10

звездна

преди 12 години

Не бива лекарския екип да измества родилката ,раждането и самото дете от фокуса.Крайно време е на раждането да спре да се гледа като на медицинска манипулация,защото това е Божествено дело!Много е важно кой и как посреща новата душа ,какво ще види това чисто създание за първи път.В България има и добри лекари,които са родени с мисията да помагат на хората,но има и такива ,които са прекалено заслепени от сребролюбие.Пожелавам на всички очакваши нов живот живи и здрави бебета и лекари -от първите!

9

звездна

преди 12 години

Раждането на нов живот е съпроводено от болка,така е било винаги!Но вече на това не се гледа като на естествен процес,а като на доходоносен бизнес.Суетнята на големият екип от лекари,сестри и акушерки превръщат този интимен момент в стресова ситуация за родилката.Качват те на магаре(доста неестесствена поза за раждане на бебе),осветяват те с безумно силна светлина,викат и се суетят около теб,забиват ти разни игли в ръцете.

8

звездна

преди 12 години

В по-цивилизованите страни жените раждат в болници,които не приличат на такива-атмосверата е спокойна,обстановката предразполагаща към релакс,с музикален фон и най-важното-ТЯ-Родилката е с другият отговорен за чудото ,което ще се случи-Бащата.Той е там до нея и тя има на кого да стиска ръката,когато се нуждае от подкрепа.В нашата страна е погрешна практиката бащата да се изолира от раждането на собственото му дете.Присъствието на реждането би направило връзката им...мигновенна!

7

Hola

преди 12 години

A Dobyr den ,predi vreme horata sa razjdali bez nikakvi bolki ,nikoi ne im e kazal che rajdaneto e predrojeni s bolki i vsichko e stavalo po estestven pyt ,dnes kato ti govorqt vsichki che tva bilo nqi-golemite bolki i kato te stresirat oshte ot predi da si si pomislil za dete ,kak da ti se otpusne do tolkova estestveno hansha che da rodish kato cigankite kakto vsichkite kazvat ,te ne sluchaino si gi razjdat tolkova lesno .....taka e vdneshno vreme nikoi ne moje da razgranichi negovata realnost

6

анонимен

преди 12 години

най прекрасното нещо от нашето съществуване е да станеш родител...разлюбваме човека до себе си...но не и детето си...така сме си устроени

5

Мария

преди 12 години

Напълно е права 4. В други страни се плаща на майката, че ще роди член на страната или нацията. Да има как , ама то го има вече в България ще се плаща и за ходене по биологична нужда. Не се е сетил Симеон Дянков да сложи въздухомери на българите. Дано да не го подсетят. Иначе ще имао Броячи за вземане на дъх срещу заплащане. Тихо приятели.

4

Истината

преди 12 години

Истината , без заобиколки за жертвите на млади майки и съотвенти новородени е античовешкия български патент "ИЗБОР НА ЕКИП". Другото е лафтология. Скоро роди дъщеря ми и изпитах на гърба си алчността на т.нар. акушери- лекари. Ако не си избрал екип ще те свалят от магарето за раждане та ако ще да пукнеш. Дори избраният екип идва за разраждане тогава когато му настъпи дежурството. Такъв канибализъм няма никъде по света. Нека има избор на болница ама на екип е глупаво колкото БОЙКО БОРИСАВ

3

Анонимен

преди 12 години

Много е важно в този момент някой да те успокои и подкрепи.Аз при постъпването в родилното за раждането на второто ми дете бях по-уплашена,отколкото за първото,макар че съм медицинска сестра/или точно затова/Когато видях коя акушерка е на смяна,се успокоих,защото знаех,че съм в сигурни ръце.Това чувство за сигурност е по-важно от всички упойки!Благодаря на акушерка Клингова от Разград!

2

ku4eto

преди 12 години

////За акушерството и активното раждане или защо ни е страх от раждането? ///...........защото ако не платиш на така наречените доктори няма гаранция че родилката и бебето ще бъдат живи и здрави..........господ да пази всички българки дето ще раждат и да им помага

1

мнение

преди 12 години

Страх разбира се и то от болката.....да не говорим,че докторята направиха комерсиално правото да родиш детето си по природните закони.