192

ужасена

преди 12 години

ние сме от малкото държави, които не са застрешени от смъртоносни земетресения, торнадота, цунамита и урагани и все пак не можем да спрем да се самоунищожаваме!Не проумявам тази омраза!Толкова красиво дете, с чист поглед и ангелско лице, как може да го убиеш, дори за всичките пари на света!Какво очаква нашите деца?До 18 годишна възраст ли да ги взимаме от училище,тренировки и срещи с приятели?Как да обясня на детето си, че го отглеждам в зверилник?Цял живот ли да му се извинявам,че живеем тук?

191

pi4

преди 12 години

ti si BRUTALNO PROS...

190

BRUTALNO LIGAV

преди 12 години

КАК ВКАРА ПАТРОН В ЦЕВТА С БЕЛЕЗНИЦИТЕ?????

189

Наблюдател

преди 12 години

Кой е Борислав? Какво общо има убийството на момичето с изнудването за откуп на този Борислав! Тук има нещо невярно - тук има нещо скалъпено! " ... Борислав, който пък е приятел на сестрата на Мирослава." Пука му на Борислав за сестрата на приятелката му - за Мирослава! Защо лъжете! Нищо подобно не се е случило! А тези, които са удушили момичето, трябва да бъдат осъдени и обесени! Иначе престъпленията в България ще се множат! И какво значи "килър"?! Вие български език не знаете ли! ***!

188

Дам

преди 12 години

Хубаво спретната лъжа! Как така е убита половин час след отвличането? Елементарна сметка за отиване до някъде на светло ,писане на писмото , разговор по телефона и пр. е доста повече време. Ако убийците са толкова близки до семейството щяха да знаят ,че на практика парите са на жена ,която е възрастна и евентуално ,може би ,ако сестрата се омъжи , ще бъде някаква роднина на семейството на Мирослава. Можела е да не даде нищо ,както е и станало... Второто писмо е след месец ,от кой е писано?

187

ypp

преди 12 години

Браво българи ! До тук я докарахме ... Цялостен разпад на ценностни системи и пр. НИЩО СВЯТО НЕ ОСТАНА В ТАЗИ СТРАНА,ОСОБЕНО ЖИВОТА !! Никой вече и пет пари не дава за него,дори и като е на младо перспективно момиче като Мирослава... Ноо той и без това НЕ СТРУВА ! Настоящето е ПЪЛЕН КРАХ,А БЪДЕЩЕ не се вижда. Ноо ПОНЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ/не за нас/ МАГИСТРАЛИ И ЩЕ СМЕ В ЕВРОПА !! ... с една малка подробност,вместо стойностните хубави хора ще останат тези,които печелят вота с кебапчета.../и пържоли/

186

отвратен

преди 12 години

Уникално красиво момиче,БОГ ще се погрижи за тези изверзи който погубиха това прекрасно Божие създание.Проклети да са.

185

Анонимен

преди 12 години

Естествено, че няма да иска да плаща откуп, тя не и е била никаква. Да не би някой от вас да е готов да извади просто ей така половин милион за чужд човек?

184

пишещ

преди 12 години

не мога да повярвам и че има хора, които нямат мозък дори да осмислят случилото се... за какво им е било да я убиват, ако искали пари, що за въпрос?! вие ако отвлечете съседката ако я пуснете с "чао" ли ще се разделите? друг е въпроса, че правосъдие няма да има, но принципа си важи. първо се информирайте после коментирайте. детето не е било уплашено до последно. какво се е объркало може и никога да не разберем, 2ма от 3мата свидетели неса измежду живите за да ни разкажат

183

Анонимен

преди 12 години

Добре че се е самоубил. Ако беше стигнал до съд съдията щеше да го пусне поради липса на доказателства. Самоубийството на тоя *** е най-доброто което може да се случи на опечаленото семейство. За съжаление няма да върне детето.

182

Анонимен

преди 12 години

Ама че си ***, като получат откупа и го върнат нали ще ги издаде защото ги познава. Само че *** речили да я убият по-скоричко за да не се главоболят с гледането и на скришно място.

