67

а

преди 12 години

Този е много добър пример за българската пенсионна система. Мечтата им е погребалната фирма да ги събира от местоработата им.

66

до 61

преди 12 години

Изключенията потвърждават правилото. По медицински показатели остаряването започва на 60 години с ядно изразени признаци - загуба на костна и мускулна маса, лоша памет, особено за имена, търсене на думи, забавени реакции. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Това, че искат да накарат народа да работи до 70 и 80 години без пенсия си е съвсем друга политика.

65

Анонимен

преди 12 години

Не виждам кое е ненормалното в това човек да доживее, да е деен и да е оптимист на 75 години. Само в България няма как да стане, но пък с тези коментари, то е и резонно - няма как да ви се случи с този песимизъм и тесногръди разсъждения.

64

Анонимен

преди 12 години

Този сигурно има костенурка за домашен любимец. Не само че хората не живеят толкова дълго, ами на тези години масово са с зле с паметта, мислят неадекватно и не могат да преценят реалността. Може би затова и Икеа се оказа много и незаслужено рекламирана фирма. За мебелите им да се употреби думата "дизайн" е меко казано несъстоятелно. Ужасно съм разочарован от разминаването в очакванията и предлагането. Лошо разкроен талашит, при това доста оскъпен.

63

anitta

преди 12 години

Момчетата са напът да научат работата... момчетата са на по 50 г.....

62

Анонимен

преди 12 години

ha q toia pak,bogat ili beden miastoto vi e rano ili kasno v trapa ,niama da vekyvate s orlite ia paplach takava ne vi se mre ama niama nakade.

61

Анонимен

преди 12 години

Не ви ли прилича на кунг-фу легендата Доналд Ръмсфелд :Dfallingsky.blogs/falling_sky/_eclecticism_2004_05_graphics_kung_fu_donald_rumsfeld.jpg

60

До 58

преди 12 години

Е и какво от това?Това се нарича бизнес!Това го правят всички компании.И те не са виновни.Когато законодателството в тези страни се промени или икономиките им започнат да се развиват ще се повиши и цената на труда, ще започнат да им налагат и задължителни смени с минимално 8ч. труд. И когато започнат да ги следят да се спазват, тогава нещо от сегашната ситуация ще се промени. А, иначе никоя компания няма да си изнесе производството в швеция, само защото всички условия на труд са чудесни.

59

rabotnik

преди 12 години

..xmm az bix rabotil.....i do 175 kade da se zapi6a....AMA KATO MILIARDER DE...

58

хоби

преди 12 години

сега в Европа е модерно да си шовинист, така че, не ме интересува дали ще трупа още и още този работохолик, аз ще избирам предимно българското

57

Анонимен

преди 12 години

"Забележки за правопис приемам ,когато пиша на ръка." Гениално! Останалото - също. Не знам къде си бил докер, ама имам усещането, че не разбираш значението дори на думите, които си употребил. Както и да е, бъди жив и здрав. Не виждам смисъл да влизам в спор. :)

56

Анонимен

преди 12 години

Забележки за правопис приемам ,когато пиша на ръка.Няма ка да се разберем-различна ценностна система.Не съм работил в ИКЕА,но съм работил на висока позиция в фармацевтичен концерн на Запад.Това,че в България е така-да сте си извоювали по-добри условия.Няма никакво значени какво и къде се прави-дали в Швеция или в Дагестан.Важното е марката.Няма страни ,в които трудът да е безплатен.Ако има такива с нископлатен труд-вината не е в инвеститора.Като не ти харесва-напусни,светът е огромен.

55

58 до 62

преди 12 години

Пише се "не зная" , имаш и други правописни грешки. Освен това не си разбрал идеята на написаното от мен. Нямам представа как е по света в заводите им, написах как е в България защото това ме интересува, а не дали бият *** в САЩ. Иначе в Швеция се прави само дизайна и логистиката. Останалото се прави в страни, където човешкият труд е безплатен. Пожелавам ти да не ти се налага да работиш за "Икеа". Дори и в магазин на "Икеа". Това, че дъртакът кара 14 годишна кола изобщо не ме топли.

54

до 58

преди 12 години

Мебели на ИКЕА се правят в цял свят.И те ли са роби?Разкажи по подробно-може да си прав,незная.Но старчето кара Волво/или го карат/което е на 14 години,а наши пишман безнесмено-мутри на 20 години карат Мерцедеси и Аудита.А мебелите му наистина са хубави,евтини и функционалнио.За същите нашите фирми вземат майка си и баща си и техните работници не живеят в рая.Так че всичко е относително.

53

Анонимен

преди 12 години

Създателят на съвременна Германия-Конрад Аденауер-канцлер от 1951 до 1965 г на ГФР, е избран като такъв на 75 годишна възраст/роден през 1876г./14 години той е начело на страната,възродила се от развалините на III Райх.През неговот управление се ражда немското икономическо чудо,страната се обвързва със Западна Европа и НАТО,провежда известната в целия свят СОЦИАЛНА ПAЗАРНА ИКОНОМИКА,води неотстъпчив антикомунистически курс.Още тогава той е убеден в краха на ГДР и комунизма.Умира през 1967 г .

52

Анонимен

преди 12 години

До преди 20г шведите винаги се респектираха и оценяваха качествената работа и висока квалификацията на източноевропейските работници,научени и образовани от комунизма на здрава трудова дисциплина и бяха винаги готови да партнират с тях,забогатявайки и реализирайки огромни печалби от разликите на евтиното заплащане на труда поради политическата конюктура в съотношение към предлаганото им качество! Днес с неудоволствие констатират че страни като БГ са им скъпи вече за производство и търсят много по евтини производители още повече след приемането в ЕС!

51

51 до 52

преди 12 години

А ти от къде знаеш акъла на синовете му. Като нищо могат да понамалят или заменят тези 130 000 служители, които са в момента. Може да има нещо на предвид човека, щом не иска да им прехвърля властта на тях.

50

Анонимен

преди 12 години

Ако има във форума някой от с.Дойренци ловешко, то нека разкаже как се работи в "Технокороза". Този завод работи за "Икеа". Хората работят като роби по 12-16 часа на ден, понякога и без почивен ден. Добре би било да се знае, че "евтините" мебели на нъпросното старче се правят от роби, които работят за без пари в държави, в които държавните служители не им пука за друго, освен за собствените комисионни. Този може да доживее до 100, ама работниците му - едва ли.

49

Димитрова

преди 12 години

Няма собственик на компания ,който да не мисли за бъдещето и.На такива компании наследниците поемат управлението едва след смъртта на собственика и много често тези компании фалират . Само той си знае защо не е дал възможност на синовете си преживе да ръководят компанията заедно с него. А и на запад голяма част от много богатите хора демонстрират скромен начин на живот,а може би са скромни хора и в това да е ключът на богатството и успеха им,но със сигурност не са щастливи.

48

Гацо до 53 Гошо

преди 12 години

Гога тоя е проформа чорбаджия на ИКЕЯ . Отдавна съдаржател е една мощна секта . Тия от повече от 30 г не бяха правили публични финансови одчети . Миналата или по -миналата година за първи път го направиха защото бяха на крачка от фалита . А фирмената им политика мога да я нарека само с една дума ИЗМАМА . Продават некачествена продукция на ужасно скъпи цени .