143

Bez ime

преди 12 години

Като отворят трудовите си пазари Великобритания, Австрия и тн., да видим кой ще работи на нашите чорбаджии и т.нар "мениджъри", защото няма кой да остане в тая *** държава. 22 години само приказки, че ще се оправим. Не всеки има връзки да се оправи в хубава фирма и да взима хубави парички.

142

Анонимен

преди 12 години

Злобно племе сме и това си е! Когато заминавах за чужбина да работя една камара хора псевдо патриоти ми наговориха куп глупости и едва ли не искаха да ми подлеят вода. Типично по български, да гледаме на Вуте да му е зле. Само че, когато се прибрах с пари и в отлично състояние на духа (за огромно съжаление на завистниците, дето уж и приятели ми се пишеха) започнаха да ме молят да съм ги уреждала на работа там. Колко забавно! Нали в чужбина било много гадно, нали само утрепките ходели там? Май нещо и те не си вярват в глупостите, които говорят. Едно е да живееш с 150 евро тук, друго с 1500 евро там и да не те е страх дали ще можеш да си платиш сметките. Но понеже страхливците само могат да завиждат и да псуват никога няма да стигнат нивото на европейците там. За времето прекарно там не видях намусени хора, не видях хора, които да псуват и целият свят да им е крив (за разлика от тук). Лошото е, че псевдо патриотите не виждат по-далеч от носа си, за това псуват всеки, решил се на нещо такова като заминаване пък било то и за работа. Лошо ли им е да мизерстват с 300 лв.? Ти що за *** си, че ще ходиш да си оправяш живота? Не казвам, че няма уреден живот и тук но злобата и завистта биха накарали и дори богатите да се изнесат от тук (те вече и го правят).

141

В света

преди 12 години

отдавна закрепостяването е отречено. И какво,като работят в чужбина. Там е намерил своя интерес ,там работи.Що за вой е това. Не е като при социализма, когато само някои комунисти имаха международен паспорт. Аз съм сигурен, че ако тогава отвореха границите, емигрантите щяха да бъдат много по-вече. И да, никога няма да е като при социализма, защото сега всеки решава сам къде да живее и работи , а не партията.

140

Анонимен

преди 12 години

е то свършиха!!!!

139

dorostol

преди 12 години

Висшистите са 14 на 100, тоест завършилите в чужбина. Училите в България имат погрешна представа за политиките в една корпорация и не говорят добре чужди езици. Българина страда, и то много, от това че не може да комуникира. Кандидатствах за работа в една щатска ИТ компания с още една камара спецове от Индия и Китай. Дипломите им бяха километър дълги но взеха мен защото бях единствения на който му разбраха дрънканиците. Така че, дерзайте.

138

анонимен

преди 12 години

няма да забравя времето след 1989 година..когато държавата абдекира от задължението към гражданите си...когато се затваряха кепенците на предприятия и заводи...народа излезе на улицата ..гладен.гол и бос...и вече бяха на власт мутрите...и на българина не му остана нищо друго освен да поеме по широкия свят търсейки препитанието си...и сега след толкова години семето ни се пръсна по цял свят..и никога няма да се върнат.никога няма да бъде същото...това никога няма да бъде забравено

137

Анонимен

преди 12 години

Пълни глупости! Номер едно сме по "изтичане на мозъци" в Европа! Пак платени статийки... Да не говорим колко от завършващите гимназии директно отиват да учат в чужбина и повече никога не се връщат. А това, че сме долно племе е абсолютно вярно - в друга държава никога не можеш да разчиташ на българин. Все ще гледа да те изцака и да не ти помогне. Обаче, като си дойдеш от там всеки иска "да го оправяш" и него да заминава - знайни и не знайни *** - да си ги оправял...

136

EXTRANHERO

преди 12 години

V Balgaria e goliama ZIGANIA

135

Спасявайте се!

преди 12 години

В България е криза от повече от 20години но сега става още по-зле!На висшистите се гледа като на ненужни хора!А именно те са тези,които носят прогреса на една държава.Сегашните назначени богаташи и "бизнесмени"-99.9% от които бивши *** и ченгенца не дават свястни заплати!Защо ли!?Ами за да има само за тях!А всъщност пари за заплати има!Ама трябва тези богаташи да си сменят джипките на вски 5-6 месеца,да ходят с *** си по екзотични екскурзийки и въобще да си живуркат богато,доволно и щастливо!А хората в БГ да получават по 300-500лв.заплата!Смятайте само с тия мизерни заплати богаташите какви печалби правят!Затова богатите в БГ само за 2011год. са се увеличили с 3 до 5 пъти-и това по данни от официалната статистика!Или пък друго-я идете на интервю за работа в БГ!Някакви 20-25 годишни пички,т.нар.мениджъри Човешки ресурси,дето гайка или болт са виждали само на снимка те интервюират за работа като инженер!И то за мизерната заплата 400-450лв.!То не са интервюта,събеседвания,дискусии и глупости и накрая-хоп,400лв.Дето не ги получаваш с месеци,че и накрая може и да те уволнят и бият шута,ей тъй за нищо,за спорта дето се вика...!Да не говорим за шуробаджанащината и връзкарството за да си намериш работа в БГ!Или пък ти искат рушвет за да те наемат...!Гнусна работа,долна работа...!Съвета ми е един,единствен:БЯГАЙТЕ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ ДОРИ И КАТО ТУРИСТИ!ДОРИ ТРАНЗИТНО СЪС САМОЛЕТ НАД БГ!ОСТАВЕТЕ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКО-ЧЕНГЕДЖИЙСКА ***,КОЯТО ДУШИ БЪЛГАРИЯ ОТ 22 ГОДИНИ ДА НЯМА КОЙ ДА Й РАБОТИ ЗА БЕЗ ПАРИ...!

