74

АТО

преди 12 години

За мен не става дума за пиратство. Това е отвличане на внимание то. Покарай пиратството ще могат да бъдат преследвани всички блогари които са цитирали стихотворение . Ще може избирателно (от полицията и службите ) да се арестуват хоре които обсъждат дадена фирма и продуктите и . тук не говорим за пиратство тук говорим за СВОБОДА НА СЛОВОТО. Говорим За МОНОПОЛИ. Дребните автори ще бъдат изхвърлени от пазара от гигантите това е АМЕРИКНСАКА стратегия за МОНОПОЛ.

73

Анонимен

преди 12 години

Az sam solidaren sas 86 i 85.Kato izleze film ili album i se tirajira po kabelarkite dotuk s prodajbite.Nikoi ve4e ne se zanimava da prezapisva.Otvsqkade e more ot filmi i muzika.Zatova ne se prodavat novite filmi i muzika kakto predi nqkolko godini.Zatova ostavete na mira obiknoveniq potrebitel.

72

solaris

преди 12 години

Какво значи пиратство в интерес на истината,аз не че бих дал 10лв за кино или 15,но защо като мога да си го гледам с 1 месец закъснение вкъши ? Нито има бум на киното,нито нищо,нито ще видя нещо ново,реално хората които правят филмите,музика,игри понасят загуби,ами какво от това,че 1 го купува за 10$ и го пуска в цялата мрежа,какво лошо има,аз съм съгласен да плащам 1 цент или 1$ на година или на месец,да мога да тегля каквото и да е,няма нищо лошо в това,има ли по-хубава реклама от това !

71

Анонимен

преди 12 години

Уважаеми филмаджиии и музиканти и други дейци на развлекателната индустрия интернет е създаден от учени с цел свободен обмен на информация.Той е най доброто постижение на човечеството за последните няколко хиляди години.Не ни занимавайте с вашите дребнави идеи.Аз лично ако трябваше да избирам между интернет и вашата продукция аз предпочитам интернет.Намерете си начин да си продавате бозите на сметка и ДОЛУ ЛАПИТЕ ОТ ИНТЕРНЕТ!!!!

70

Анонимен

преди 12 години

При положение че има цифрови телевизии с по 150 канала ние не можем да се отървем от филми и музика.Кой си прави труда да пиратства?Явно целта на АСТА е по друга.И затова хората се надигнаха срещу този закон.И не само в източна европа.Явно на правителствата и корпорациите не им харесва хората да са информирани.Точно хората от източна европа знаят какво е информационна завеса и затова така реагираха.

69

Кинти

преди 12 години

Ако получавах 5000 лева заплата дали щеше да ми пука, че ще дам 10-20 лева за филм или 1 лв за мр3-ка? Проблема не е в цената на авторския труд, на тока или на парното. Проблема е в алчността на българските работодатели, които правят пари единствено и само за сметка на работника.

68

Пешо

преди 12 години

Работя за голама международна компания която всекидневно краде мозъка ми а ми плаща жълти стотинки защото съм Българин това кой ще го промени!

67

анонимен

преди 12 години

да не говорим за Белгия, там съда отказа да накара интернет доставчиците да сложат " сито" на потребителите си. и те ли са от източна Европа ?

66

анонимен

преди 12 години

не знаех, че Германия е в източна Европа, ама щом казвате.. защо някой непрекъснато ще ме кара да се чувствам виновен ?

65

Анонимен

преди 12 години

Просто трябва да има закон защитаващ правата на потребителите на продукти с авторски права и чак след това да е закона за авторските права.В момента потребителите нямат никакви права и задължението да опазват собствеността на авторите за своя сметка.

64

Емо

преди 12 години

Осъзнавам, че тези хора, които стоят зад филми, игри и музика са положили много труд и трябва да се плати - съгласен съм. Затова имам любимите си филми, игри и сериали на оригинални носители - но финансовите ми въжможности са ограничени - както на мнозинството от потребителите в източна Европа. Напасване на цените и условията в по-бедните страни, друг начин няма. Не може да искараш от касичка с 2 лева, 2000 лева. Но с грешната си политика и 2-та лева губят!

