90

нормален

преди 12 години

Всичко е да се съберат данаци . Пример. Имаш десет декара лозе от него по статистика набираш 8000 кг. грозде . Даначните казват на теб и на женати по 1000 кг.или общо 2000 кг. на другото данак . РАЗБЕРИ *** БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ИДВА КОМУНИЗЪМ .

89

el

преди 12 години

Абе тия *** защо не отидат да изкореняват лозя във Франция или Италия ако имало свръхпроизводство а на нашите нападат ! Колкото искам толкоз ще си сея !

88

До 99

преди 12 години

Чалга+алкохол+цигари+куха кратуна = Пълна забрана

87

До 99

преди 12 години

Слушай приятелю, ти си пий ментетата по магазините и кръчмите, но остави хората да си правят виното и ракията от грозде. Това което купуваш от магазина не знаеш колко химия има!!!Затова по хубаво от домашното вино и ракия няма от мен да знаеш.

86

selo

преди 12 години

No 99 SKRII SE BRATO DA NE TE SRESHTNA NEIDE. *** S ***. KAT NE TI HARESVA OTIVAI V HUBAVITE ZAPADNI STRANI.

85

Пълна забрана

преди 12 години

Значи 4 членно сем.-2деца-и на тях по тон.Аз пък съм за пълна забрана-домашно винце и ракийка, за мен са символ на просташки бълг. мантатилитет ,лошо качество и един куп здравословни проблеми от битов алкохолизъм-"100гр ракия.,2-3чаши вино-че то това пиене ли е?".Това никъде го няма в хубавите западни страни ,към които все се стремим.Сега ще ми наслагате един куп минусчета ,но за мен това е правилния подход.Чалга+домашен алкохол+цигари-жалък символ на множеството българи

84

asdfg

преди 12 години

Най-хубавата ракия, която съм пил е от смокини. Но излиза, че то не било ракия, интерсно как е правилно да го нареча :ДДД

83

ii

преди 12 години

Скоро вкараха човек в затвор за една цигарка марихуана ... която разте по полето.Сега очаквам да вкарат в затвора и някой за вкиснат буркан с малини - правил е малиново вино.

82

Б

преди 12 години

Промените във всеки закон, морално трябва да се съгласуват със заинтересуваната страна - с производителите! Допълненията (Анексите) към законите трябва да се обсъждат до създаването на съответният закон, а не както у нас е практика, пишем нещо, а после го поправяме!ЗАКОН е сложно понятие!Моят дядо казваше:"- ЗА.КОН е бариера, която лъвовете прескачат, змиите пропълзяват, а само конете се спират!"Сега навярно е дошло времето да променим наименованито от ЗАКОНИ на ЗАОВЦИ!

81

ракиджийката

преди 12 години

хихи, ето решението - ще правим деца за да можем по повечко тона грозде да слагаме.

80

@

преди 12 години

При нарушения масивите на нарушителите ще бъдат изкоренявани-то щото има много земеделие у нас,та ,нека бе ,нека да изкоренят ептем всичко,ехххххх гадове бе.уикипедия:,,Отглеждането на културно грозде започва преди около 6,000-8,000...гроздето от древността е използвано като храна, лекарство, лек за отмора и забавление...Захарите в гроздето глюкоза и фруктоза, навлизат направо в кръвта и се усвояват бързо от организма.Захарите в гроздето глюкоза и фруктоза, навлизат направо в кръвта и се усвояват бързо от организма.Гроздето е богато и на витамини C, B и провитамин A, които укрепват нервната система, стените на кръвоносните съдове, костите, ноктите и имат благотворно влияние за зрението. Наличието на много калий подкрепя сърдечния мускул, отделя излишните течности, затова гроздето и сокът му се препоръчват при високо кръвно налягане, прекарани инфаркти, атеросклероза, артрити, подагра, камъни в бъбреците или в жлъчката. Магнезият, калцият, фосфорът, желязото, помагат за лечение на рахит, за изграждане на младите кости и зъби, предпазват от анемия. Багрилните вещества в гроздето имат съдоразширяващ ефект, което предпазва от инфаркт.

79

ТОТЮ

преди 12 години

Поне компот от грозде ще е разрешено.

78

axaxx

преди 12 години

щом "Държавата" реши, че вино може да се произвежда само от винено грозде трябва да затворят всички винпроми.... там определено виното се прави от спирт,оцветители и есенции..а относно ракията на сливовата домашна какво и е не мога да разбера,че трябва да пием само гроздова? :) + това какво е 1 тон грозде на човек... аз вино ли да си правя,ракия ли ? как ще изкарам годината като дойдат аверчетата с какво ще ги черпя ? то тоя 1 тон грозде ако съм сам ами като дойдат гости? :)

77

Пияница

преди 12 години

След като Албанската ТИКВА реши проблема с магистралите,сега започва да оправя язовири и пиячката.Всички нормални хора в някакво количество в България употребяват алкохол.Въпроса е колко и доколко е квалитетен?За последното ней-компетентен бе Цар Киро/Кирил Рашков/.Домошарката в нашата татковина е била винаги на почит.Затова ние християните поливаме гроба с вино,вода и ракия.Аз бих добавил :Идват избори-ГЕРБ извън закона.

76

портокал

преди 12 години

Хора, коментирате,ама сте подведени от тъпата статия, която представя само част от нещата. Плодовата ракия също е регламентирана, не се притеснявайте.

75

Б

преди 12 години

Кога българските парламентаристи ще приемат "Закон за хранителните продукти", който строго да указва:- Че сирената с плесен могат да предизвикват тежки алергии и хранително неразположение!- В съответния продукт няма ГМО!- Надписите на етикетите трябва да са с размер достъпен за четене от хора с лошо зрение (особенно възрастни)!- С голям шрифт и съответна индексация да е указано, че продуктът е произведен в България!- С голям шрифт да се описва съдържанието (състава) на продукта!

74

Ne e werno!

преди 12 години

Сериозно! Ракията само от грозде?!?!?!? Е тва е порив на герберлив изпран мозък!!! И петелът - безгръбначно!А сливовата, кайсиевата, крушовата и дюлевата, бе ***!!!!!! Боже, защо ме наказваш да съм българин?????

73

Багериста

преди 12 години

"При нарушения масивите на нарушителите ще бъдат изкоренявани" - абе, ей-й! *** НЕЩАСТНИ ! А за вашите обмислени нарушения и престъпления срещу Българския Народ, можем ли да ви изкореним вас там от Парламента, и да ви заровим с главите надолу, плевели проклети !

72

Б

преди 12 години

Най-поле нашите дупедайци управляващи посегнаха и на вековните традиции на българина (на своите избиратели)!Домашното винопроизводство и казаните явно пречат на гооо...лемите винари от Франция, Италия, Испания и Германия да си подават стоката у нас!Какво бе господа Евро-получващи ще бъде следващото ви антибългарско решение:- Да забраним готвенето на боб-чорба в българкото семейство?- Да забраним баницата на новогодишната трапеза?- Да забраним мартеничките?- ИЛИ въобще да забраним България?

71

За релакс

преди 12 години

По 1 тон на човек грозде и по 2 корена марихуана на член от семейството. Това е моето предложение. Дано да доживея да го видя в законодателна рамка. Анин!