134

psihiatar

преди 12 години

da be visokoobrazovanite v balgaria prilagat im lechenie na balgarite s letalen izhod hahaha.

133

Анонимен

преди 12 години

uuuuu brato ti v Norvegia shte ya vtasish s 1700 evro 4e tam birkata v edin normalen bar e 5 evro i magazinite ne prodavat alkoxol do kam 5 sled obiad i xladno 4ux 4e bilo :)))))))))))))))))))9

132

georgi

преди 12 години

540 000 българи работят в Западна Европа - а бати Бойко ще внася китайци - е това е далновидност и то национална от вожда наш.

131

Етнически Турчин

преди 12 години

Тука някой *** пак се опитва да създаде етническо напрежение, за 127: Ти неможеш да ми кажеш къде да ида и къде да остана, аз много добре знам кое какво е!за 132: Така е ама всякъш по градовете е друго а?? Остани си гражданин в *** ти и злобей наволя ***!

130

за 127...

преди 12 години

....ами , кво да ги правиш...на село има само *** музика и чалга!Всеки си носи белезите на ...произхода!

129

интернационален

преди 12 години

Който много се е изучил и не се е отработил в България и не е доволен и от многото пари които получава за малкото и некачествено извършена работа в БГ като се оплаква,че не може да си намери по платена работа от конкуренцията на родните,но полуобразовани роми, да заминава за друга европейска държава за да има възможност да се изяви с знанията и работата си попадайки в средите между наистина необразованите но научени много да работят *** събрани от цял свят и да приравни грамотността си с тях !

128

до 1

преди 12 години

Мое приятелско семейство лекар и медицинска сестра заминаха за Норвегия преди 4 години.Вената работи там като сестра, а доктора работи музикант. Захвана се уж временно, докато кара езикови курсове, но му хареса и веч четвърта година ипълнява жива музика. А в Норвегия отношението към чистачките е по-уважително, отколкото у нас към лекарите. дна съседка с научна степен, с няколко езика и публикации у нас и в чужбина, замина при сина си в Холандия. Ходи да чисти по домовете.

127

продължение от 128

преди 12 години

Едно допълнение специално за гуру.Твоята заплата я харча само на един шопинг, а съм сравнително скромна.

126

до Гуруто

преди 12 години

Тате е прокурор, мама е адвокат.Баба ми,лека й пръст, беше съдия.Завърших право и още две магистратури. Учих, защото ми харесваше.Сега работя, но само за разнообразие. Харча колкото поискам. В България се чувствам много добре.Да е жив и здрав тате, още дълго да работи.

125

Анонимен

преди 12 години

Zashtoto si vqrvate 4e ste vi davat visoki zaplati,4e samo vas 4akat i ste vi postelqt ..,a i drugo ne moga da razbera..kazvate 4e bqgate ot 4algata i prostotiqta a po4ti vseki wikend v Holandia,Belgia ,Anglia i dr. ima "BG parti" s nqkoq Painerka,4alga do max i prostotiq do shiq...nqkoi da mi obqsni???

124

Защо , бе ..125...

преди 12 години

ВИЖ КАКВИ МЛАДИ И СВЕЖИ ТРАКТОРИСТИ ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ ,БЕ....ХА,ХА,ААА...!НЕ ВИДЯ ЛИ НА СТАЧКАТА НА "***"-аджйте , В СОФИЯ....???!ИДВА ,НОВАТА "БОДРА СМЯНА" ...ОТ ЧАСТНИТЕ АПК-та , НА ПАРТИЯТА БКП/бсп---КАКВО НЕ ТИ ХАРЕСВА....?????..И ВИЖ КАК БАЧКАТ----ЗА "БЕЗ ПАРИ"- ЗА ЕДИНИЯ ХЛЕБ...ХА,ХА,ХАААА....КОЛКО "МОРАЛНО" ,НАЛИ.....ЗАГЪРБИЛИ СА ПАРИТЕ --В ИМЕТО НА ПАРТИЯТА...ХА,ХА,ХАААА..???!!!!ВИКАТ----....."КВОТО КАЖЕ ШЕФА--ТОВА ПРАВИМЕ"НАЛИ, ТОВА Е МЕЧТАТА ВИ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААА......????!!!!!