12

ER_Dr

преди 12 години

Абе спокойно, управляващите, ние вече специализираме усъвършенстване на чужд език. Само това ни трябва за работа на Запад, вече не ни искат и специалност. Струва по-малко от това да си плащаш специализацията в Бг и има повече смисъл. Там ще си специализираме, без да се правим на фокусници. Едно учене само му трябва. Да специализираш и да пееш.

11

НФБ

преди 12 години

по добре българските лекари да специализират в чужбина!Първо им се плаща по 1100 евро от първата година и всяка следваща тази сума се увеличава и достига до 2000 за 4г! За 1 дежурство получават по 65 евро!и накрая започват като лекари там със заплата от 4500евро!гук си плащаш по 180лв на месец или х12месеца=2160лв по 4години...и кога после ще си върнат тези пари при 500лв заплата?ами квартирата дето си плащат ами учебниците или участието в семинари конгреси..безмислено е да си лекар в българия!

10

POCEH

преди 12 години

смешници и 10 000 свободни места да отпуснете, кой ще дойде ви робува бе

9

До реалност

преди 12 години

до реалност..Единствените които с обща медицина могат да обхванат цялостно пациента в смисъл да реагират адекватно при спешно състояние и неотложно са само фелдшерите и лекарите от Спешна Помощ!Това са уникални хора работещи за най мизерните заплати и никакви привилегии!Това са служители които държавата със своето безхаберие и наглост изгуби половината,затова сега няма екипи за линейките!!!!

8

koceto

преди 12 години

Поставянето на анестезия е 1/10 от работата на специалиста по анестезиология-реанимация-и интензивно лечение . Замисляли ли сте се като хирурга ви извади сичките органи и черва кои се грижи за това не умрете? Когато някои е в кома кои регулира дишане ,сърдечна деиност,хранене ,бъбреци ,алкално-кисело равновение - Анестезиолога.Абе в България не се оценяват умните и способни хора не става въпрос само за лекари....

7

Анонимен

преди 12 години

До 6: Ясно е, че се имаш за лекар само защото си ОПЛ. Само че не си прав за бъдещето. Анестезиолозите са нужни, защото няма ОПЛ да дойде да дава упойки, а доста манипулации в момента се правят с анестезия. Преди в България имаше над 1500, сега са по-малко от 500 души. Дали ще ти е приятно животът ти да зависи от една спешна операция, а да няма кой да даде упойка? Защото това е ежедневие, уважаеми! За значението на патолозите не виждам изобщо смисъл да ти обяснявам.

6

реалност

преди 12 години

Трябва да се увеличат бройките за специализанти по Обща медицина - това е миналото и бъдещето на медицината!Лекар е този ,който може цялостно да обхване пациента! Другите са специалисти в дадена област или система!

5

13

преди 12 години

Това е реалната действителност - да учиш 6 години, да работиш И СИ ПЛАЩАШ -още 4 години, накрая да те назначат някъде с 500 лв заплата и да те псуват и обсъждат хора, дори без основно образование.Замислете се - това ли заслужават нашите лекари!?

4

бивш специализант

преди 12 години

Значи от 1577 места държавата ще плаща на 258. Останалите си плащат по 180 лв. на месец за 4 до 5 години-зависи от специалността. Значи работиш, учиш и СИ плащаш.Специализантите трябва да си приготвят от 8 до 11хил. лева.С какво ще живеят?Как ще си избият парите?Т.е. платените специализанти плащат стипендиите на тези, на които държавата"дава"стипендии. Пълно безсрамие и демагогия! Колеги, спасявайте се.Не се знае какво ще научите тук.

3

Анонимен

преди 12 години

kakvo za 500 ,az kato lekar vzimam 400 lv ,daje nqkoi meces nqmam i tolkova .....i ot tazi zaplata si plashtam spesializasiqta po 180 lv mecechno ..sanitarkata vzima poveche ....*** parodiqta .........

2

Анонимен

преди 12 години

Леко закъсняхте.Късно е,чалгата превзе душите,сърцата и портфейлите на младите.Сега ще има да търсите кой да лекува широките народни маси,тръгнали за поредния концерт.Да внесем китайски "експерти" с основна специалност иглотерапия и лечение с космически лъчи?

1

Анонимен

преди 12 години

И без да ги увеличават вече няма кой да учи,за какво да учат за лекари?Да работят за 500лв и да ги наричат убийци??????????