62

Наблюдаващ

преди 12 години

67-ми, ти ще отидеш ли да си разсипваш белите дробове и да бачкаш като кърт за 1000 лв? Те какви са - балъци ли? И като свършат балъците кой ще ти копа въглищата, след като управниците ни се дупеха и затваряха блокове на АЕЦ?!*** народ, ей...

61

rumen221

преди 12 години

НЯМА ДЪРЖАВНО НЯМА ЧАСТНОПОВЕЧЕТО РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА КАТО ТЕЗИ В МАРИЦА-ИЗТОКОТКЪДЕ НИ ПРАТИ ТЕЗИ *** Чуйте ги само...:"... - Инж. Танев като представител на работодателите заяви, че стачката няма основание за провеждане, особено по икономически причини..."Какво ни казва този свръх-либерал:- Какви неблагодарни работници... сърдят се, че вземат три пъти по-малко пари от гърците, при същата производителност... неблагодарни глезльоци!Така е при свръх-либерализма ПО-СИЛНИЯ ФИНАНСОВО, ИКОНОМИЧЕСКИ ИЛИ ЧИСТО СИЛОВО Е ВИНАГИ ПРАВ!!!Помислих, че този ОТКРОВЕН ФАШИЗЪМ ИЛИ РОБОВЛАДЕЛСКО ПОВЕДЕНИЕ Е СЛУЧАЙНО НО, НЕ Е ЧУЙТЕ ВОЖДА МУ БОКО: - миньорите получават от порядъка на 2300 лева заплата едни от най-големите заплати. За Нова година им изплатиха 1300 лева бонуси, плюс за храна, и какво ли още не"КАКВО КАЗВА ФЮРЕРА И ГАУЛАЙТЕРИТЕ НА МИНЬОРИТЕ/РАБОТНИЦИТЕ ЕВРЕИ: - НЕ СТИГА, ЧЕ НЕ СТЕ ГЛАДНИ..., АМИ ИСКАТЕ И ДА СТЕ ОБЛЕЧЕНИ... НАКРАЯ, ГЛЕЗЛЬОВЦИ ТАКИВА, ЩЕ ПОИСКАТЕ И ДА СТЕ И ОБУТИ... ЕГАСИ ГЛЕЗЛЬОЦИТЕ... ДА ЯДЕТЕ ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН ВИ СТИГА КУЧЕТАТА ЯДАТ ПО ВЕДНЪЖ!ТАКА Е:- МИНЬОРИТЕ/РАБОТНИЦИТЕ си мислят, че живеят в Държава с ДЕМОКРАЦИЯ, а то било ЧИСТ ФАШИЗЪМ!!! - НИЩО НЕ РАЗБИРАТ, тези ***, ОТ ДЯНКОВИЯ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ...:- МИНЬОРА/РАБОТНИКА ИМА ПРАВО ДА РАБОТИ, А ЧОРБАДЖИЯТА МУ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА МУ ПЛАЩА САМО КОЛКОТО ДА НЕ УМРЕ- ПРИ КАПИТАЛИЗМА ТРУДА БИЛ СТОКА АЙДЕ ДЕ!!!Е! ТЕ ТОВА Е, СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ ИЛИ ГО БЪЛКАМ С ФАШИЗЪМ - на който не му харесва терминал-2!!!

60

rex

преди 12 години

Като не ги "кефаят" заплатите ....... чергата на суджук и чорбаджията друг ...... е казал народа. Не е лесно да работиш там ... ама на фона на общата мизария .... извинете.. не говорим за неизпалтени заплатии говорим за БОНУСИ и още Ми че те утре могат да поискат и 5 бинки чисто без бинусите да вземат. Алоооу! Миньорите ако сте свиканли да сте миньори .... що не се забиете дълбоко под земята да видите какво е там и колко пари ще ви дадат? Ама питам накрая КОЙ ГИ ПОДКОКОРОСА ТЯХ ЗА СТАЧКАТА? А?

59

bg

преди 12 години

Abe ToTo ot koe selo si kato poskapva vsi4ko koi e vinoven a zaplatite ne se vdigat pak minorite li be selak prost..

58

анонимен

преди 12 години

към 54 ами кат си бил там що избяга бе що не стоя там че сега да взимаш гооооооолямата измислена заплата от г -н борисов

57

Анонимен

преди 12 години

тото ако нямаше стачка токът нямаше ли да поскъпне аман от *** народ

56

D.Ivanov,Sliven

преди 12 години

Vsichko e naglaseno.Parvanov,Stanishev,Kutev,Maya,P.Dimitrov,Mestancheto,Siderov,i ostanalata orda plue i hrachi,stoto sa bez vlast.A dovechera i Trifonov s bandata mrasni glavi.....

55

аз

преди 12 години

абе ти в час ли си бе там се работи на смени що изобщо коментирате кат и представа си нямате да работниците в калта си носят лаптопите под мишница

54

Куку

преди 12 години

Е как като стачкуват някои чатят тука,бре! Усещам как транспортните фирми ще си получат парите от стачкуващите...

53

Анонимен

преди 12 години

Да им дадат по 1000-та лева и после да ги уволнят един по един и да ги сменят с други, дето и за по-малко ще работят.

52

Анонимен

преди 12 години

"Работниците в дружеството настояват да се,изпълни подписаното споразумение ,като получат допълнителен бонус за високи производствени резултати, да се подобрят условията на труд и модернизира оборудването."Такива неща не се полагат на работници !Те не са хора и трябва само да съществуват и да робуват на комунистическия начин на мислене !

51

Анонимен

преди 12 години

Каквото са си изработили хората трябва да им се даде това е положението прави са си защото на всякаде работодателя гледа да прецака работника.на всички ни е ясни така че всичко е празни приказки.

50

до 51

преди 12 години

ПОДПИСАНО Е СПОРАЗУМЕНИЕ,КОЕТО РАБОТОДАТЕЛЯ НЕ СПАЗВА ! Не се отделят и средства за КАЧЕСТВЕН ремонт на съоръженията!Това е причината за стачката ! Толкова ли е сложно да се проумееш този ФАКТ !!!

49

дилян добрев министъ

преди 12 години

Ако сега се съгласим да платим исканите от миньорите от "Мини Марица-Изток" бонуси за годишното преизпълнение на плана за добив на въглища, то след няколко месеца те отново може да поискат нови доплащания. Така заместник-министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев коментира мнение на депутат, че ако миньорската стачка продължи още седмица, то загубите ще надминат исканите от миньорите бонуси.

48

никой

преди 12 години

В ада до казана с българи нямало дявол!ДОКАЗВАТЕ го с коментарийте си до тук.ВИЕ НЕ СТЕ Българи!!!

47

до 47

преди 12 години

Ако бях "умен ", като тебе отдавна да се бях самоубил

46

министър

преди 12 години

Явно директорите яко са настъпили личните интереси на синдикалните лидери. Възможно е някой да е платил на видните синдикалисти, за да доведат предприятието до фалит и то да бъде приватизирано на безценица. Важното е, че никой не мисли за интересите на работниците, макар че уж действат в техен интерес.Искането за по 1000 лв. бонуси е стръвта, която да накара хората да стачкуват - иначе едва ли биха застанали зад водачите си, ако знаеха истинската причина за стачката.

45

До #46

преди 12 години

Имам към теб един въпрос: ти по рождение ли си *** или впоследствие затъпя? Тук е форум, всеки си изказва мнението без да обижда другите участници, а ти влизаш с миньорските ботуши и вълнената дреха и веднага започваш да се държиш като прасе! Ако смяташ,че си грубото си държание печелиш точки за стачката, много се лъжеш. Що не ходиш да си носиш *** и сините профсъюзни байраци и да ни освободиш от присъствието си , *** с глупаците! Не вземат да ви заменят с хора, които искат да работят, а вие да си стачкувате още 1-2 месеца, след което мноого ще има да се оглеждате за работа! Миньорски ***!

44

до 45

преди 12 години

Още много неща ще ВИДИШ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН при положение ,че си много *** и искаш канчето и на другите да е празно,като твоето !Ти ,като не си взимал такива пари и другите да са ,като тебе ли ???

43

Анонимен

преди 12 години

Миньори, да ама не. Къде ви е миньорлъка бре ???? Влизали ли сте на 200-300 под умрелите че се наричате миньори. Аз съм бил миньор и съм влизал. Но на заплата 3 пъти по малка от вашата и за компенсаций като вашите съм виждал през крив макарон.