181

Искам истината

преди 12 години

Хора! Никой не убива някого, ако очаква той да му донесе 500 000, нали? Не и едва час и половина, след като го е отвлякъл! И интересно къде и как се е писало това писмо от момичето... В тъмниците по ливадите? И що така са бързали да я убият? Просто няма логика. И т.н. "заподозрян" си го е пречукало МВР, лично, вероятно, за да не каже, каквото не трябва. Щото си го трепят преди да влезе в съда, предвидливо. Как им даде сърце два месеца да се туткат? Да лъжат? Откъде толкова наглост?

180

Анонимен

преди 12 години

можеха да отвлекат някой от тяхното семейство, това дете ги е спасило да няма отвличане. Но те не мислят така- не им била близка. Все едно слушам майката и сестрата на мъжът ми. Пък после- защо не ги уважаваш. Ами просто няма как.

179

Анонимен

преди 12 години

сложилите минус на 198, явно сте коравосърдечни по природа, а?

178

komentar

преди 12 години

abe vie ludite li ste, ne vijdate li kak vi zamazvat o4ite bez dori da se staraqt? 4e sme prost narod, sme, no igri4kite im grani4at s naglost. kak 4ovek, koito ne syjalqva za deistviata si 6te se samoubie? kak 4ovek, koito ima dete i obi4a jena si(po vreme na razpitite e kazal 4e ne syjalqva za ubiistvoto i edinstvenoto ne6to, koeto razvalq synq mu e systoqnieto na jena mu) shte gi izostavi?!?! i deteto i toi sa UBITI za6toto znaqt tvyrde MNOGO! mislete be hora!

177

Мери

преди 12 години

Зам.-директорът на института по психология към МВР Росен Йорданов пред БНР не пропусна да изтъкне, че напоследък детекторът на лъжата ДЛ помага на МВР да разкрива доста престъпления, неглижирайки факта, че полиграфското изследване не се признава от съда за доказателство и служи единствено като оперативен способ на полицията да се насочи или не към даден заподозрян. Обяснението на такова поведение на съда към полиграфа, чиято прецизност от няколко години е над 90%, е напълно обяснимо: гаранция,че ако не повече от двадесет съдии се изследват на ДЛ за коректността на произнесението от тях присъди, той почти през цялото време ще звъни, а след 12-15-та присъда направо ще изгори! При анализ на произнесените от ВАС присъди това ще се случи доста по-рано! Та затова чернодрешковците неглижират полиграфа като апаратура за доказване достоверността на фактите и твърденията. Ами нека А.Йорданова, Ченалова, трите съдийки от САС по решението за делото Килърите, Ангелова, Дончева от СГС да докажат дали произнесените от тях присъди/решения са базирани на закона, морала и справедливостта. Гаранция, че ДЛ ще започне да звъни още на 2-3-та фраза! А ако съдия Солакова от ВАС и съставът на ВКС , оправдал убийците на Чората, се подложат на тест на полиграфа, той още като чуе имената съдиите, веднага ще започне да звъни! А полиграфът е ценна апаратура, не е за съсипване за тестове за справедливи присъди на тези с черните тоги!

176

Анонимен

преди 12 години

Боже, пази България!

175

Анонимен

преди 12 години

Другото ужасяващо е, че имала доверие на убиеца си. Както и да възпитаваме децата си, ако обществото ни е болно, те винаги ще бъдат жертвата в такова общество на култа към парите, към мутрите и силикона. В такъв култ няма място за никакви духовни и нравствени понятия: те не съществуват. Страшно е като се замисли човек.

174

Анонимен

преди 12 години

Историята на това дете е покъртителна история за доверието и връзките между хората. Бабата, от която зависело да плати откупа казала: "Каква ми е Мирослава, ако ми беше от внуците е друго, аз не харесвам сестра й, имамем 6 милиона, но в имоти". Да, но това дете е задържано заради техните пари, може да плати с живота си, но няма значение не била близка на бабата. Това е ужасяващото, че близък на близък човек вече не е близък и повечето възрастни са като нея.

173

Анонимен

преди 12 години

Едно не разбрах, този с наследството трябва да даде парите, който обаче не е никаъв роднина на Мирослава. Обаче не разбирам, защо бабката не е искала да плати откупа за Мирослава? Нали са роднини, пък и от 6 млилиона 500 000 лева не са кой знае какво. Да не дава господ кандидат-роднините ти да приличат на тези. Да, ама момичето е убито заради техните пари. Човек е се пак, не котка или куче! Тези хора и да имат пари са бедняци. Другата причина е, че са знаели, че тя не е жива. А това е лошо.