60

М-р Х

преди 12 години

Президентът У НАС има една основна роля - на конторолен орган на МС и респектвон на послушният на МС Парламент. Ако той бъде подчинен на друга институция ще загуби напълно своята самостоятелност както вече я е загубил съда, и както никой няма право да упреква съда и за едно решение защото всичко зависи само и едниствено от некадърниците от МВР

59

М-р Х

преди 12 години

Тук бъка от умници. Президентът не е "ВЛАСТ" той е държавен глава. ИЗпълнителна власт е имнистерският съвет, законодателна - Народното събрание, а съдебната е ясна. Президентът не представялава никоя власт той представлява НАРОДА. Той ПРЕДСТАВЛЯВА нацията. ЗАТОВА Е ДЪРЖАВЕН ГЛАВа. ТОй няма много правомощия, е обсурдно друг да го ограничава освен народа който пряко го избира. В краен случай може да се наложи импийчмънт, но тази процедура умишлено е направена тромава и сложна.

58

ФАШИСТ

преди 12 години

до78 rumen 221 - казвам да е прав и когато говори , мирно ! :)пък какво пише в "конституцията " , кой политик ти е спазва ? кой носи "отговорност" пред народа ?колко ли мъка са изживяли българските политици ? какво ли вижда когато "гледа Дядо Йоцо "? БЛАТО И МИЗЕРИЯ !!! "Конституция " , направиха е на алваджийски тефтер , кочан за кръчмарски сметки - ИЗЕДНИЦИ !!!

57

rumen221

преди 12 години

ФАШИСТ, ПРЕЗИДЕНТА НЕ Е ПРАВ!!!ЧЕТИ...:"... - КОНСТИТУЦИЯЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. "НАЙ-СТАРШИЯ ОРГАН, РОСКО, Е ПАРЛАМЕНТА И НЕГОВИТЕ РЕШЕНИЯ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ОРГАНИ... - ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО...!!!-А КАК ПАРЛАМЕНТА, РОСКО, ЩЕ ЗАСЕДАВА И ВЗЕМА РЕШЕНИЯ СИ Е НЕГОВА РАБОТА ТИ САМО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАШ!!!- ВИЖ ПРАВАТА НА ПАРЛЯМЕНТА...:"... - Глава трета.НАРОДНО СЪБРАНИЕЧл. 62. (1) (Предишен текст на чл. 62 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол."- НЕ ПИШЕ НАД КОИ ВЛАСТИ, РОСКО..., ЗНАЧИ НАД ВСИЧКИ...!!! ЩЕ ТИ ПОКАЖА ОЩЕ НЕЩО ОТ КОНКТИТУЦИЯТА...:"...Чл. 98. Президентът на републиката: 14. информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия.- ТА СПОРЕД ТОЗИ ТЕКСТ, ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ПЕРИОДИЧНО... ДА СЕ "ИЗПОВЯДВА" ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, ТА КАМО ЛИ АКО ТОЙ ГО ПОИСКА...!!!

56

ФАШИСТ

преди 12 години

чета изказванията под мен - много "чуждици" пък и гречки , пък и латински думи думате , е ПАРЛАРЕ,ПАРЛАРЕ пък и ПОЛИС ,ПОЛИС... имаме си НАРОДНО СЪБРАНИЕ ( на чист БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е НАПИСАНО )що за лигощини и изкелифещено плещене на чуждици ползвате? В правилата на "сайта"(мястото) е записано - " НА БЪЛГАРСКИ" !!! съгласен съм със законното ИЗКАЗВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТА , без значение кой е ТОЙ !

55

!!!!!!!!!!!!

преди 12 години

Всички сме ти подчинени НО Република България е Демократична държава. Диктатурата свърши !!! Ще трябва да се отчиташ и на ДПС. Като допускате други вероипведания, пуснете и малко Африканци за да Ви, съвпадне мнението, че в постинята най-добре се живее с една магистрала, и Шеховете да носят парчки за банковите Ви, сметки в Чужбина.

