79

vinsbg

преди 12 години

Кой го е доказал това ?

78

Българин

преди 12 години

Доказтелствата за живота след смъртта са описани в Евангелието и живот на Исус. И двете са исторически доказани като мога да спомена че Христос е споменат в 14 исторически извора(Тацит, Йосиф Флавии....) извън Новият Завет. След като Исус бива убит, Той възкръсва от смъртта, и и живее с своите ученици 40 дена. Невярваш в живота след смъртта ама празнуваш ВЕЛИКДЕН, уникално!

77

thaddeus

преди 12 години

@БългаринДай доказателство, че има живот след смърта... А що се отнася до Бог, той съществъва благодарение на съзнанието, а Вселената не съществува благодарение на съзнанието. Което означава, че ако моето съзнание изчезне, и Бог изчезва а Вселената остава, защото тя е била и преди мен тук....

76

vinsbg

преди 12 години

Пак казвам по мое мнение, че това "Има ли живот след смъртта?" .. "съществува ли Бог, и какво всъщност е той".. и разни такива ще останат да вълнуват учените още дългоо след нас :)

75

vinsbg

преди 12 години

до 74 .. Компютъра пък защо :))

74

Анонимен

преди 12 години

Жената, Колата и компютъра са черна дупка за пари. Кво му е загадъчното ?

73

vinsbg

преди 12 години

Българин, не искам да влизам в спор, но не си прав.По тази логика за 2000 хил.години какви са доказателствата, че има Бог например?За живот след смъртта какви са доказателствата, че го има ?както се казва - никой не се е върнал от отвъдното за да каже...

72

Анонимен

преди 12 години

Запитали ли сте се кои са най-развитите цивилизации? Онези, които вярват в силата на собствения ум. Когато човек вярва в ума и способностите си, той е отговорен за делата си, а от тук и за околните. Когато човек е слаб и безволеви, той отказва да понесе отговорност за собствената си слабост, да запретне ръкави и да работи здраво. Безволевите хора имат нужда от бог, който да им служи за оправдание и отдушник. Интелигентните хора имат нужда само от вяра в себе си!

71

Българин

преди 12 години

Какви са доказателствата на Хокинг, че няма живот след смъртта? Какви са научните доказателства че няма Бог? Предполагам че той е пребродил цялата вселена и никъде не е открил Господ браво на такива учени с такива доказателства.

70

КОЛКО Е ПРАВ...

преди 12 години

ЗА ЗАДГРОБНИЯ ЖИВОТ. АКО ПАРИТЕ /6000 ГОДИНИ/ ДАВАНИ ЗА СТРОЕЖИ И ИЗДЪРЖАНЕ НА ЦЪРКВИ, ДЖАМИИ И ДР. ХРАМОВЕ И ТАРИКАТИТЕ В ТЯХ СЕ ИЗПОЛЗВАХА ЗА БЛАГОТО НА ХОРАТА ОТДАВНА ДА СМЕ СТАНАЛИ СВРЪХРАЗУМ В НАШАТА ГАЛАКТИКА.

69

vinsbg

преди 12 години

Няма нужда от такива спорове, който ги има от както свят светува и със сигурност ще ги има и след нас.Живеем в демокрация.Всеки може да изказва всякакви теории, както и всеки може да ги оборва.Някой се доказват по-бързо, други се доказват след поколения.Ако ви попита човек за какво всъщност спорите едва ли ще дадете адекватен отговор :)

68

А.В.Торът

преди 12 години

Не се съмнявам в съществуването на Бог. Съмнява ме неговата добронамереност. Колкото до Хокинг - честит юбилей, и нека бъде по-малко арогантен в изказванията си. Все пак той не е последна инстанция, дори в своята научна област.

67

Гошо Тъпото

преди 12 години

Хокинг сам по себе си е едно...явление в научната област.Ако си...беше физически нормален,жените нямаше да са...загадка за него.Колкото до научните му...възможности,те са...измерими и напълно възможни;само не е...измерима Вселената,в която всички ние сме...прашинки,довеяни от...космическият вятър.

66

Анонимен

преди 12 години

Науката е тази на която дължим всичко, което имаме. Факта, че пишете и си чатите в този момент се дължи на нея, а не на гръмотевицата в небето, смятана за оръжието на Зевс /например/. Не съм против религията, но за мен тя е най-лесния начин за пропаганда и промиване на мозъци. Заклейми нещо с религия и виж какво чудо става! Стара максима, довела до изгаряне на много учени и до тероризъм с/у по-развитите цивилизации. Но важното е, че ума винаги побеждава и "тя все пак се върти"!

65

anonimen

преди 12 години

Айнщайн ли беше казал,че науката се занимава с обяснимите неща , а рел;игията с необяснимите и двете могат да съществуват паралелно

64

до 63

преди 12 години

отново изкриви въпроса ми и това, което казах..Ще го оставя така и тук приключвам по въпроса :)Кой на кого и защо говори... някой друг път

63

до

преди 12 години

Не им говори Бог,, а те говорят на Бог. Дали има Бог ли ме питаш, ами не зная може и да има, но определено не е човек .... не е някакъв старец с дълга бяла брада дето седи там в космоса и си говори с теб. По-скоро е някакв вид енергия или някаква геометрия в пространството нещо абстрактно невъзприемаемо за нас, поне засега.

62

Анонимен

преди 12 години

Не мисля, че като цяло има учен от областта на Хокинг, който да е вярващ..Или поне вярващ в прекия смисъл на думата.Без доказателство за нещо то е просто една теория за тях..

61

thaddeus

преди 12 години

Разбирам смърта малко по-различно, така или иначе сме създадени от материя, я тя не се губи във Вселената. Атомите от които съм създаден си остават... теоритично може да се съберат по същият начин и да изградят същото тяло. Информацията ще се запази и аз пак ще съществъвам. А според М-теорията, аз съм тук сега, но и не само в тази Вселена а и в паралелни.

60

wat wot wott ?

преди 12 години

Хокинг с това си изявление за задгробен живот се заклеймява сам , като най заблудения учен, нима това ,че е инвалид и са му казали ,че ще живее няколко години а доживява 70 не е божията намеса , за да бъде тук и сега , да бъде този който е .. аз лично съм изумен ,че толкова интелигентен човек би могъл да направи такова изявление, предполагам ,че това отричане на Бога е породено от проблемите в живота му , не се отричай от Бога си защото това вече е истински грях :) Лек ден