165

Анонимен

преди 12 години

181Заплатите в София не ги плаща държавата или общината. Плащат ги частните фирми.

164

some

преди 12 години

ДО 181: В момента данъците събрани от София не отиват на 100% за града, ами се разпределят и за останалата част от България. Всеки който си плаща данъците в София е донор за останалата част от БГ

163

ШОПА

преди 12 години

Я У СОФЕА ХОДИМ САМО ПО ГОЛЕМА НУЖДА !

162

Европеец

преди 12 години

Заповядайте в Търново-културен град на еснафи без никаква култура!!!

161

Бездомно куче

преди 12 години

В София ние бездомните песове живеем най-добре. Другарката учителница Данчето Фандъкова се грижи много за нас и затуй цяло лято не оставяме софиянци да спят, хапем ги редовно, ако не слушат, п.каем и с.рем навсякъде и допринасяме София да е най-добрия град за уличните кучета!

160

dylboka provinciq

преди 12 години

e kak няма да е най - добър град за живеене София , ами колко парички от държавният бюджет се отделят за София и колко за по малките градове . Какви заплати вземат Софианци и какви са в малките градове ? е защо се сърдят тогава че се напълнило с провинциалисти ? Да се сърдят на ония в парламента ! Aко се разделяха парите както трябва софия шеще да е тих малък град , ама . трайте сега ..........

159

Немеца

преди 12 години

ДО 160Правилно си напипал проблема. Всъщност той е ясен за всеки разсъждаващ индивид в България. Не може България да няма ясна политика за развитието на икономиката си. Не са виновни хората, че държавата не им осигурява конституционното право да се трудят. Още по-малко са виновни, че хората са станали некултурни и необразовани - просто обществото ни в тази мизерия озверя и изпростя. За жалост промяната на манталитета ще отнеме поне толкова колкото сега - 20 години, ако се започне от сега.

158

Nemeca

преди 12 години

До 176Абе лапе, вземи се в ръце. Много се изнежихте днешното поколение. Мръзнели били. Лятото им било топло. Еми стойте си *** и необразовани. Само, че после ще искате всички да карате мерцедеси и бмв-та. Ама то с копане няма да можеш да ги изкараш. А пък с такова отношение и копане няма да научиш. Както казваха в един български филм - "Като ти е студено си събирай хлад за лятото".

157

Анонимен

преди 12 години

tia vsichki na edin avtobys i da se izdaviat v rekata.s kvo e po dobra sofia che tam sa sabrani predatelite izmenicite na rodinata koito mamiat lajat i kradat i izpolzvat tryda i naivnosta na naroda .az lichno bix gi sastrelial tia vlechygi.

156

Анонимен

преди 12 години

А ПЪК НИЕ СМЕ В ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ.......ПОЗДРАВИ ОТ ВАРНА.....023

155

БЕСЕН СОФИЯНЕЦ

преди 12 години

Най-добър друг път !!!Ей сега точно тръгвам към училищем в 6 и половина сутринта ! ЩЕ изляза в нереалния *** студ, на непочистените улици, и ще чакам забавения от студа транспорт, за да отида в училището с намален бюджет за отопление, където ще зъзна до 1 и половина, и ще съм тотално принуден да мина през още по бавния транспорт за да се прибера вкъщи, където ми е мястото при -15 градуса температури !!!!!!!!!!!!!*** !@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

154

марко-1

преди 12 години

Фандъкова, не се ли срамуваш от протекциите на журито?Но ти така си свикнала да си протеже на Б.Борисов.Да ти е честито неудобството от фарса на анкетата!

153

Sf

преди 12 години

Имах предвид всеки град с по над 1 милион жители....

152

Sf

преди 12 години

А бе не че нещо ама...всеки ми сравнява София със Ню Йорк или Париж и ми вика колко било мръсно в София. Смях в залата бате, тея хора никога не са били в тия два града явно, а аз съм живял по 1 година във всеки и определно мога да кажа че София е по чист град. Навсякаде по света всеки град с под 1 милион жители е мръсен тва е. Всички тука дето скачат против София са си селкси душици дето не са свикнали да живеят в град с толкова хора.Кучетата и *** са проблем на БГ,не София

151

Анонимен

преди 12 години

Абе, а като не ви харесва София, защо по дяволите сте тук?!? Хайде, багажа и на село, да копаете картоф, а не всички да ми се пишете програмисти и всякви други комп. гении. Половината от вас долни селяци не знаете, от къде се реже хляба, ама претенциите ви са до небесата, и после всички хайде на чалга. Поради тази причина София не прилича на нищо, щото като дойдете, хвърляте, цапате и после..недоволни. Ами, останете си на село и си серете в дворовете. *** паплачта долна

150

Анонимен

преди 12 години

Проблемите на софиянци идват от цялата ***, която напира да стане граждани. Идват тук и се развихрят, правят всякви зулуми, и после, защо ние, софиянците мрънкаме. Ами защото не искаме някви празноглави чалга *** да идват в града ни и да го правят на ***, която е в момента, защото ние, софиянци не искаме вашите сакове с компоти и туршия да се изхвърлят зад блоковете в Ст. град. Писна ми като питам някой от къде е, и той вместо да ми каже от кв. Дружба напр., да каже от Книежата.

149

provincialista

преди 12 години

Само не разбрах защо софиянци все обвиняват другите за проблемите си?!... до манталитет ли е не знам :(Само чакам да си завърша следването и да се разкарам от гнусната София!А за измислената класация на две от най-продажните медии в нашата мила България просто нямам думи. Просто жалък опит на ГЕРБ да вдигнат рейтинга на определени кметове...И да завърша пост с една мисъл на Ърнест Хемингуей : "Всичко, което е далеч от морето, е провинция"

148

Def

преди 12 години

До 156, Ето 156 е поредното доказателство, не му харесва София но и той си е довлякъл селският *** тук , да цапа, да се бута в градския, да заема едно работно място / може и две/, *** му да заеме едно място в детската и т.н. Айде бързо на Централна гара и друм. Всички провинцялисти сте такива: отидете на гости пък започнете да се оглеждате да онодете домакинята.

147

София ли?

преди 12 години

София в последните години е презастроено, пренаселено със селяци гето, които донесоха гадните си селски навици и в София-простащината, чалгата, арогантността, неспазването на никакви правила и липсата на уважение към никого и нищо! Улиците са разбити и кални или прашни, въздуха също, няма паркове, няма инфраструктура за толкова хора и т.н. Кое точно му е най-хубавото на този град, ако някой знае да каже?

146

Българин

преди 12 години

И кое е най-доброто за живеене на София? Гнусните *** гета ли - или отвратителните каруци дори по най-централните булеварди? Презастрояването и чезнещите градинки и паркове? Трафикът, Студентски град, селянията? Уличните ***? Кметицата-селяндурка? Лъскавите молове, никнещи като гъби в съседство с цели квартали без канализация - в 21 век? Дупките по улиците, разбитите тротоари?Аз съм Софиянец, но намразих София в последните години - това вече не е моят хубав град !!!