47

радослав 7 легло

преди 12 години

Бар "Сърдечен удар" може да бъде сразен от таланта и добротата на д-р МИЛЕНА ЧУКАНОВА от интензивна кардиология "ПИРОГОВ" няма сърце на света което да може да Й устои!!! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

46

Мазнини - значение

преди 12 години

Мазнини се наричат естерите на глицерола с висши мастни киселини. Те са най-разпространените липиди. Източници са на енергия. При разграждането им се образува голямо количество вода, мазнините са и воден запас за животните прекарващи зимен сън или живеещи в пустинни условия. Числят се към липидите. Изпълняват множество биологични функции, главно като резервен хранителен запас и термоизолиращ материал. При животните се натрупва в определен вид съединителна тъкан наречена мастна във вид на капчици.Мазнините имат значителна хранителна стойност поради това, че внасят незаменими висши мастни киселини.Познати са над 1300 вида природни мазнини. Мазнини се съдържат във всяка жива клетка. В животинските организми се отлагат главно в подкожната тъкан и около някои вътрешни органи. Съставляват 10-20% от общата маса на човека. В растенията се натрупват в семената и в някои плодове.

45

джи

преди 12 години

Значи ядеш само в понеделник и те държи цяла седмица, измислили са го хората :)

44

свинчо

преди 12 години

химията-етата ни прецакаха здравето! Едно време хората са консумирали повече свинско мас инт но раковете са били малко

43

Ils do Nel

преди 12 години

Именно, но някои хора явно са проспали часовете по химия в училище и се обаждат неподготвени.

42

Ils do 44

преди 12 години

Наричат се мастни киселини и са важни за разграждането не само на месо, но без тях е напълно невъзможно да се разградят и зеленчуците. *** си ти.

41

nel до 34

преди 12 години

Малко биохимия : В организма мазнините се разгражда до глицерол, мастни киселини и вода под въздействието на ензима липаза.За доброто разграждане влияние оказва и впръскания жлъчен сок.

40

годуха

преди 12 години

На фона на 1 милиард и няколко стотин милиона души, които живеят с по-малко от долар на ден, нека им е сладко на американците.

39

до Ils

преди 12 години

Какви са тези правилни киселини, които се образуват от мазнините и как неправилно се разгражда месото? Случайно да знаеш, че мазнината забавя разграждането на храната? Мазното по принцип е тежка храна и затруднява храносмилането.Аман от неграмотници.

38

r100

преди 12 години

Да им е сладко на американците.:) Те са консуматорско общество с консуматорски проблеми...няма какво да ги мислим.

37

nel

преди 12 години

Има хора,които не консумират много мазнини ,но са закръглени.Причината е в количествата на храната.Срещат се и болни вегетарианци,защото човек е със смесено хранене,а някои незаменими аминокиселини липсват в растителните продукти.

36

ицо

преди 12 години

Номер 38 Ана как кои бе? Това се случва в Лас Вегас все пак,пълно е с дебели и мазни американци и черни негрота

35

ицо

преди 12 години

*** то това какво очудващо намирате в него те тия американци са толкова прости че дори не знаят кога да спират да се тъпчат,тях бил ги сравнил с овцете те така преяждат и пукват защото не могат да осъзнаят кога са се наяли!

34

лили

преди 12 години

8000 калирии!това е за цяла седмица!

33

ана

преди 12 години

а кой иска да яде подобни мазночи???

32

Анонимен

преди 12 години

Всеки трябва да яде според разхода на калории. Може да ядеш "квото душа сака", но после трябва да го изразходваш, а не пред телевизова.

31

Анонимен

преди 12 години

Az sam 120 kila,moje li da si poracham za vkashti? :P

30

Ivan Milev

преди 12 години

Burger se pravi ot teleshko meso! Svinskoto nqma nishto obshto s burger ;) . Izviniavam se za latinicata, no nqmam Cyrilic. :)

29

Ils

преди 12 години

Първо хамбургерите се правят с телешко, тъй че кво свинско ви гони. Второ ако няма никаква мазнина месото няма да е вкусно и няма да се разгради правилно, щото няма да може да се образува правилната киселина в стомаха. Трето 8000 калории !!! това е за 4 дена калории, тия луди ли са да го ядат, пък и явно повечето им клиенти са на принципа Хапнахме, да видим сега какво ще ядем - я полуфабрикатче , я сладичко.

28

Мето

преди 12 години

Ето това ни докараха тези от ГРОБ. По времето на Сергейчо нямаше такива ресторанти и хората не страдаха от инфаркти. Даже никой през управлението на тройката не умираше, а птичките пееха. А сега - сняг вали, вятър духа, след пет се стъмнява.... Добре, че поне парички получавам, за да пиша тук под всяка статия за Боко, Цвъчко и Дянков. Както се казва: "Количествените натрупвания водят до качествени изменения". Айде, че трябва и работа да се върши - отивам в друга статия за токсичното червило.