63

Emo

преди 12 години

Винаги са ми били смешни като изчисляват загуби от пиратсво. Аз лично за последните 10 години нямам и 100 000 лева на куп заработени. На хардовете ми са минали и има материали с нарушени авторски права за 10-ки да не кажа стотици милиони. Толкова филми съм теглил и след 3 мин гледане съм ги трил, сериали, програми. Например CS 5 искат цена от 2000 евро - имам я, не я ползвам, но ако си мислят че от мене са ощетени с 2000 евро. Никога не бих я свалил ако нямах безплатна възможност.

62

А бе 73

преди 12 години

Кой е умрял за тъпите ти филми? "ще почнат да снимат евтини бози" -те и скъпи да са пак са бози. За целия си демократичен живот съм гледа 2 два американски филма с идея. Всичко друго е ефекти, с*кс, убийства и надувки. Европейското кино, българското кино, китайското кино и пр. имат нужда от още реклама с безплатни прожекции, че някой да ги забележи. Не са лоши, но откак имаме пак "голям брат" съвсем ги няма. За какви авантаджии става дума? Хората ще си отдъхнат.

61

krizata

преди 12 години

Когато ми предложат цени на игри, филми и музика , които заплатата ми да понася тогава няма да се тегли.

60

Анонимен

преди 12 години

Целия този стремеж към безплатни филми ще доведе до това, че ще почнат да снимат евтини бози за удовлетворяване на класата на простаците-авантаджии, от което ще изпростеете още повече и ще се превърнете в скотове. Не си мислете, че някой ще ви снима хубави филми и ще ви ги дава безплатно.

59

Буда

преди 12 години

Всеки труд трябва да се заплаща, но когато отидеш в магазина, вземаш каквото има на щанда. В интернет магазинът е доставчика, щандовете са сайтовете и никой не може да ме убеди, че за взетите от там неща съм виновен или "пират". Аз съм ги платил, бит по бит! Щом нещо го има в мрежата, щом съществува технология да го получа, то е платено. Кутията на Пандора е отворена и сега ще изяде паяка! В женският му вариант се нарича: Хем сърби, хем боли.

58

До 63

преди 12 години

Умнико, с промито мозъче... хайде и аз да те питам нещо...Как направиха Linux и свободния софтуер, без да ползват идеите на кръвопийците с измислените патенти?Как направиха свободния софтуер? Имаш ли представа как работи Windows на един хардуер и на същия хардуер как работи Linux. Бозата Win е едва крета, Lin лети! Е това е разликата и отговора на въпроса как ще имате по-нови и по-качествени продукти без лапачите отвъд океана. Напредък има само на база свободен обмен на идеи и открития

57

Анонимен

преди 12 години

Ха, ха ... смешници със смешно заглавие...Пиратството не е ли да завземаш кораби и да убиваш екипажите им за пари.Наглите американци и техните подложки наричат пиратство размяната на информация.И хоп - Източна (не западна!) Европа била избрала "пиратството"... Ами по официални данни в САЩ от 25% до 30% от софтуера, който ползват бил нелегален. Хайде първо да си оправят "пиратството" при тях, а след това да ни се бъркат в живота наглеците от "най-демократичната" държава в света (сатрапи).

56

hahah

преди 12 години

Хахах откриха Америка.Направете заплатите европейски и нема да има пиратство.А не при заплати 400,500 лв да хода на кино за 15лв...

55

До Как?

преди 12 години

"Kak?" Как се стигна до постиженията сега? Ако от самото начало на човешкото развитие учените хора искаха права, сега щяхме да сме 3000г. назад или изобщо нямаше да ни има. Как наистина това да влезе в главите на *** като теб? Това е най-гнусното изобретение на технологичния свят! С какво той плати саможертвата на Кюри или на Бруно? Промити мозъци, ще умрете като роби на собствените си желания!