15

Тодоров

преди 12 години

Този, който е написал (преписал) статията определено не разбира от часовници!

14

Barona

преди 12 години

До 4 - Не разбираш нищо от часовници...

13

артемида

преди 12 години

До номер 10 - хайде да не ти казвам аз къде работя...Жокер - в Швейцария съм. И зная какво говоря.

12

ined

преди 12 години

То и Casio-то ми не се влияе от гравитацията и без да е с турбийон :)

11

Анонимен

преди 12 години

Съвременните часовници с механизъм турбийон се произвеждат предимно заради колекционерския интерес, а не толкова заради точността.

10

333

преди 12 години

До номер 9! Ти за елементарна култура не ми говори,защото съм работил в часовникарско ателие и мога да те просвета доста за часовници и мога да ти кажа, че немските и руските не отстъпват по качество на изпълнение на швейцарските!Да,наистина,швейцарците имат много нововъведения,но това не значи че са най-добрите! Че то и в Англия е измислен футболът,а всеки знае кой има най-много световни титли!Ех, това българина не може да се заяде,докато не си намери майстора...Лош материал,определено!

9

артемида

преди 12 години

До номер 1- напълно нормално е фирмите да са само швейцарски. Именно на Швейцария, а не на Германия принадлежи традицията и умението в правене на часовници. В швейцария се правят най-престижните и качествени часовници. Това трябва да го знаеш от елементарна култура.

8

артемида

преди 12 години

Авторите, Може ли да сте толкова прости? Поне преписвайте правилно. Ролекс е доста реномирана швейцарска марка, но не я представяйте като мерило за сложни часовници. Ролекс не произвежда часовници от висока сложност в най-високия сегмент. Това беше първа грешка. Втората е, че моделът на Булгари/екс Даниел РОТ/ се казва Турбийон Люмиер с корпус от розово злато, а не както там сте го нарекли. И третата грешка е, че това далеч не са най-скъпите и най-сложни часовници в момента.

7

acca

преди 12 години

Ти си купуваш часовник от 100 000 долара заради социалнотно си положение, не заради точността на часовника.

6

xj

преди 12 години

Часът показван от часовник за 100лв. (та и за по-малко) ще е същият, какъвто показва часовник за 100 000$ - тия приказки в статията са евтина реклама, а и са дълбоко неверни. За от 2-3 секунди до минута на година изоставане или избързване трябва да си пълен *** за да мислиш, че като си купиш часовник за 100 000$ ще е по-различно

5

Тиквоча

преди 12 години

Др. Цветелинка Карагьозова е работила достатъчно за да може да си позволи такива часовници.....

4

ДО 3

преди 12 години

Самият факт, че носиш нещо , на което пише "СДЕЛАНО", те прави *** !

3

barona

преди 12 години

Преди около седмица станах притежател на Восток прецизен, прекрасна машина перфектно запазено слатно покритие...та плюя Ви на скъпите и префърцунени часовници и защо ли - отговарям Востока ми работи с хронометрична точност, невероятен е...какво повече да иска човек

2

Анонимен

преди 12 години

Турбийона противодейства на жиро ефекта (при движение на ръката) а не на гравитацията. От гравитацията няма оттърване.Май някое журнальо е гледало снощи "Discovery".

1

888

преди 12 години

Хубава статия,само че виждам че преобладават швейцарски фирми-има само една немска A.Lange & Sohne...само че къде ви остана Glashutte-то? Немците и в часовниците имат много сериозни традиции и високо качество. Има и къде къде по-евтини и също перфектни немски часовници......