71

rumen221

преди 12 години

ТОТЬО-О-О-О, ТОТЬО,Пари за пенсионната система има, но!Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:- Солидарна, - Капиталова лична (но защо частна), - Пофесионална,- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... и- Социално осигуряване, плащано от работещите вместо, както е по Конституция от Държавата!!! Време е Държавата и Гражданина плащат Конституционните си задължения, като:1. Гражданите се осигуряват взаимно (на основания Чл.12 от Конституцията), чрез чиста Солидарна пенсионна, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата да си поеме изцяло задълженията по Чл.51 от К-ята и СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ социалните помощи: - Вдовишки социални добавки, Добавките за възраст, Социални пенсии и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ!!! 3. Здравното осигуряване на инвалиди, наречено кой знае защо Инвалидни пенсии, ТРЯБВА да се плащатт от Здравните осигуровки Днес парите за ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ се крадът: 1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година две ги фалира Днес ЧАСТНИТЕ фондове да ПРАЗНИ и не могат да плащат пенсии!!!2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на различните осигуровки, НАЙ -БОГАТИТЕ крадът годишно над 1 милиард лева...3. Чиновниците и бизнесмените крадът, чрез Квази парите, като ваучери, "безплатни дрехи", поддръжка на офиси, в кото живеят семействата и любовниците им, командировки в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1.2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсии!!!5. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ КРАДЪТ от заплатите и така от всички осигурявания, защото Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, средните ни доходи са 20% от средноевропейските, РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА МИНИМАЛНИТЕ И ДЯНКОВ Е ЩАСТЛИВ ОТ ТОВА!!!- По Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равниДЯНКОВ.., НАЛИ!!!

70

Иво

преди 12 години

Първанов, не серй

69

МАЗЕН ЦИГАНИН

преди 12 години

Да живей стинката партя ГРЕБ дет ми дава нек лев да гласува за ней.Тоз хора от тоз партия много шукар И за чавеата мисли Няма вече трябва работи щот правителство мисли за сичкото ***.Вече ше отива да работи само бълагарите.А аз ше лежи дома ше прави чавета и ше взима помощ от ГЕРБ.Герб шукар партия ,*** партия.Да живей сичкото *** в правителствоту.Щот там само *** бе.Сааамо ***.И бат Тиквата и дянков даже и Светан Светанов *** бе.Мислят за нас.

68

до 67

преди 12 години

Е, много бързо се отказа. Наистина питам как виждаш в перспектива откриването на нови работни места. Не ти казвам, че трябва друг начин.

67

Обективен

преди 12 години

Пари има, но ГЕРБ са некадърни и отиват към най-простото, което обаче не е добро за хората. Пари ще има, ако ГЕРБ поработят поне малко за съживяване на икономиката, а не както досега против съживяваенто й. Пари ще има, ако ГЕРБ свият сивия сектор до поносими размери, а не както досега да го насърчават. пари ще има, ако военните и полицаите работят както всички останали до еднаква за всеички възраст за пенсиониране, например 60 години. Пари за пенсии и,а, но ако се отделят социалните плащания.

66

do 66

преди 12 години

dobre kaji nqkoi drug na4in,znae6 li kolko % osigyrovki pla6tat rabote6tite v Evropa,za da imat takiva pensii,ama doxodite im sa golemi,ne kat na6ite,razberi drug na4in nqma no tozi na4in koito mislqt ot GERB ne e pravilniqt,sled dve godini nali pak 6te gi pensionerat tezi koito sega trqbva da pensionirat ,togava vqrva6 li 4e 6te ima pari,to vsi4ki taka pravqt otlagat problema da si izkarat mandata pak posle ko im puka

65

до 65

преди 12 години

Е, убаво де - нови работни места. Вярно е. Ама как го виждаш това? Къде и за какво ще се създадат тези работни места? Каква ще е работата, кой ще плаща и т.н.? Щото е много лесно да се каже "създайте работни места по принцип"..

64

anonimen

преди 12 години

tazi pensionna reforma e glupost,trqbva da se sazdavat novi rabotni mesta da se vdigat doxodite na xorata i postepenno da se yveli4ava i ydrajkite za pensiq,na rabote6tite ot tam 6te doidat parite,drugoto e otlagane na problema dori po lo6o zadalbo4avane,ama veroqtno toi im e nalojen ot nqkade,kak v Evropa 6te se pensionirat na 67 pak tuk ,onezi mrankat,da ama te imat golemi doxodi saotvetno i golemi pensii

63

Боби

преди 12 години

През 2002-2003 година под натиск на Милен Велчев и заместника му Красимир Катев се извършва трансформация на външния дълг на България от долари в евро. В резултат на замяната на брейди облигации с глобални облигации е реализирана загуба в размер на около 1 млрд. лв.

