10

До 6

преди 12 години

Доста си неграмотен! Имаш ли предства какви ще са загубите при преноса на електричество от Норвегия до Германия? Все едно да пренасяш вода в шепи!

9

Анонимен

преди 12 години

американците да умират

8

Анонимен

преди 12 години

В света работят 439 ядрени реактора, други 29 се строят. Засега , най- зелената електроенергия.

7

Киркорчо

преди 12 години

Норвегия има много естествени язовири и водопади, в които направени хидроелектростанции и получават ток повече от всички в свят на 1 човек. Но все пак мислят и за атомни станции, за щото износ на електричество за тях има много голяма изгода, а увеличаване на добив енергия от вятър и вводопади вече не дава изгода, колко се искат те.

6

hes

преди 12 години

до 5. Не е вярно, че Германия ще прави ток от въглища. Виждал съм в Ерцгебирге мъртви иглолистни гори, за които се твърди,че са жертва на киселинните дъждове от близките чешки ТЕЦ-ове. Германия ще внася ток от Норвегия - от 2 години вече строят далекопроводите. А знаиш ли норвежците как ще добиват ток и че те ще станат един от главните производители на ток в Европа - НЯМА ДА СА С АЕЦ-и!

5

Анонимен

преди 12 години

Не хесчо минус ти сложих щото не с от руската атомна мафия както мислиш.А защото не мислиш и не четеш.Германците си затварят реакторите защото имат много въглища и смятат да си правят ток с тяхтия стъкларии дето произвеждат ток са смешка измислена да си я купиш ти.А японците се *** защото са надути и самопровъзгласили се едва ли не за богове.И запомни не труса и не цунамито гръмна реакторите а защото нямаха елементарни авариини системи бяха сигурни че дигите ще издържат но уви. И т.н

4

hes

преди 12 години

Ясно, ясрената мафия и руското лоби яростно ми слагат минуси. За тях не са важни доводите ми - те не искат да ги чуят. За тях е важно врагът да бъде разгромен, защото за тьх всеки инакомислещ е враг.

3

hes

преди 12 години

Технически напредналите нации - Германия и Япония затварят реакторите си поетапно. Сигурно у, че са намерили алтернатива. Прецевили са, че минусите на ядрената техника са повече от плюсовете.

2

Киркорчо

преди 12 години

България също има Козлодуй, Какво става по нататък ще видим.За развитие трябва и електричество, как може сега без него, не знам. Само маймуни и папуасите живеят без него.

1

Киркорчо

преди 12 години

Ако нация е техническа , то тя има атомни реактори. В САЩ 104 реактора, Франция 59 , Япония - 53, Великобритания 35, Русия, 29 реактора, Германия -19. В Южна Корея работи 16 реактора, в Канада - 14, в Украина - 13, в Швеция - 11.Останалите страни имат помалко от 10 реактора. Китай има сега само 3, обаче 7 нови сега строи за себе си. В някокви страни,например, в Германия и Великобритания, няколко стари реактори е затворени.Франция и Швеция, иматморатория за строителство на нови реактори.