54

rumen221

преди 12 години

ТА ДА СВЪРШВАМ С ТЕБ РОСКО,ЩЕ ТИ ПОКАЖА ОЩЕ НЕЩО ОТ КОНКТИТУЦИЯТА...:"...Чл. 98. Президентът на републиката: 14. информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия.- ТА СПОРЕД ТОЗИ ТЕКСТ, ПЕРИОДИЧНО ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО... ДА СЕ "ИЗПОВЯДВАШ" ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, ТА КАМО ЛИ АКО ТОЙ ГО ПОИСКА...!!!РОСКО, НАЛИ ЗНАЕШ КАКВО Е КОНСТИТУЦИЯ... НЕ Е РУШВЕТ ИЛИ БОНУС...

53

rumen221

преди 12 години

РОСКО...,- ВИЖ ПРАВАТА НА ПАРЛЯМЕНТА...:"... - Глава трета.НАРОДНО СЪБРАНИЕЧл. 62. (1) (Предишен текст на чл. 62 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол."- НЕ ПИШЕ НАД КОИ ВЛАСТИ, РОСКО..., ЗНАЧИ НАД ВСИЧКИ...!!!

52

rumen221

преди 12 години

РОСКО-О-О, РОСКО.ЧИТИ...:"... - КОНСТИТУЦИЯЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. "НАЙ-СТАРШИЯ ОРГАН, РОСКО, Е ПАРЛАМЕНТА И НЕГОВИТЕ РЕШЕНИЯ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ОРГАНИ...- ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО...!!!-А КАК ПАРЛАМЕНТА, РОСКО, ЩЕ ЗАСЕДАВА И ВЗЕМА РЕШЕНИЯ СИ Е НЕГОВА РАБОТА ТИ САМО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАШ!!!РОСКО-О-О, РОСКО - НЕ СИ ПРЕЗИДЕНТ В ПАРЛАМЕНТАРНА ДЪРЖАВА, А МАРУЛЯ...

51

Българин

преди 12 години

Разбира се .Как ще е "крилото на парламента",след като е "под ботуша на Бойко".

50

123

преди 12 години

Роско, НС не може, но Бойко Борисов може!

49

Станислав

преди 12 години

Прав е президента. Това е институция неподлежаща на парламентарен контрол.Макар и да не съм гласувал за Плевнелиев го подкрепям за становището му.Трябва да се научим да спазваме законите на страната и да не подхождамеемоционално и елементарно при обсъждане на институциите.

48

??????

преди 12 години

Нима? А Вожда дето е в Тунис дали знае, че Плевнелиев проявява своеволие и се опитва да мисли сам докато Той оправя проблемите на другите държави? Да не се окаже, че не сме го разбрали? И какви са тези консултации, които се провеждат с опозицията по време на отсъствието Му?

47

Анонимен

преди 12 години

Интересно ако наистина мисли така що не каза на Бат Бойко да не прави комисия на Янето.Ся са прай на ощипан.

46

Анонимен

преди 12 години

е нали е под крилото на батя си Бойко, за кво му е друго крило

45

БЪЛГАРИН 1

преди 12 години

Много е прав човека явно е прочел чл. 103 от Конституцията на Република България докато някои от тука коментиращите не са си направили този труд.

44

БСДП

преди 12 години

***.КУКЛА НА КОНЦИ НА БАТЕТО.Я върви в цирка да разиграваш клоунади.

43

данте

преди 12 години

Червените още немогат да приемат, че вече никой не ги бръсне за нищо.

42

Анонимен

преди 12 години

Мазния, кога ще добиеш собствен облик, за да кажеш аз, а не да казваш каквото ти разреши вожда?

41

до 54

преди 12 години

Абе може и "просто селянче" да съм, ама и ти си далеч от понятието "ерудит"! За какъвто естествено се самооценяваш! Или си въобразяваш, че другите те считат за такъв... Би било болестно състояние! Та толкова и от мен за твоето "мнение"!