62

do Пламен

преди 12 години

И *** може да удари с чиста съвест, нали си му фен ;)

61

Анонимен

преди 12 години

ами ще умува, нали е комунист, те комунистите са така - докато чакат да им дойде акъла, че после да го намерят, че после да се сетят къде са си изгубили инструкциите за употреба, че после какво щяха да правят - а, да - да умуват.... и накрая ще му свърши мандата и всичко е чисто, немало е смисъл да умува, щото късно вече..

60

Ловец

преди 12 години

А бе в България има ли архари?Ще взема да му гръмна един , ако има, и да му го подаря на изпроводяк на тоя пернишки себяндур!

59

Анонимен

преди 12 години

Първанов" умувал" глупости, той е един самовлюбен пъзльо, Някои спомня ли си социалната дейност на "социалния президент". Станишев излезе по честен, и не интригуващ.

58

Анонимен

преди 12 години

Какво има да се умува.

57

Анонимен

преди 12 години

Първанов му е време да се пенсионира вече. Каквото можа да направи, го направи... Дали е добро или лошо... историята ще каже... Но не го виждам в ролята на успешен политик повече. Хората разбраха това-онова за него и шансовете му са минимални

56

dancho82

преди 12 години

sindikat v BG=slugi na robovladelcite!!A ako prezidenta naloji veto tova ozna4ava,4e nalaga veto na cqlata evropeiska politika v tazi oblast!!

55

Пламен

преди 12 години

Няма какво да се чудиш .Бий ветото и това е.Ти си ни последната надежда.Иначе тия *** от ГЕРБ ще си разиграват коня както си искат.Това е антисоциален закон и с чиста съвест може да удариш ветото

54

KOKO

преди 12 години

На запад тая реформа е необходима защото те живеят с 7 години по дълго от българите,и няма как да им плащат 40 години пенсия.Боко *** не може да прилага техния модел защото ситуацията е съвсем различна.Дано гоце направи нещо положително за България,че тоя *** боко снощи ни продаде на европейците.Защо Англия,чехия,Унгария и 6веция не се съгласиха с клоуна и анжи...?

53

Анонимен

преди 12 години

Гоце пак умува. Гоце, умувай по-бързо, че докато ти се наумуваш, ония ще се налудуват.

52

arhar

преди 12 години

Може ли хора, които по един или друг начин са приближени на Т. Живков и П. Кубадънски, да бъдат десни ?Кой тогава е десен и кой е ляв в действителност ?Нека да направим една съпоставка и да открием приликите и разликите между ' първенците ' от ' Дондуков ' 1 и ' Дондуков ' 2 !И единият , и другият са футболисти.И единият, и другият поднасят цветя над един и същи гроб в Правец .И единият, и другият искат оставката на Станишев.И единият, и другият си падат по убиването на животни.И единият, и другият са свързани с ДС.И единият, и другият мълчат на тема ' Отваряне на икономическите досиета на прехода '.И единият, и другият отсядат в едни и същи хотели на определени олигарси и ходят на футболни мачове при други олигарси.И единият, и другият са близки с Путин и Берлускони.И единият, и другият искат да се построи АЕЦ БЕЛЕНЕ на всяка цена.И единият, и другият са удостоени с почетен знак ' Стефан Стамболов '.И единият, и другите са доктори на науките.И единият, и другият не са откривали научно - технически библиотеки.И единият, и другият си тачат НСО и не искат нейното закриване и трансформиране.И единият, и другият чрез колите на НСО предизвикаха много пътно - транспортни произшествия по магистралите.И единият, и другият са в много близки / приятелски / отношения с Румен Петков.И единият, и другият не желаят истински реформи в съдебната система.И единият, и другият са конструктивни партньори на Яне Янев.И единият, и другият се движат със скъпи лимузини , самолети и хеликоптери, купени с народни пари, а не използват услугите на БДЖ.И единият, и другият са демагози.И единият, и другият обичат властта и искат още дълги години / 30 - 40 г. / да управляват.И единият, и другият са ' спасители ' на нацията.Дружбата между Боце и Гоце е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество !?