141

ЦАРЧЕТО

преди 12 години

1.В САЩ се добива газ на големи разстояния от градовете. 2.Да се подпише договор за проучване на газа и толкова.Получават си парите и чао.3.А добиването да го правим ние и той да е наш.А не да ни го продават нашия газ.

140

RedmoonZ

преди 12 години

Бойко очудващо бързо се вслуша в народния глас, въпреки поетите ангажименти (взетите пари). Това не само намирисва ами направо смърди. А Шеврон пак щял да си работи, ама по стандартния начин...От това нещо аз разбирам, че янките ще си фракингват колкото си искат, а за пред хората ще е уж друго. От кого очакваме да контролира какво точно прави Шеврон? От българската полиция? Айде моля ви се...Та простете ми че не съм въодушевен от тази страхотна новина!

139

човек

преди 12 години

иззе хидравличния чук , нали тези *** гербави ги допуснаха да рушат природата ни ?

138

info

преди 12 години

Здравейте, досега не съм коментирал, но не се стърпях. Препоръчвам няколко филма и инттервюта. Умишлено не съм посочил линковете, но можете да ги потърсите"Gasland" - ам. док. филм"Опасен ламтеж FrackingGefährliche Gier 2011" - немски на телевизия ZDF"До_какво_води_добивът_на_шистов_газ_в_Германия" -на телевизия ARD"Треска за газ Gasrausch__2010 " - немски док. филм"Нина Дюлгерова за шистовия газ" - пресконференция и анализ"Защитниците на шистовия газ в Бг са платени консултанти н

137

outsider

преди 12 години

Заглавието на статията е подвеждащо, както и това, което се внушава от телевизионните студия. Правителството не е "иззело хидравличния чук от "Шеврон" Най-сетне министър Трайков си призна, че на Шеврон било дадено разрешение да прави проучвания за нефт и газ, като не е уточнено каква технология фирмата може да използва (т.е. ако иска, да налива химикали и да прави хидравличен удар). Така че нищо не е приключило. Очаквам утре ГЕРБ гласуват мораториум за 6 месеца и тихомълком Шеврон да опита пак.

136

до 166

преди 12 години

Е то и това оставаше - да ни наводнят шиптъри... тогава наистина щеше да има улични барикади, от шиптър по проклето нещо на балканите май няма.

135

outsider

преди 12 години

До 164: Въпреки че не съм почитател н Иван Костов, най-вече заради начина, по който правеше приватизация, това, че не пусна албански бежанци у нас трябва да му се признае за голяма заслуга.

134

анонимен

преди 12 години

Докато ние си приказваме , телевизията на братът на бившия Президент П.Стоянов задава следният въпрос Искате ли България да бъде икономическо зависима от Русия????Не, не искам , но не и с цената България да стане гаден български ***

133

Луцифер

преди 12 години

Големият мъжкар Боко не посмя да направи един труден ход! Само по течението.Спомнете си какви непопулярни решения трябваше да вземе Костов и изобщо не му мигна окото. Страшен натиск от НАТО да приемем бежан ци от Косово, Натиск от Русия да си отворим въздушното пространство и тогава войната щеше със сигурност до се пренесе у нас. И на двете супер сили твърдо НЕ!!! Това е политик, министър председател, който пази държавата си а не мисли само да остане на власт...Хайде сега включвайте плювалниците. Луцифер

132

Анонимен

преди 12 години

вън от Родината

131

Анонимен

преди 12 години

В проведени неотдавна публични слушания в Конгреса на САЩ не друг, а Лайза Джексън, ръководител на Агенцията за защита на околната среда на САЩ призна, че "няма доказани случаи, че фракинг процесите са имали влияние върху водите. До този момент в света няма случай на свързани явление между сондажи за добив на шистов газ и обогатена с метан вода. Бумът на шистовия газ в Америка допринесе за това цената на природния газ да падне близо четири пъти от над 550 долара за хиляда куб.м до 150 долара

