78

Анонимен

преди 12 години

kradete be ......ili koito vzeme toi shte kara

77

бай Промо

преди 12 години

Отн.: 'Няма такова нещо като безсмислено протестиране.'Има и още как .. напр. когато протестиращите са тотално дезориентирани и не знаят какво правят.Протестират срещу цените на горивата хубаво, ами защо отиват с 1000 автомобила на протеста за да правят още оборот на горивата. Защо не отидат с един техно-TIR напр и с велосипеди.Защо не се намерят всички причини за цените на горивата у нас. Това с монополите, с акцизите и ДДС-то добре, обаче има и др. и точно тези 'и други' са най-интересните.

76

асен

преди 12 години

проблема 90-ти не е в Лукоил а в данъчните надбавки които България начислява под натиска на евросъюза, а именно 1.32лв.+акциз=2.05 лв+ддс=2.45лв+ТО=2.65лв. крайна цена за 1 литър.При други обстоятелства цената за литър гориво щеше да бъде 1.44лв.за 1 литър,към днешна дата.

75

Alex

преди 12 години

Няма такова нещо като безсмислено протестиране. Ако си трайкаме никога нищо няма да постигнем. Даже да няма реални резултати, самото искане е индикатор че нещо не е на ред и ще се ослушват за него. България е на това дередже точно от тоя начин на мислене "За какво да се захващам като няма смисъл." Протести трябва да има мирни или не, само това е начина да се покаже на властимащите че и те отговарят пред някого.

74

Анонимен

преди 12 години

Трябва 1000 души да блокират Лукойл в Бургас да няма движение, 500 Евро заплати ??? Вие сте невменяеми...

73

Д-ра

преди 12 години

Това правителство ни води към ситуация по-зле и от Жан Виденовата, да ги махнем от власт а ако следващите се опитат да се оправдават с настоящето и тях ще махнем, Белгия повече от година беше без правителство да сте чули да е фалирала? Аз не!

72

Смут

преди 12 години

Аз съм на същото мение,че не да искаме намаляне на цените,защото това увеличение си е на сетовен ниво,а да скандираме минималната заплата вече да е 500еу.С нас се подиграват.10бр. яйца са вече 5лв хора ,ще видите сега агнешкото колко ще бъде,след това бъдете готови и за другите продукти които следват увеличението.

71

Анонимен

преди 12 години

В средата на 80-те обикновеният стана 78 ст. литъра, а супера 98 ст.

70

глупави сме

преди 12 години

Не трябва да протестираме срещу няколкото стотинки повече за бензин и дизел ,а срещу ниските заплати . Големи сме *** българите . Нали се вдигат цените на всичко що има да се продава , редно е да се вдигнат сега и заплатите . Няма да го направят доброволно , затова на площада и така .

69

Vitus

преди 12 години

Просто не мога да разбера, как очаквате да получавате европейски заплати, като Българиа нищо не произвежда, нищо не развива. Парите не идват от офиси и кантори. Естествено, че българинът е беден.

68

Анонимен

преди 12 години

ушевите глобяваха ли ви

67

асен

преди 12 години

върнете се назад във времето и си спомнете...новите монополи изяждат държавата ни.

66

асен

преди 12 години

монопола на европейския съюз.

65

Чегевара

преди 12 години

Да вземем гьостериците братя и да изметем монопола от ТАТКОВИНАТА ни !!!!!!!!!!!!!!!

64

Ганю Балкански

преди 12 години

И салама е скъп, що не спрете да ядете и серете 1 седмица а ?! Бати смеха...

63

асен

преди 12 години

цената на горивата в лукоил средно за 1л. е 1.32лв. останалото са акциз и ддс.

62

до 67

преди 12 години

И като се събуди - краката ти отвити.. Цял Лос Анджелис не заредил 1 седмица ?! Ти чуваш ли се бе ***, ако не заредят само 1 ден ще го съобщят по всички телевизии и първо виж колко лева е един галон бензин или дизел в Америка на фона на техния стандарт. Знаеш ли как му дреме на завода че ти няма да заредиш за 9лева и 50 стотинки бензин ? Те печелят от корпоративни клиенти които на ден влачат колкото ти за цял живот няма да заредиш, щом те не мрънкат го боли оная работа за теб Лукоила..

61

ТОНИ

преди 12 години

Трябва да протестираме за европейски заплати ,ако получаваме 2000-3500 евро заплата ,няма да ги усещаме тия цени на горивата и не само на горивата ,ами и на всички стоки.ЗАТОВА МАСОВИ ПРОТЕСТИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ.

60

Голям смях

преди 12 години

Този ЕС,ни разцепи от еб.н.Става като в България-българите имат задължения,*** имат права(България има само задължения,запада само права).То не е вдигане на акцизи всяка година,все по-скъп ток-нали ще правим зелена енергия,забрана да си светим с обикновенни крушки,квоти на всичко(вино,мляко-колко ни кажат толко ще произвеждаме,ако може даже и изобщо).Газта е екологично чиста-що питам и тя има акциз от тази година?Щото трябва да ви клатят все по-яко и то законно.И нека обедняването продължи.

59

Велосипеди

преди 12 години

Като са скъпи горивата, трябва да обявим кампания 1 ден от месеца без зареждане на гориво - например: всяко 1-во число. Никой да не зарежда. Ходене пеша и с велосипеди. Ако няма ефект - 1 ден от седмицата - например понеделник. Но протестът трябва да е срещу ниските доходи. Не може в ЕС да имаме африкански минимални заплати. На Балканите сме с най-ниски заплати даже. Албания, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина имат по-висока МРЗ. В Турция и Хърватия е 3 пъти по-висока.