34

Анонимен

преди 12 години

Абе много захлупени хора има тук.Хората са го измислили този курорт когато на Цеко Минев са му сменяли памперсите за тази планина, ТОЛКОВА. Ако са можели и е било природосъобразно са щяли да направят писти до Симеоново не мислите ли? И сняг е имало пари също и възможности най вероятно, просто това е капацитета на планината и всички трябва да се примирим с това. Ако на тази планина работеха както трябва всички съоражения и писти всичко щеше да е прекрасно, уви не е така....

33

Анонимен

преди 12 години

Никой не може да "вземе Витоша".Витошаски искат да направят на Алеко това, което стана на долна станция на кабивковия - манастири, царски села, холидей инн, огради, бетон, а в замяна да подменят две въжени съоръжения и да увеличат цената. Но това няма да стане, така че да се хващат на работа и да подменят Романски и Лалетата. Друго не ни трябва. Като не могат да си вършат работата да се махат. За времето през което стопанисват не са направили нищо за да подобрят условиятя за каране и возене.

32

juji

преди 12 години

vitosha ski zapo4na operacia shmenti- kapeli - cqlo lqto im raboteha liftovete, sega re6iha da gi spirat.....trqbva nai-nakraia da im se otneme vazmojnostta da ma4kat i lajat sofianci...

31

гаден шоп

преди 12 години

Професионалните драскачи първо да се запознаят с проекта преди да хейтват! Изсичането на дървета е минимално, а същевременно няма кой да се погрижи падналите дървета да се отстранят и да се залеси отново. Едва ли има по-екологичен транспорт от въжения! Няма фирма дето да иска да работи на загуба, комунизма мина и няма как билета да е 5ст., навсякъде ските са скъп спорт! Като се махне Цеко Минев, да ви кажа ли кой ще вземе Витоша или сами ще се сетите!?!

30

Радо

преди 12 години

Искам нов лифт ! Не искам да се возя в тия дето са пред разпад ! Но новия спокойно може да се изгради на трасето на стария ;)

29

Анонимен

преди 12 години

По добре без мутри в планината

28

Анонимен

преди 12 години

и всичко е заради оная ПАРЯСНИЦА дето доскоро се млатеше с БАШ тиквата

27

ПРОЕКТАНТИТЕ

преди 12 години

За този проект се говори от години, но не можаха да го реализират, поради голямото обществено недоволство. Целта им беше да обявят парк Витоша за "жилищна" зона и да започнат тотално застрояване с вили, къщи и хотели.Е, Цветелина Карагьозова и някой други хора превърнаха Бояна в гробищен парк.

26

До 25

преди 12 години

След като искаш да живееш природосъобразно отивай в гората и живей като първобитен човек - стани част от природата! Какво си седнал от вкъщи да ми разливаш мозък - 1000% съм сигурен, че нямаш никакъв досег с природата на България, но иначе си много компетентен какви са нейните проблеми. В случея няма никаква заплаха за екологичното равновесие във Витоша.

25

гост

преди 12 години

ЗАЩО,защо трябва само една фирма или сдружение да стопанисва всичко,повече конкуренция-по добри условия за София,,,стига сте наливали лимонада в ушите бе хора,има ли държава или не,а ???

24

...

преди 12 години

аа някой от вас знае ли колко тона препарати се изсипват върху пистити на Банско и къде отиват те след топенето на снеговете. Попитайте някой от местните в Банско /от просветените естествено / биха ли пили вода от рекичките под пистите

23

за 14

преди 12 години

Мисля, че трябва да промениш консуматорското си отношение към българската природа и към природата изобщо. Природата не е казан с чорба, където всеки може да се добере с лакти и да се накуса до насита. За щастие в световен план тенденциите са към все по-голяма загриженост за опазване на природата и промяна на този консуматорски манталитет за който споменах. Опазването на природата, щаденето на природата това е бъдещето.

22

Анонимен

преди 12 години

Значи едно време комунистите след 9-ти какво са правили?Унищожавали са Държавата.Убивали са елита (който е успял е избягал), затваряли са производства (например завода за самолети LZ е превърнат в завод за... велосипеди "Балкан") и т.н.А сега какво се прави?Същото.Всичко се затваря, унищожава, продава на безценица.И младите бягат от страната.

21

Мед

преди 12 години

Ски училища на Витоша и работещи лифтове да, но за FIS не ... така че ВитошаСки могат спокойно да си затварят техните писти :) Останалите малки лифтове ще си работят, само сняг да има :) Чакаме го с нетърпение 3

20

Анонимен

преди 12 години

Важното е да се строят все нови и нови, да се перат пари. То аслъ само Витоша още не са ***. Като я обезлесите обаче, планината ще ви слезе върху палатите в подножието и.

19

Анонимен

преди 12 години

Преди няколко години, когато имахме повече пари ,обиколихме Алпите. Бях изненадан ,че повечето хотели и съоръжения колко са стари ,обикновени и просто направени от дърво и камък. Без да искам направих сравнение, че всъщност нашите курорти преди 1989г. са направени едно към едно с алпийските. А гадните мутри ги съсипаха. Простор не работи от години, Щастливеца го взривиха, на Златните мостове хотелчето с вкусните кюфтенца също отдавна не работи. Приключи и Княжевския лифт. И т.н........

18

Аз

преди 12 години

Ами да ги спират, голям си праз.

17

до 1-14

преди 12 години

Забравих да кажа: пийте хапчетата преди да го видите.

16

Anonimen

преди 12 години

Истината е , че заради много големия интерес към най-близката зона за ски порт до София , вече толкова години нищо не се случва , а старото се разруши

15

Анонимен

преди 12 години

14, самият човешки род е такова вмешателство и недоразумение. А аз, ти и 12, както и всички останали, сме някаква част от него.Проблемът винаги е бил в мърлявщината съпътстваща всяко наше строително начинание.Как мислиш, дали наш'те тарикатлъци ще вървят планините на Австрия, Швейцария, Франция, Германия? Че дори Италия и Испания?Донякъде, но после идва финансовата тояга и всички скоропостижно се дисциплинират. А тук, все държим Господ за шлифера и го караме през просото!