8

Анонимен

преди 12 години

Експлозията е била доста сериозна, незнам дали може газова бутилка да причини такова разрушение. В youtube има филми заснели срутването. От страната на експлозията липсват всички панели от фасадата в тая част на блока. При панелката носещата конструкция е самият панел, като го няма панела конструкцията става нестабилна. Трагедия, жалко за хората. Дано да успеят да спасят колкото се може повече.

7

Ivory

преди 12 години

Панелка, тухла все тая. Да не става такива повече. Така или иначе ако има да гърми и да пада нещо, то ще става. Особено ако е на нисък етаж.

6

до 5

преди 12 години

Да не дава Господ да разбираш колко са стабилни, в Свищов още помнят

5

до 1

преди 12 години

Да ,той изпълнителят на строежа е вечен...Тия блокове са на 60 години...

4

Анонимен

преди 12 години

Пак ли спорове панелка-тухла...Ако пък щете да знаете панелките са по-издръжливи на земетресения.

3

до3

преди 12 години

И 20 л. газова бутилка да гръмне в тухлен блок нищо особенно няма да се случи :) не за друго ами защото тухлите се използват само за пълнеж :))) те не носят конструкцията, ако имаше малко познания щеше да знаеш тази малка, но съществена подробност :)

2

Анонимен

преди 12 години

Панелката си е доста здрава 5 литрова газова бутилка може да премести панел! А искам да попитам какво ще стане с тухления блок ако гръмне на 1вия етаж? ПАДА ЦЕЛИЯ БЛОК

1

Панелко

преди 12 години

За съжаление в посткомунистическите държави основното "жилище" на матриала е бетонната палатка наричана "панелка". А някои хора си мислят че имат имот ! По темата, жалко за невинните жертви, но газта е нож с три остриета, все някога става белята.