326

Линкълн Варненски

преди 12 години

СИНОДАЛНИ КОПНЕЖИНе ме гори великата съблазънбрада да имам в тоз живот,но все пак не е зле да съм помазанза жрец в светия ни синод.О, вечери на прелестите зимни!Снегът танцува над Содом,а седем старци в приказки интимниизпразват чашите със ром.Ще смъкна мозъка си чак в коремаи функции там ще му дам:по деветнадесет часа ще дрема,останалите пет - ще ям.И пак ще дремна, пак ще ям за двама,и пак виното ще се лей,а стана ли сто двайсет килограма -ще си празнувам юбилей.

325

rossen.kulov

преди 12 години

Vqrata e izmislena kakto se kazva v zaglavieto na novinata za upravlenie na ovcete...

324

намръщен

преди 12 години

Перун, те са интелектуалци, саНе е интелектуалец Слави Дългия и неговата ***, босфорската телевизия, която ни залива с турско-американскки ***, чалгаджийките. Впрочем, някои чалгаджии са по-културни от хора в Б/Босфорска/ТВ. Не може дългия да подарява на *** мацки джипове, а ако пловдивския, варненския митрополити имат такива да се вдига врява до небесата.Босфорската телевизия си има едно рекламно образче и все за него намила. Отец Иван

323

перун

преди 12 години

Това не са интелектуалци. Това са слуги. Ако в нас има интелигенция, то тя ще поведе народа и ще има друг тип държава. Държава България е имало и преди православието. Липсата на аристокрация и интелигенция доведе до управлението на партокрацията от която вече няма измъкване освен през термилан 1 и 2. Бедни, бедни Македонски !!!

322

до 324 Кари

преди 12 години

Антихрист ли ве хахахаха. А ти си антихуманоид...все си мисля, че второто е по лошо. Защо използваш нета, остави той Господ ще те осведоми ако така желае. Защо ходиш на лекар, остави Господ да те излекува. Не гледай телевизия, тя е дело на дявола...аре изчезвай ве болен мозък. Къв е тоя Господ, никой не го е виждал досега...олееее колко сте зле за жалост. Няама как държавата да прогресира с толкова психчно болни.

321

Анонимен

преди 12 години

Аз не мога да разбера, какво толкова заджвакаха автомобилите на митрополитите, ми нормално е един митрополит да се вози в приличен автомобил. Зашо един областен управител да може да се вози в лимузина за 150 хил евро , а един митрополит да не може вкола за 35 хил долара ? при това дарение :) какво лошо има ???

320

Онуфрий

преди 12 години

Атеист съм по убеждение, но съм кръстен в православната вяра и това не могат да ми го отнемат. Уважавам правото на всеки да изповядва каквато си иска вяра. Стига да е вяра, а не да плаща десятина на разни "харизматични" мошеници и да чака опрощение за греховете си. Да знае какво е грях и да го върши. За съжаление в институцията БПЦ се държат като средновековни изкопаеми.Тези дни се обявиха против in vitro метода в репродуктивната практика! Срам! Или да се осъвременят, или да отидат на бунището!

319

кари

преди 12 години

до 308 всичко е наред щом такъв антихрист ме изпраща на доктор,то напоследък простаците всички ни изпращат я за лечение,я в кочинката така ,че само мога само да те съжалявам,а това дето го написа за Господ ще го платиш скъпо,ако не ти то братя,сестри ,родители,дечица Господ поругаван не бива,така ,че добре за всички ни ще бъде да се спре с това богохулство,а ти 308 скоро ще си спомниш какво ти написах

318

МНЕНИЕ

преди 12 години

БПЦ е сборище от агенти на ДС (имам предвид висшите и архиреи), абсолютно аморфна, настоена властоугодно към всяка власт, отдалечена на светлинни години от проблемите на българският народ, задълбочена в чревоугодието си...Никаква надежда за нов Пайсии, Патриарх Евтимии, Левски или Антим 1.....просто нагли и безмислени твари...До там сме я докарали, че има ли Православие, няма България :(

317

Кривундела

преди 12 години

Църквата има думата по абсолютно всякакви въпроси, които сама прецени за важни за нея, точно, както и всеки друг граждани и организация в Република България, както и има право да си разпространява мнението, както и всички други и както сам си писал, всеки сам според собствения си свободен избор решава как да постъпва и с чие мнение да се съгласява и с кое- не.

316

Кривундела

преди 12 години

По принцип би трябвало да те покръстят, но от свещенника зависи.

315

Кривундела

преди 12 години

А какво коментираш, след като не те интересува и кой смяташ за по-комптентен по въпросите на вярата?

314

Анонимен

преди 12 години

Аз ако отида в църква и кажа. "Вярвам и искам да бъда кръстен за да не отида в ада". Дали ще ме покръстят безплатно или ще ми искат пари? Ако нямам пари? Беден=в Ада?

313

нерезанов

преди 12 години

Божеее, прочетох го - има правосъдие, има България и си викам разгеле най после някой да оправи правосъдието. А то православие. Не че няма нужда от него, но по належащо е правосъдието...

312

антиЕС

преди 12 години

България е била най-мощна преди масовото покръстване, вървете на майната си, религиозни скотове

311

Анонимен

преди 12 години

Организираната религия е рак за модерното общество. Не можеш да живееш по правила измислени преди хиляди години поради нужда да се управляват стадата от хора... Църквата не трябва нито да е авторитет нито да има думата за нищо което засяга живота на хората. Всеки има право на свободен избор.

310

антиЕС

преди 12 години

започвам да се чудя защо християните не са ***

309

антиЕС

преди 12 години

Обрезанието е свещенодействие, установено в Стария Завет при патриарх Авраам в самото начало на второто хилядолетие преди Рождество Христово и послужило не само като "знак на завета" между Бога и богоизбрания народ, но и като далечен предобраз на християнското тайнство Кръщение (Колос. 2:11). Като печат на този "знак" служило името, което давали на младенеца при обрязването му. Потомък по плът на Авраам, прославян в Новия Завет като "баща на вярващите" (Рим. 4:11), Господ Иисус Христос бил обрязан в осмия ден от Своето рождение и Му дали името "Иисус", наречено от ангела (Лука 1:31; 2:21). Пресветата Му майка принесла предписаните по Мойсеевия закон две гургулици и два гълъба, каквито се полагали на онези бедни израилтяни, които не били в състояние да донесат агне или теле (Лев. 12:8). Възпоминанието на Господнето обрезание още през V век било утвърдено като тържествен Господен празник, с който се приключвал осмодневният кръг на Рождественските дни. Както се вижда от едно слово на св. Амфилохий Иконийски (+ 394 г.), още през V век празникът Обрезание Господне бил съединен с честването на паметта на св. Василий Велики, който умрял същия ден. Началото на този Господски празник отнасят към първите християнски векове. До нас са стигнали светоотечески слова, произнасяни на този ден, като поученията на св. Григорий Нисийски, св. Амвросий Медиолански и др. От V век е запазена беседа на Туринския епископ Максим. А Римският папа св. Григорий Велики споменава същия празник в своята книга за годишния кръг. През V век църковният песнописец Стефан Саваит написал канон за този празник, който и досега се изпълнява в нашето православно богослужение на този ден.

308

Анонимен

преди 12 години

Никакви православни не са тези интелектуалци. Това, за което вият е, да спасят връзката с русия. В България освен православни има и много други, така че православието гарантира единствено Задунайска губерния.

307

antiES

преди 12 години

това са пълни глупости ,евреите отново искат да ни натъпчат в главите тянхата религия