Бар "Сърдечен удар" може да бъде сразен от таланта и добротата на д-р МИЛЕНА ЧУКАНОВА от интензивна кардиология "ПИРОГОВ" няма сърце на света което да може да Й устои!!! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мазнини се наричат естерите на глицерола с висши мастни киселини. Те са най-разпространените липиди. Източници са на енергия. При разграждането им се образува голямо количество вода, мазнините са и воден запас за животните прекарващи зимен сън или живеещи в пустинни условия. Числят се към липидите. Изпълняват множество биологични функции, главно като резервен хранителен запас и термоизолиращ материал. При животните се натрупва в определен вид съединителна тъкан наречена мастна във вид на капчици.Мазнините имат значителна хранителна стойност поради това, че внасят незаменими висши мастни киселини.Познати са над 1300 вида природни мазнини. Мазнини се съдържат във всяка жива клетка. В животинските организми се отлагат главно в подкожната тъкан и около някои вътрешни органи. Съставляват 10-20% от общата маса на човека. В растенията се натрупват в семената и в някои плодове.
химията-етата ни прецакаха здравето! Едно време хората са консумирали повече свинско мас инт но раковете са били малко
Именно, но някои хора явно са проспали часовете по химия в училище и се обаждат неподготвени.
Наричат се мастни киселини и са важни за разграждането не само на месо, но без тях е напълно невъзможно да се разградят и зеленчуците. *** си ти.
Малко биохимия : В организма мазнините се разгражда до глицерол, мастни киселини и вода под въздействието на ензима липаза.За доброто разграждане влияние оказва и впръскания жлъчен сок.
На фона на 1 милиард и няколко стотин милиона души, които живеят с по-малко от долар на ден, нека им е сладко на американците.
Какви са тези правилни киселини, които се образуват от мазнините и как неправилно се разгражда месото? Случайно да знаеш, че мазнината забавя разграждането на храната? Мазното по принцип е тежка храна и затруднява храносмилането.Аман от неграмотници.
Да им е сладко на американците.:) Те са консуматорско общество с консуматорски проблеми...няма какво да ги мислим.
Има хора,които не консумират много мазнини ,но са закръглени.Причината е в количествата на храната.Срещат се и болни вегетарианци,защото човек е със смесено хранене,а някои незаменими аминокиселини липсват в растителните продукти.
Номер 38 Ана как кои бе? Това се случва в Лас Вегас все пак,пълно е с дебели и мазни американци и черни негрота
*** то това какво очудващо намирате в него те тия американци са толкова прости че дори не знаят кога да спират да се тъпчат,тях бил ги сравнил с овцете те така преяждат и пукват защото не могат да осъзнаят кога са се наяли!
Всеки трябва да яде според разхода на калории. Може да ядеш "квото душа сака", но после трябва да го изразходваш, а не пред телевизова.
Burger se pravi ot teleshko meso! Svinskoto nqma nishto obshto s burger ;) . Izviniavam se za latinicata, no nqmam Cyrilic. :)
Първо хамбургерите се правят с телешко, тъй че кво свинско ви гони. Второ ако няма никаква мазнина месото няма да е вкусно и няма да се разгради правилно, щото няма да може да се образува правилната киселина в стомаха. Трето 8000 калории !!! това е за 4 дена калории, тия луди ли са да го ядат, пък и явно повечето им клиенти са на принципа Хапнахме, да видим сега какво ще ядем - я полуфабрикатче , я сладичко.
Ето това ни докараха тези от ГРОБ. По времето на Сергейчо нямаше такива ресторанти и хората не страдаха от инфаркти. Даже никой през управлението на тройката не умираше, а птичките пееха. А сега - сняг вали, вятър духа, след пет се стъмнява.... Добре, че поне парички получавам, за да пиша тук под всяка статия за Боко, Цвъчко и Дянков. Както се казва: "Количествените натрупвания водят до качествени изменения". Айде, че трябва и работа да се върши - отивам в друга статия за токсичното червило.
Бар "Сърдечен удар" докара сърдечен удар с калориите си