152

SAVCHO1950gdg

преди 12 години

БРАТСКИЯТ КИТАЙСКИ НАРОД ГИ ЧАКА ДА ВТАСАТ ЗА ДА ГИ КУПИ И ДА СЕ СВЪРШИ С ТОЗИ ГЛУПАВ И ИЗВРАТЕН СВЯТ !!!

151

демоНкрация

преди 12 години

федерален резерв печата долари на американското правителство, които трябва да връщат със лихва.. същото положение е и със БНБ..дават пари на заем със лихва на нашето правителство. доказателство че от БНБ не е останало нищо народно.. погледнете си левчетата и някой да каже къде пише че са собственост на Р. България..пише че са собственост на Българска "Народна" Банка, която не е собственост на Народа

150

BG

преди 12 години

за 171, едва ли ще стане. Не знам дали знаеш, но почти цяла Азия вече е бездоларова зона. Или са изключили долара от разплащанията си, карат в национални валути. Търговията с петрол, беше задължително в долари, вече не е. Русия за година си стопи доларовите резерви от 162 на 92 млрд (цифрите са подобни, не помня точните). А САЩ се оказа, че голяма част от БВП са финансови услуги т.е. кухи дейности.Те сега печатат безконтролно пари и са далеч под нулата. Войните не помагат. Надежда няма.

149

Венелин

преди 12 години

до 171Аз не правя анализи като теб - казвам то на базата на пророчествата на Нострадамос и Ванга. За първия да сега не е установена грешка, а и Ванга има много голям процент на осъществяване, така че...

148

до 171

преди 12 години

В момента движещите сили са в Китай. Ако сащ рухне, най-много да се разцепи на отделни държави като СССР. И ще спрат всички войни по света. А на нас няма да ни пипат торентите. Ех.... мечтииии...

147

Анонимен

преди 12 години

кораба Титаник тоест самата Америка все още се държи над водата но докога така ?!))иначе това ме радва ,най големия *** на света умира а с него проблемите на половината страни от света .

146

до 169

преди 12 години

Няма да рухне, защото след САЩ половината свят отива по дяволите.Ако рухваше, щеше да се случи преди време.15 трилиона е колосална е практически неизпълнима сума.Просто по този начин чрез задлъгняване се прокарват рестрикции и закони, които служат именно на тези кредитори на държавата.Нещата ще и текат като до сега - пари, пари, криза. Само дето кризата ще е по-тежка всеки път, последвано от ново ограничаване на правата на хората със закони и споразумения за елита.Това е, просто и ясно е

145

Анонимен

преди 12 години

159, искаш да кажеш колко добре се чувства една фирма до шия затънала в дългове, които не може да връща. Май фалит му казват. Да си чувал за дефолт и колко пъти САЩ го отлагат с вдигане на тавана на дълга. Че вече никой не им иска скъпоценните книжа, защото може да не си получи парите. Къде е хубавото. И да се гордееш с това, малко е смешно. Вземат кредити, за да плащат лихви и други кредити. Не беше ли така при пирамидите.

144

Венелин

преди 12 години

САЩ са една куха пирамида, която скоро ще рухне!

143

Анонимен

преди 12 години

като кажа например че не ме кефи макдоналдс, щото от тях ставаш средно статистическа ***------------------------ Ами не го казвай, то и без това не е вярно. *** се става от седене пред компютъра.

142

Анонимен

преди 12 години

Не ги мислете, с АСТА ние ще ги кредитираме, като кажа например че не ме кефи макдоналдс, щото от тях ставаш средно статистическа ***. За това изказване ще ме глобят с няколко хиляди долара и макдоналдчетата ще оцеляват - на наш, ваш и свепланетарен гръб!

141

Анонимен

преди 12 години

BRAWO 159EDIN 4OWEK E SMETNAL I RAZBRAL,4E DULG USA PO4TI NQMAT WUN6EN, A WUTRE6ENA EU-WSI4KO DULVAT NA USA AMA PREZ BANKI ,KATO IZKLU4IM ANGLIQDOBRATA STARA LEIDI ZNAE KAKWO PRAWI-SLED 2-3 GOD 6TE DRUPNE NAPRED,KAKTO WE4E USA DURPAT,AMA EU GI SPUWATA NIE TUK DA MU MISLIMUSA SA SUPER SEGA,AMA IM TRQBWA SLAB DOLAR

140

Анонимен

преди 12 години

САЩ могат да се спасят само, ако произведат в бъдеще повече стоки от тези 15 трилиона долара дълг сега. Ако не успеят, ще трябват да теглят нови заеми или хиперинфлация и тя вече се усеща в цената на петрола и златото, които поскъпнаха рекордно спрямо долара и долара съответно се обезцени рекордно.

139

до 159

преди 12 години

КОлега и такива *** ли има?Незнаех-*** явно се самоклонират....

138

breneke

преди 12 години

Американците не ги мислете-ще се оправят,защото имат силна икономика и нямат Български олигарси-комунисти,които ни опразниха джобовете при бандитския преход.Бизнес в България не може да има за обикновения човек при РАЗОРИТЕЛНИТЕ високи лихви на ЛИХВАРИТЕ .

137

Анонимен

преди 12 години

В един момент се оказва,че всички държави дължат милиарди-интересно на кого?На Господ или на подчинените му.Иконимиката е най-фалшивата "наука",прости работи и истини,казани завоалирано със смешни формули за да се даде вид на нещо тежко и важно.Така и не видях поне една прогноза на "великите"макро-микро икономисти да се сбъдне.Една криза да бъде предсказана.Курс на една валута да е бил поне малко уцелен.Иначе важни надути празнодумци си пълнят гушите беаз да си мръднат пръста.

136

Анонимен

преди 12 години

Има разлика между вътрешен и външен дълг. САЩ не могат да събират вече вътрешен дълг от населението си, което също е задлъжняло рекордно. Тогава на САЩ им остава изхода да трупат външен дълг към Китай, Япония, Русия, ЕС и Бразилия.

135

Анонимен

преди 12 години

Русия не държи американски дълг, Русия има да взима... Дълг ДЪРЖИ този, който може да си го вземе, а който само подсмърча отстрани не се казва, че държи. Просто кротичко и уважително се усмихва и... туйто.

134

КоНпетентен

преди 12 години

Мое ли сте толко некомпетентни, бе, да ви *** майката! Да ме карате да се излагам да пиша тука коментари да ви отварям очите...

133

Питанка

преди 12 години

Русия държи американски дълг на стойност $89.7 billion , либийците имаха май към 30 млрд . долара официално (джобни пари ?) ама им ги ................ свиха , Бразилия над 200 млрд. ,но най чудното е как Тайван има $149.6 billion и резерви 400 млрд. щ.д.