130

Распутин

преди 12 години

Бойко Борисов е не дотам умен и твърде неинтелигентен човек, който след около година осъзнава глупостите, които прави! Воден от нарцисизма си и желанието да се хареса е в състояние да бастиса БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА!СРАМ И ПОЗОР ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!Рано или късно предателите ще бъдат съдени! Първи в списъка е агент Гоцэ! ПОЗОР, ПОЗОР, ПОЗОР, САМИ СЕ САМОУБИВАМЕ! НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА ПОРОБИТЕЛ - САМИ СИ СЛАГАМЕ ХОМОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

129

Анонимен

преди 12 години

Пробваха "ва банк" нагло и директно, видяха, че този път номера им не минава и сега търсят друг начин. Хем да ни замажат очите, хем да си свършат планираните безобразияЩом като не е уточнено точно как ще ни цицат природните ресурси американците, този договор трябва веднага да бъде прекратен! Вместо това почват мънкания и мъгливи уговорки, колкото да се успокои народаСъщия като с ГМО-тата - най-нагло си пробутаха текстовете в Народното събръние и след скандала - не прекратяване а мораториум...

128

Анонимен

преди 12 години

Сега е време да се забрани добивът на нефт и газ.Те увреждат природата+-справка Сибир и Мексиканския залив.Газпром изляха огромни пари у нас.Това не можаха да направят в Полша,Естония,Унгария,Румъния,Китай.Да се закрие веднага БАН-учените уверяваха,че технологията не само е стара ,а е й безопасна.Занапред да се слуша тълпата-тя явно е по компетентна от академиците.Достатъчно беше само да се попита Газпром-"може ли и т.н."Казват хората НЕТ и въпросът е решен.*** народ-слаба държава.

127

Анонимен

преди 12 години

ДА на шистовия газ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

126

Анонимен

преди 12 години

Не на фашистовия газ и на Шеврон в БГ намерете друга фирма да проучва за нефт

125

За 150

преди 12 години

Шистов газ е природен газ добиван от шисти, *** такъв! А единствената държава въвела със закон забрана за добив на газ от шисти е Франция! В САЩ и Канада няма каквито и да е забрани и всеки може да го провери на страниците на съответните държавни организации ангажирани с опазване на околната среда! Айде стига сте лъгали!

124

Анонимен

преди 12 години

Да вярно в САЩ и Канада дупчат яко и взривяват под земята ама там територията е огромна.Само един щат е ПЪТИ по голям от цялото БГ.Къде ще ми сравнявате онези гиганти с нашата страна където от едната граница до другата е няколко часа път с автомобил- за толкова време там не може да излезнеш от щата.Може да си цапат огромната територия колкото искат територията им е голяма колкото Европа- населението едва 1/3 та.Та те направо живеят самички в огромна земя фрашкана с богатства.Как няма да са добре

123

Анонимен

преди 12 години

EEE браво. Най-накрая нещо адекватно от нашето правителство. Цял свят знае че тази технология е опасна вредна и ***.Освен това някои казват че предизвигорнеш тваква земетресения.Което не е съвсем лишено от истина щото причините за земетресенията са все още загадка а природата е крехко и балансирано нещо.Бутнеш там чукнеш тук горнеш тва резнеш онова и после всички "фащаме вълната". Трябва разум и мяра и човещина.Не брутална алчност и твърдоглавие.Те винаги се наказват по един или друг начин.

122

до 148 от славянин

преди 12 години

Като е толкова ''безвреден'' добива на този газ защо в 16 щата на САЩ, Канада, Швейцария, Франция и други страни добивът му е забранен, хайде смени си ''чипа''от времената на студената война, фирмата ''Русгеоком'', която дупчи за шистов газ в село Рогозина е РУСКА! Протестът срещу шистовия газ е екологичен, не политически и идеологически!