи лансира Панафриканския съюз, идеята за Африкански валутен фонд, панафриканска банка и единна панафриканска валута, обезпечена със злато.За реализацията на тази идея Кадафи има намерение да изтегли голяма част от либийските авоари, държани в американски и най-вече - френски банки. Това е сигурен фалит за Франция и Сарко се решава на война, като отправя квалификации към семейство Кадафи. Тогава Сейф съобщава факти за кампанията.

5

Анонимен

преди 12 години

Да де, всичко около този типаж е смехотворно, както и той самият. Жалко, че от много смях на европейците им се изпразниха хладилниците.

4

До 2

преди 12 години

Либия преди Кадафи е нямало, драги. Били са отделни племена и Бенгази винаги е бил ентър на културата прозападно ориентиран, ясно ли ти е. Тогава т.н. Либия е цъфтяла, а Кадаифа я развали следвайки грешна политика на изтребване на интелигенцията на нацията и каквото повикало, такова се обадило, ударът му беше нанесен заради грешната му игра и опитите да манипилира Запада. Не разбирай, че Сарко ми е симпатичен, но и Кадафи беше гнусно шкарто. Той използва Запада, а те него пито-платено.

3

Анонимен

преди 12 години

Охо не може да бъде това, даже и на Кадафито златото не изчезна нанякъде колко още ще финансират тия либийци даже и на Обамата ще платят изборите, но за сметка на това с гордост могат да се нарекат демократи сега са свободни да работят и да плащат данъци като нормалните хора.